Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Korsyce 2014

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 01:07

Eunike1984 napisał(a):Świetne fotki :) Uwielbiam Twój sposób pisania :D
Co do tych zakrętów, to droga podobna do wybrzeża Amalfi we Włoszech ;) (Właśnie piszę relację z Italii, także w wolnej chwili zapraszam do "siebie") ;) Pozdrawiam i życzę udanych wakacji :)

ArliJ napisał(a):z wielkim sentymentem wspominam Korsykę, z wielką przyjemnością czytam i oglądam zawsze Twoje relacje więc podwójna przyjemność to dopiero radość :D .

Śledzę i jestem ciekawa dalszych wrażeń!;)

pozdrawiam

.. o .... 8O ... witam Szanowne Koleżanki :smo: , do Waszych relacji również zaglądam z przyjemnością :wink: , morze jońskie to perełka a Italia ...hm... kto wie :roll:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 02:09

Hejka :papa:

..Jak tam Kogo s pocontku nie pziwitołem to pzeprasom i sie Kłaniom i Witom i Klynkom i pół litra stawiom i jak na jaki pytania nie łodpowiedziołem to sie poprawie :wink: albo i nie :mrgreen:

..ale to s uwagi na to ze ..prujymy dalij .. :wink: , bo cas ucieko a do pozycji poziomo/wiecnie/wypocynkowej .. coroz blizej :mrgreen:

Dzisiaj (wcoraj)udaliśmy się do Bonifacciu ...

Ghisonaccia-Bonifaccio

a w pierwszej kolejności na Iles Lavezzi , stateczkiem z portu..

goglowołem ze tzi dni , cy bedzie słonecko ....dojyzdzając jesce do Bonifaccio ..lampa , na miejscu ..dupa blada :evil: , ale co tza być tfardym a nie miyntkim , pzeklyłem pore razy po francusku ..sakreblle jak Rumcajs :roll: ... hop na łodke i my popruli..

w drodze do Bonifaccio

Obrazek

zakup bilecików , parking free
Obrazek

wybrali my circuit nr 2 :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..prujymy :wink:
Obrazek

..prom na Sardynię..
Obrazek

Obrazek

Obrazek

..na ten widok czekałem ...ale w promieniach słońca :roll:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

słonecko świyci ....ale nie u nas w sumie tak dobze co nie pado i gzmi 8O
Obrazek

Obrazek

Obrazek

dopływamy

Obrazek

Obrazek

cdb.. :wink:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 03:40

...w końcu my dopłynyli , zleźli ma na ląd i udali my sie posukać jakij fajnej zatocki a było ich tam wiele i piknych ...hm... s pogodom juz sie pogodziłech ..ale ...źwa :evil: , okazało sie co Pamela na Lavezi nabrała tobołów jak by my tam mieli miesionc kocować :evil: , jom mioł ino plecacek a f nim aparat,kamerka 2 piwa i fajki .....a ta ctyry siatki :evil: a w nich kocyki, poduske,materac ,ryncniki, bułki, termosy,napoje nawet wziyła słoik z kisonom kapustom i ogorkami co dostała łod mamusi na podruz .. dobze co nie wziona masynki do mielenia miynsa , zelazka i pralki :evil: 8O , no i ocywiście ze statku schodziłech na lond łostatni , bo syćkich pzepuscołem jak Gentelman a Ta dup , zarombała moj plecacek a mi zostawiła ty siatki :evil: wyglondołem ś nimi jak debil :roll:

Obrazek

Obrazek

..aha .. i jesce se ustalili , bezemnie co najpierw obejdymy całom wyspe , posukomy najpiekniejsej plazy i tam se siednymy 8O , no to co obwionzoem sie tymi tobołami i rusyłem za nimi , kronzyli my tak f kołko z 30 minut , nogi mi juz do du...wlazowały pot sie zy mnie loł fest i w pewnym momyncie juz myślołem ze jak jeb...tami torbami to .. :evil: ale patze a tu tablicka rezerwat pzirody nie śmiecić no to myśle Kowolu nie rob wiochy bo to nie pzistoi na Gentelmana , f końcu my znalyźli plaze tom zaroz siod i wzion sie za konsumowani tej kapusty kisonej , ogorków kisonych, bułek ,kotletów bagietek, napojów , bo myśle co spatki bede mioł lzej ..ległem se , potym ponurkowołem s kamerkom piekne rybki i po godzinie juz spakowany pobiegłech obładowany tymi tobołami spatki na statek bo mi sie tak zachciało na tej plazy srać ze sok a w rezerwacie nie wolno :roll: na statku sybko do WC i cekołem na reste wyciecki , pziśli za pół godziny :roll:

...ale ogólnie było bardzo ładnie na 6+ :wink: :wink: :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..pożegnaliśmy piękne Lavezi i popruli my dalij :wink:

..zaczęło wychodzić słoneczko ..hura :mrgreen: :mrgreen:

cdb..
Ostatnio edytowano 25.09.2014 14:17 przez Kowal38, łącznie edytowano 1 raz
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 04:41

...popłyneli my w kierunku Bonifaccio mijając kolejne piękne wysepki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cavallo
Obrazek

Obrazek

Obrazek

..fajne domki ..tam zamiyskom jak wygrom f totka :roll:
Obrazek

Obrazek

te jak z bajki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

prywatne plaże

Obrazek

Obrazek

..południowe wybrzeże Korsyki na wschód od Bonifaccio

Obrazek

Obrazek

pole golfowe
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

przylądek Pertusato

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

.. w końcu dopływamy do perełki i ,warunki do focenia poprawiły się nareszcie :mrgreen:

Obrazek

Pozdrowiajom Kowolki :wink: :wink: :papa: :hut:

cdb...
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 05:34

Hejka :wink:

..no i dopłynyli my do ..perełki .., jak to powiedzioł Gego...bombona czekuladowego jo bym jesce dodoł łod siebie z wisiynkom w likieze :wink: :wink: :smo:

we skali od 1 do 5 moja łocyna 10+ :wink:

...w butelce wina pokazało się dno :roll: ide spać :roll: ....abo ni , ide po drugom ( zygzakiym ) i jesce cosik pofklejom , społ bede na plazy :wink: :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..schody Króla Aragonni ..zejście 2,5 euro :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..po La wycieczka , La spacerr po uliczkach , jedni na La soczek pomarrrańczowy :roll: a miszcz na La koniakk i la Cygarrro :mrgreen: :mrgreen:

cdb.... :wink: :wink: :papa: :hut: :sm:
tiwa
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) tiwa » 25.09.2014 08:10

Z tą pogodą to jest dylemat. We wrześniu kapryśna, ale woda w morzu chyba ciepła ? Rybki są jakieś w morzu, czy tylko na talerzu ? W czerwcu pogoda gwarantowana, ale woda w morzu pewnie zimna, brrr !
Ja chyba też bym wybrał Korsykę we wrześniu (sporo ludzi na Twoich fotkach 8O ). Trochę macie pecha z tą pogodą, ale podobno w przyszłym tygodniu duże ocieplenie :D .
Pozdr. :wink:
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 25.09.2014 08:23

Kapitalne miejsce!!!! A te zamki i domy na skalnych urwiskach - koniecznie dopisuję do listy "must see". A jaki był koszt stateczku?
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 08:38

tiwa napisał(a):Z tą pogodą to jest dylemat. We wrześniu kapryśna, ale woda w morzu chyba ciepła ? Rybki są jakieś w morzu, czy tylko na talerzu ? W czerwcu pogoda gwarantowana, ale woda w morzu pewnie zimna, brrr !
Ja chyba też bym wybrał Korsykę we wrześniu (sporo ludzi na Twoich fotkach 8O ). Trochę macie pecha z tą pogodą, ale podobno w przyszłym tygodniu duże ocieplenie :D .
Pozdr. :wink:

..woda cieplutka 24stopnie ( dla mnie w sam raz ) , rybki w morzu są - będzie krótki filmik :wink:

..wczoraj 18:30 wpadliśmy w drodze powrotnej na plażę Santa Giulia , ludzi było jeszcze sporo :wink:

Obrazek

Obrazek

Bartek1977 napisał(a):Kapitalne miejsce!!!! A te zamki i domy na skalnych urwiskach - koniecznie dopisuję do listy "must see". A jaki był koszt stateczku?

..my wybraliśmy ten na Iles Lavezi 35 euro od osoby , są też godzinne wokół Bonifaccio za 17,5 i 22,5 euro od osoby .. :wink:

Pozdrówki :papa:
JoannaG
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) JoannaG » 25.09.2014 08:47

Ach, piękne Bonifacio, zdecydownie perełka Korsyki. My odpuściliśmy sobie rejs statkiem ze względu na naszego niespełna dwuletniego synka... Natomiast zejście schodami to dla mnie rewelacja! Też wtedy (2008r) kosztowało 2,5euro ale według mnie warto :)

Pozdrawiam
Asia :)
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 09:06

JoannaG napisał(a):Ach, piękne Bonifacio, zdecydownie perełka Korsyki. My odpuściliśmy sobie rejs statkiem ze względu na naszego niespełna dwuletniego synka... Natomiast zejście schodami to dla mnie rewelacja! Też wtedy (2008r) kosztowało 2,5euro ale według mnie warto :)

Pozdrawiam
Asia :)

..he he :wink: to my odwrotnie .. a Pamela jak zobaczyła te schody to od razu w tył zwrot , ja chciałem zejść , ale co .... może kiedyś.. :roll:

Obrazek

Pozdrówki :wink: :papa:
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 25.09.2014 09:15

Kowal, te groty z błękitną wodą dur jak na Zakynthos , pogoda zresztą też :oczko_usmiech:
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 25.09.2014 09:21

Gryfny Kowolu (z jeszcze gryfniejsza całą cielotką), jo łogladom to łod początku i też mi sie noleży

Kowal38 napisał(a):
...Jak tam Kogo s pocontku nie pziwitołem to pzeprasom i sie Kłaniom i Witom i Klynkom i pół litra stawiom ...

Tym bardzi za to:

Kowal38 napisał(a):
jak to powiedzioł Gego...[b]bombona czekuladowego ...

:lol: :wink: :lool:

Szkryflej dali bo na pewno przydo sie to jak nie mi ti innym ludziskom
Chocioż rajza (aby łodświezyć) w ełropejski szczewik je planowano

Pzdr.
:papa: :papa: :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 09:22

Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 09:24

gego napisał(a):Gryfny Kowolu (z jeszcze gryfniejsza całą cielotką), jo łogladom to łod początku i też mi sie noleży

Kowal38 napisał(a):
...Jak tam Kogo s pocontku nie pziwitołem to pzeprasom i sie Kłaniom i Witom i Klynkom i pół litra stawiom ...

Tym bardzi za to:

Kowal38 napisał(a):
jak to powiedzioł Gego...[b]bombona czekuladowego ...

:lol: :wink: :lool:

Szkryflej dali bo na pewno przydo sie to jak nie mi ti innym ludziskom
Chocioż rajza (aby łodświezyć) w ełropejski szczewik je planowano

Pzdr.
:papa: :papa: :papa:

Hejka pozdrówki dlo Gego i Syćkich :wink: :smo: :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 09:28

..kurde lece bo Pamela jak rykła teroz to mi scynka mało nie wypadła 8O

..dzisio idymy lezeć na plaze i basyn ..fuuuujjjjj :( , juz mom dość ale co zrobić weznym se tam ze sobom ctyry piwa abo jaki winko i se bede cyckoł ... a jo kciołem na wyciecke :( :( :(

cdb... :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Kowolki na Korsyce 2014 - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone