Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Korsyce 2014

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 20.09.2014 22:16

evil napisał(a):Blade pojęcie mam na pewno o tym, że co niektórych boli, że ktoś ma fanów i czytelników relacji przed samą relacją , co nie którzy to muszą sami się nakręcać w swoim towarzystwie pierdołami o pogodzie i ogórkowej :mrgreen: Udanego zlotu życzę i tam się wykaż ...

Po co kminisz jak w rectum intestinum jesteś w tym temacie? Zdobądź się na odwagę, wpadnij kiedyś na Spotkanie albo Zlot, to porozmawiasz konstruktywnie...
EOT bo nie o tym tu jest mowa...
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 21.09.2014 04:18

Hejka :papa:

pise sybko , wcora my byli u Pani i z Andżem , wykupili my se pakiet internetowy za 23 euro :wink:

..na pół iii..ślag nas trafił , bo mo przepustowość chyba 000,oo1 mega czy giga bajta :evil:

..wysyłom i bede uzupełnioł bo zaś mi zgaśnie :wink:

..wcora jechołem 15 godzin som za rogulom i byłem tak słaby wiecor com pod ...po ...wiadomo cym , wsystko tu momy taki miniaturkowe 8O w tym nasym domku.. hm najlepsy je WC 40/40 cm , jak byłem robić za potzebom to mie tam zablokowało i wyciągnyli mie po pół godzinie bez okno 30/30 cm 8O

..pośle fotki nie cyganie :!:

...teraz jak oglondom ty wpisy to sie cuje jak Pani Kasia Cichopek ( z pełnym szacunkiem dla tej Pani) 8O

..i tak sie az pzestrasyłem , cy mie sytuacja nie pzerosła

...hm Gzesiek je super Gość i Evil pewnie tez ..nie było moim zamiarem robić rewolucji ja Włodek Lenin ino kapke ś Wami Sacowni forumowice pofandzolić :wink:

..teraz widze co tyn net mi kapke działo , to pośle codziennie kapke fotków i pofandzole , zanim dostane kartke
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 21.09.2014 04:51

..hm pośli my spać puźno :roll:

..sybko pośle pore fotek puki sie do :wink:

spakowani

Obrazek

moi Dziecioki :wink:
Obrazek

fajne towarzystwo w oczekiwaniu na prom

Obrazek

Obrazek

nos Leon był dumny :wink:

Obrazek

posiłek na promie

Obrazek

komin
Obrazek

Korsyka na horyzoncie

Obrazek

..wiencej fotków fcora nie cykłem ..tak ogólnie to szału nie zrobiłem , ale kciołem zaznacyć co dopiero dzisio bedemy mieli pierwsy normalny dzień..he he jo juz pije kawe , gwiozdki znikajom i cekom na słonecko :wink:

poprawie sie od dziśka ..abo i nie :wink:

sorki za ortografie ale pzewaznie na wcasach jestem pod wpływem i na wesoło :( :wink: :papa:

..kupiłem se takom kamerke na patyku , filmiki już kryncymy ino musom pzejść bez fest cenzure :roll: scegulnie jo 8O , filmiki bedom po wakacjach :wink:

..aha..fajnie to wyglondało jak my posli do Pani Recepcjonistki..dwaj Francuzi 8O na dzień dobry Bonzur ..Pani cosik powiedziała i finał ..kartka i dłogopis i my rysowali, ale jakosik my sie dogodali :wink:

Pozdrówki dla wszystkich Cromaniaków :wink: :papa: :hut: :sm:

..net mi juz śmigo , bede pisoł zawse nad ranem..i wiecorkiem :wink:

Pamela, Kazo i Dziecioki :wink:

cdb..
:wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 21.09.2014 08:16

Zacnie się zaczyna,to się tu przyczaję...
Udanych wakacji,pozdraw :papa:
kato
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kato » 21.09.2014 08:39

No i spóźniłem się na początek relacji :(
Na usprawiedliwienie mogę dodać, że akurat wracałem i jakoś mnie od neta odrzucało.

Gratuluję synowej i współczuję cierpień zadanych przez nieludzkich lekarzy :)
gosiak.k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiak.k » 21.09.2014 08:56

Kowal38 napisał(a):
Korsyka na horyzoncie

Obrazek

Fajny widoczek :D
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 21.09.2014 08:57

Jo dziepiyro dzisioj siednuł na neta mioł żech 18 geburstag a ze zech je kopidoł to trza było porzadnie kurz ze gardła spłukać.Ale terazki juz byda na bieżąco relacjo sledzioł.Pozdrawiom i piszcie jak z tymi cynami tam bo mom szansa za rok tam pojechać mój znajomy stacjonuje tam na Calvi dobrze zorientowani wiedza o co chodzi.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 21.09.2014 11:43

Hejka :wink:

..to zaś jo :wink:

..kwaterke my znaleźli na wschodnim wybzezu obok miejscowości chyba Gihsonaccia

..to som takie domki kempingowe cy inacej mobilhomy , cyściutkie ,cisa spokuj, kameralność ,wyposażenie na 5+ , ze 600 metrow od moza (dojezdzomy Leonym)

Panienka z okienka (Pamela)
Obrazek

Obrazek

dzisio pojechali my na plaze (600m) , no i tu kapke Zonk 8O , plaza jakosik tako nieciekawo s piosku i more tyz za bardzo mnie nie satysfakcjuonce szału ni ma( cosik jak Riwiera Olimpijska) ale som tu napewno tyz pikne ale ło tym bedzie f kolejnych łodcinkach:roll:

woda ciepło az za fest
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kapke my sie pociorali , Andżo poseł sie opłukać ze słonej wody i okazało sie co momy w tym ośrodku tez jesce bazen 8O

Pamela jak go uwidziała to cało hapy 8O , bo na olej klizuwie nigdy nie była
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

obok zumba , muzyka na full jom sie zgłosił zaroz na ochotnika co bede gotowoł obiadzik , w Egipcie nigdy nie byłech ale ta atmosfera mie dobiła

resta została , ale po obiodku jadymy na jakom fajnom plaze f kierunku Bonifacio ( Rondinara, Palabongia abo jakosik tak sie nazywajom :wink:

.. mobilhom kośtowoł nos 360 euro za tydziyń za ctyry osoby tak ze nie w sumie niedrogo :wink:

...aha jutro jedyn z gwoździ urlopu ...rejs stateckiem na wyspe Levezzi s Bonifaccio:wink:

..bedom pikne fotki

Pozdrówki :wink:

cdb..wiecorkiem :wink: :papa:
Darkos
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Darkos » 22.09.2014 06:24

czekor68 napisał(a):.........Pozdrawiom i piszcie jak z tymi cynami ........

A jaka cenka promu?
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 22.09.2014 08:00

Darkos napisał(a):
czekor68 napisał(a):.........Pozdrawiom i piszcie jak z tymi cynami ........

A jaka cenka promu?

Hejka :papa: prom zamawialiśmy przez internet miesiąc wcześniej 366 euro w obie strony , 4 osoby dorosłe , auto do 5m długości , 2,4 wysokości , w dniu wyjazdu kosztowałby nas ze 100 więcej a dużo wcześniej pewnie ze 50/100 mniej

..http://www.corsica-ferries.co.uk

..pzywieźli my se pełnom lodówke mięska , kupujymy ino pozostałe produkty

..zaopatrujemy się w Sparze 500m od domku.

..ceny raczej dużo wyższe jak w Polsce dla przykładu.....

..bagietka 0,95 ( chleba tu ni majom , jakiś mały słodki 2,5 euro)

..pomidory 3,9 euro /kilogram

..ziemniaki 2,5 euro / kilo

..ogórki zielone 3,0 euro /kilo

..piwo w barze 3,5 euro

..piwo w sklepie najtańsze 1 euro 1 euro/05 litra

:roll:

.
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 22.09.2014 08:20

Czyli potwierdza się że cyny są b.wysokie.Prom idzie czasami za ludziska zapłacić po 1€ ale cza mieć szczyńści.Bydziecie chodzić po górach bo ponoć nie ma nic fajniejszego niż chodzenie po nich bo plaże jak plaże do tych najfajniejszych cza dojechać łódkami.
Czekomy na foty :papa: :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 22.09.2014 08:45

Dobry dzień :wink:

Wczoraj po obiadku własnej roboty , postanowiliśmy pojechać na jakąś ciekawszą plażę , wybór padł na Palombaggie ..

Obrazek

Obrazek

Ghisonaccia - Palombaggia

..tutaj plaża zdecydowanie lepsza od naszej , woda czyściutka , ładny piasek , morze nie wzburzone ( zatoka)

Palombaggia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

malowane niebo

Obrazek

igraszki miłosne po 50-tce :roll:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kłopoty z ubraniem gaci z uwagi na 2 promile:roll:

Obrazek

Obrazek

udało się ..hura :mrgreen:
Obrazek

..w drodze powrotnej mieliśmy zaplanowane jescze wstąpić do Porto Vechio , ale prowadziła Pamela i oczywiście pobłądziła i wylądowali my gdzieś na zadupiu przed górami :evil: :twisted:

..źli my byli na niom straśnie bo chcieli my jesce zdonzyć na finał siatkówki :evil:

.. ze złości dostołem takom sracke , co musieli my stanoć przi drodze , bo brakowało ułamków sekundy i posrołbym sie w aucie, 100/na godzine poleciołem w makkie bez papiyru bo nie zdązyłem (Pamela mi doniosła hustecki potym) nogi se całe poodziyrołem , bo było cima jak w d... 8O ,kark mie cały boli bo non stop podcas tej akcji sie rozglondołem cy mie w gliniok nie zaatakuje jaki La kocur , abo La aligaror lub la nosorozec , a odgłosy z zarośli były jak podkład do horroru 8O

..dojechali my na 3 seta :roll:

..dzisio my mieli płynąć z Bonifaccio na Lavezzi , ale zmiana planu , młodzi zadecydowali że dzisio w góry na Col De Bavella , juz mom dość 8O , a do Bonifaccio jutro abo po jutze

..a co tam zobacymy to Wom f kolejnym odcinku opisymy

Pozdrowiajom Kowolki :wink: :papa:
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 22.09.2014 15:52

Kowal koleżanka z pracy, która tu obok mnie też śledzi Twoją relację ma pytanko : kiedy zostaniesz dziadkiem ? :oczko_usmiech:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 22.09.2014 15:53

Świetnie piszesz :D Ale się uśmiałam! :mrgreen: Masz dar!
A mój mąż ze śmiechu opluł monitor - dosłownie :lol:
Bawcie się dobrze. My bawimy się razem z Wami ;)
Pozdrawiamy
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 22.09.2014 16:13

evil napisał(a):Kowal koleżanka z pracy, która tu obok mnie też śledzi Twoją relację ma pytanko : kiedy zostaniesz dziadkiem ? :oczko_usmiech:

..He He :mrgreen: teraz zadałem dzieciokom pytanie i sie śmieją , że jeszcze troche musze zaczekać :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Kowolki na Korsyce 2014 - strona 4
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone