Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Korsyce 2014

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.09.2014 23:16

evil napisał(a):Blade pojęcie mam na pewno o tym, że co niektórych boli, że ktoś ma fanów i czytelników relacji przed samą relacją , co nie którzy to muszą sami się nakręcać w swoim towarzystwie pierdołami o pogodzie i ogórkowej :mrgreen: Udanego zlotu życzę i tam się wykaż ...

Po co kminisz jak w rectum intestinum jesteś w tym temacie? Zdobądź się na odwagę, wpadnij kiedyś na Spotkanie albo Zlot, to porozmawiasz konstruktywnie...
EOT bo nie o tym tu jest mowa...
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 21.09.2014 05:18

Hejka :papa:

pise sybko , wcora my byli u Pani i z Andżem , wykupili my se pakiet internetowy za 23 euro :wink:

..na pół iii..ślag nas trafił , bo mo przepustowość chyba 000,oo1 mega czy giga bajta :evil:

..wysyłom i bede uzupełnioł bo zaś mi zgaśnie :wink:

..wcora jechołem 15 godzin som za rogulom i byłem tak słaby wiecor com pod ...po ...wiadomo cym , wsystko tu momy taki miniaturkowe 8O w tym nasym domku.. hm najlepsy je WC 40/40 cm , jak byłem robić za potzebom to mie tam zablokowało i wyciągnyli mie po pół godzinie bez okno 30/30 cm 8O

..pośle fotki nie cyganie :!:

...teraz jak oglondom ty wpisy to sie cuje jak Pani Kasia Cichopek ( z pełnym szacunkiem dla tej Pani) 8O

..i tak sie az pzestrasyłem , cy mie sytuacja nie pzerosła

...hm Gzesiek je super Gość i Evil pewnie tez ..nie było moim zamiarem robić rewolucji ja Włodek Lenin ino kapke ś Wami Sacowni forumowice pofandzolić :wink:

..teraz widze co tyn net mi kapke działo , to pośle codziennie kapke fotków i pofandzole , zanim dostane kartke
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 21.09.2014 05:51

..hm pośli my spać puźno :roll:

..sybko pośle pore fotek puki sie do :wink:

spakowani

Obrazek

moi Dziecioki :wink:
Obrazek

fajne towarzystwo w oczekiwaniu na prom

Obrazek

Obrazek

nos Leon był dumny :wink:

Obrazek

posiłek na promie

Obrazek

komin
Obrazek

Korsyka na horyzoncie

Obrazek

..wiencej fotków fcora nie cykłem ..tak ogólnie to szału nie zrobiłem , ale kciołem zaznacyć co dopiero dzisio bedemy mieli pierwsy normalny dzień..he he jo juz pije kawe , gwiozdki znikajom i cekom na słonecko :wink:

poprawie sie od dziśka ..abo i nie :wink:

sorki za ortografie ale pzewaznie na wcasach jestem pod wpływem i na wesoło :( :wink: :papa:

..kupiłem se takom kamerke na patyku , filmiki już kryncymy ino musom pzejść bez fest cenzure :roll: scegulnie jo 8O , filmiki bedom po wakacjach :wink:

..aha..fajnie to wyglondało jak my posli do Pani Recepcjonistki..dwaj Francuzi 8O na dzień dobry Bonzur ..Pani cosik powiedziała i finał ..kartka i dłogopis i my rysowali, ale jakosik my sie dogodali :wink:

Pozdrówki dla wszystkich Cromaniaków :wink: :papa: :hut: :sm:

..net mi juz śmigo , bede pisoł zawse nad ranem..i wiecorkiem :wink:

Pamela, Kazo i Dziecioki :wink:

cdb..
:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2014 09:16

Zacnie się zaczyna,to się tu przyczaję...
Udanych wakacji,pozdraw :papa:
kato
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kato » 21.09.2014 09:39

No i spóźniłem się na początek relacji :(
Na usprawiedliwienie mogę dodać, że akurat wracałem i jakoś mnie od neta odrzucało.

Gratuluję synowej i współczuję cierpień zadanych przez nieludzkich lekarzy :)
gosiak.k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiak.k » 21.09.2014 09:56

Kowal38 napisał(a):
Korsyka na horyzoncie

Obrazek

Fajny widoczek :D
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 21.09.2014 09:57

Jo dziepiyro dzisioj siednuł na neta mioł żech 18 geburstag a ze zech je kopidoł to trza było porzadnie kurz ze gardła spłukać.Ale terazki juz byda na bieżąco relacjo sledzioł.Pozdrawiom i piszcie jak z tymi cynami tam bo mom szansa za rok tam pojechać mój znajomy stacjonuje tam na Calvi dobrze zorientowani wiedza o co chodzi.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 21.09.2014 12:43

Hejka :wink:

..to zaś jo :wink:

..kwaterke my znaleźli na wschodnim wybzezu obok miejscowości chyba Gihsonaccia

..to som takie domki kempingowe cy inacej mobilhomy , cyściutkie ,cisa spokuj, kameralność ,wyposażenie na 5+ , ze 600 metrow od moza (dojezdzomy Leonym)

Panienka z okienka (Pamela)
Obrazek

Obrazek

dzisio pojechali my na plaze (600m) , no i tu kapke Zonk 8O , plaza jakosik tako nieciekawo s piosku i more tyz za bardzo mnie nie satysfakcjuonce szału ni ma( cosik jak Riwiera Olimpijska) ale som tu napewno tyz pikne ale ło tym bedzie f kolejnych łodcinkach:roll:

woda ciepło az za fest
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kapke my sie pociorali , Andżo poseł sie opłukać ze słonej wody i okazało sie co momy w tym ośrodku tez jesce bazen 8O

Pamela jak go uwidziała to cało hapy 8O , bo na olej klizuwie nigdy nie była
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

obok zumba , muzyka na full jom sie zgłosił zaroz na ochotnika co bede gotowoł obiadzik , w Egipcie nigdy nie byłech ale ta atmosfera mie dobiła

resta została , ale po obiodku jadymy na jakom fajnom plaze f kierunku Bonifacio ( Rondinara, Palabongia abo jakosik tak sie nazywajom :wink:

.. mobilhom kośtowoł nos 360 euro za tydziyń za ctyry osoby tak ze nie w sumie niedrogo :wink:

...aha jutro jedyn z gwoździ urlopu ...rejs stateckiem na wyspe Levezzi s Bonifaccio:wink:

..bedom pikne fotki

Pozdrówki :wink:

cdb..wiecorkiem :wink: :papa:
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 22.09.2014 07:24

czekor68 napisał(a):.........Pozdrawiom i piszcie jak z tymi cynami ........

A jaka cenka promu?
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 22.09.2014 09:00

Darkos napisał(a):
czekor68 napisał(a):.........Pozdrawiom i piszcie jak z tymi cynami ........

A jaka cenka promu?

Hejka :papa: prom zamawialiśmy przez internet miesiąc wcześniej 366 euro w obie strony , 4 osoby dorosłe , auto do 5m długości , 2,4 wysokości , w dniu wyjazdu kosztowałby nas ze 100 więcej a dużo wcześniej pewnie ze 50/100 mniej

..http://www.corsica-ferries.co.uk

..pzywieźli my se pełnom lodówke mięska , kupujymy ino pozostałe produkty

..zaopatrujemy się w Sparze 500m od domku.

..ceny raczej dużo wyższe jak w Polsce dla przykładu.....

..bagietka 0,95 ( chleba tu ni majom , jakiś mały słodki 2,5 euro)

..pomidory 3,9 euro /kilogram

..ziemniaki 2,5 euro / kilo

..ogórki zielone 3,0 euro /kilo

..piwo w barze 3,5 euro

..piwo w sklepie najtańsze 1 euro 1 euro/05 litra

:roll:

.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 22.09.2014 09:20

Czyli potwierdza się że cyny są b.wysokie.Prom idzie czasami za ludziska zapłacić po 1€ ale cza mieć szczyńści.Bydziecie chodzić po górach bo ponoć nie ma nic fajniejszego niż chodzenie po nich bo plaże jak plaże do tych najfajniejszych cza dojechać łódkami.
Czekomy na foty :papa: :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 22.09.2014 09:45

Dobry dzień :wink:

Wczoraj po obiadku własnej roboty , postanowiliśmy pojechać na jakąś ciekawszą plażę , wybór padł na Palombaggie ..

Obrazek

Obrazek

Ghisonaccia - Palombaggia

..tutaj plaża zdecydowanie lepsza od naszej , woda czyściutka , ładny piasek , morze nie wzburzone ( zatoka)

Palombaggia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

malowane niebo

Obrazek

igraszki miłosne po 50-tce :roll:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kłopoty z ubraniem gaci z uwagi na 2 promile:roll:

Obrazek

Obrazek

udało się ..hura :mrgreen:
Obrazek

..w drodze powrotnej mieliśmy zaplanowane jescze wstąpić do Porto Vechio , ale prowadziła Pamela i oczywiście pobłądziła i wylądowali my gdzieś na zadupiu przed górami :evil: :twisted:

..źli my byli na niom straśnie bo chcieli my jesce zdonzyć na finał siatkówki :evil:

.. ze złości dostołem takom sracke , co musieli my stanoć przi drodze , bo brakowało ułamków sekundy i posrołbym sie w aucie, 100/na godzine poleciołem w makkie bez papiyru bo nie zdązyłem (Pamela mi doniosła hustecki potym) nogi se całe poodziyrołem , bo było cima jak w d... 8O ,kark mie cały boli bo non stop podcas tej akcji sie rozglondołem cy mie w gliniok nie zaatakuje jaki La kocur , abo La aligaror lub la nosorozec , a odgłosy z zarośli były jak podkład do horroru 8O

..dojechali my na 3 seta :roll:

..dzisio my mieli płynąć z Bonifaccio na Lavezzi , ale zmiana planu , młodzi zadecydowali że dzisio w góry na Col De Bavella , juz mom dość 8O , a do Bonifaccio jutro abo po jutze

..a co tam zobacymy to Wom f kolejnym odcinku opisymy

Pozdrowiajom Kowolki :wink: :papa:
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 22.09.2014 16:52

Kowal koleżanka z pracy, która tu obok mnie też śledzi Twoją relację ma pytanko : kiedy zostaniesz dziadkiem ? :oczko_usmiech:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 22.09.2014 16:53

Świetnie piszesz :D Ale się uśmiałam! :mrgreen: Masz dar!
A mój mąż ze śmiechu opluł monitor - dosłownie :lol:
Bawcie się dobrze. My bawimy się razem z Wami ;)
Pozdrawiamy
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 22.09.2014 17:13

evil napisał(a):Kowal koleżanka z pracy, która tu obok mnie też śledzi Twoją relację ma pytanko : kiedy zostaniesz dziadkiem ? :oczko_usmiech:

..He He :mrgreen: teraz zadałem dzieciokom pytanie i sie śmieją , że jeszcze troche musze zaczekać :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Kowolki na Korsyce 2014 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies