Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Korsyce 2014

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 10.10.2014 18:31

gusia-s napisał(a):
travel napisał(a):...
Słyszałam ,że w pewnym momencie pasażerowie muszą wysiąść i kierowca zostaje sam,czyli Misiek -noga językowa -jak sobie poradzi :?: :?: :?: :?:

On ma umieć jechać a nie gadać :D :papa: więc chyba sobie poradzi ;)

Tak jest, jak umie jezdzić to da radę :) poza tym najczęściej jest tam stosowany prosty język migowy :lol:

pozdr
chriso
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) chriso » 10.10.2014 19:50

taa, zamknąć oczy i do przodu :)

http://www.youtube.com/watch?v=_x7hEgBflBk
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 10.10.2014 19:54

chriso napisał(a):taa, zamknąć oczy i do przodu :)

Hejka witaj Chriso :wink: :papa:

no to Koleźanka Travel s Miśkiym po tym filmiku poleci cheba samolotem :roll: :mrgreen: :mrgreen:

..ale com tam dostzegnoł , po napisach na promie i munduze łoficera, to był cheba Grecki prom ,na Corse ni ma tak źle ... pźinajmniej jak jo byłem to tak nie było :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrówki :wink: :mrgreen: :papa:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 10.10.2014 20:22

chriso napisał(a):taa, zamknąć oczy i do przodu :)

Ale się ubawiłam :lol: :lol:

Takie rzeczy mnie nie przerażają.

Prom już zaliczyliśmy, mniejszy i polskich lini .

Jedynym problemem jest bariera językowa- a jak coś pójdzie nie tak i się nie dogadam?
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 10.10.2014 20:23

janusz.w. napisał(a):
gusia-s napisał(a):
travel napisał(a):...
Słyszałam ,że w pewnym momencie pasażerowie muszą wysiąść i kierowca zostaje sam,czyli Misiek -noga językowa -jak sobie poradzi :?: :?: :?: :?:

On ma umieć jechać a nie gadać :D :papa: więc chyba sobie poradzi ;)

Tak jest, jak umie jezdzić to da radę :) poza tym najczęściej jest tam stosowany prosty język migowy :lol:

pozdr

Hejka :wink:

..cześć Travel , Gusia i Janusz :wink:

Travel , głowa do góry nic się nie martw , Misiek napewno da radę :roll: , my płyneliśmy Corsica Ferries i wjeżdżając na prom pasażerowie nie muszą opuszczać samochodu :wink: , nie wiem jak u konkurencji Moby Lines :roll: , dokładnie jest tak jak napisał Janusz , najpierw pokazujesz wydrukowany bilet i reszta na migi :wink:

a tu filmiki oryginalne z kamerki w Leonie 03.10.2014 ( próbki )..especially for You and Misiek :wink: :mrgreen:

wjazd na prom w Bastii :wink:

język migowy :wink:

..docie rade luźno , najwyzej niech se Misiek golnie browara pzed wjazdem na rozluźnieni mienśni , (tam je dozwolone do 0,5 promila , a s Livorno moze dwa bo we Italii je chyba do 0,8 promila ) :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrówki :wink: :smo: :mrgreen: :papa:
Ostatnio edytowano 11.10.2014 05:56 przez Kowal38, łącznie edytowano 1 raz
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 10.10.2014 20:35

No i wszystko jasne - damy radę jak zawsze :mrgreen:

Misiek browar , ja aviomarin-chorobę lokomocyjną. mam niestety, ale efekt jest jak po browarze - i do przodu :oczko_usmiech: :D
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 11.10.2014 23:30

... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=APlPjz9Ry84

...Gol ...Gol ..i ..dwa do zera :mrgreen:

...jestem dumny na cały śfiat , bez tysionc lat i dwa :wink:

..Dziadek groł f fusboll , Pradziadek groł f fusboll , Tata groł f fusboll , jo grołem f fusboll , Andżo gro f fusboll.. i f końcu nasi Wygrali :wink: s Niymcami :mrgreen:

..sorki za off ..ale ni moge sie poftzimać :mrgreen:

... ło kurde 8O rano jak to cytom ( tom Wos kapke łocyganił) :wink: , to bym pradziadka i mie wykasowoł s tego wpisu .. ale sroł pies niech tak zostanie ( zafse kciołem zostać Pele ..hm a pradziadek pewnie Winetou ..bo Pelego jesce nie było) :mrgreen:

Pozdrówki :wink: :mrgreen: :papa:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 12.10.2014 08:11

Poza Szczęsnym reszta warszawioków dupy mi nie urwała i wypadła słabo za to w końcu przełomoł się nasz synek z Górnika Milik pora razy zagroł takie akcje że nimce lygali niestety nasi sprawozdawcy widzą yno Grosika i najsłabszego z poloków Rybusa. Za to Glik wczoraj number 1 meczu ,Lewy mimo ze bramy nie strzeloł to groł b.dobrze.
Tak se myśla że stykło ze nasze słoneczko Peru wyjechało a już są sukcesy mono by tak jeszcze cały rzad kajś na zawsze wyjechoł to i ludzom by sie żyło lepij. :lol:
Nie wchodzioł zech już we wieczór na cro i mono dobrze bo jak zech czytoł coch wypisywoł w sms-ach do znajomych kiboli i z jakimi błyndami to aż gańba no ale mecz my z różancem w rynkach nie ogladali ale ostatni liter rakijii pynknął i cza było sie jeszcze naszą gorzołką wspomóc.
Pozdrawiom Czesiek. :D
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 12.10.2014 14:48

..Dopływamy do Livorno
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

konkurencja ...Moby Lines
Obrazek

Obrazek

w drodze powrotnej z uwagi na bliskość Pisy od Livorno , postanowiliśmy tam kontrolnie wpaść na cafe :wink: i obocyć wieze :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

.... hm ... Dzieciokom i Pameli podobało sie straśnie :wink: , mi tak jakoś tak takoś tyz niby fajnie :roll: ..... ale najbardzij w Pisa , to mi sie podobały takie pzepiekne Panie ruznych nacji skompo ubrane , co stoły pzi takiej piknej alei piniowej i na mostkach łobok tej aleji 8O ...tak mi kark skrynciło na lewo patz 8O , jak we wojsku , no i dopiyro mie popuściło jak dostołem łod Pameli :evil: cyntralnie f pysk :( i mało brakowało bym wpierdzielił cyntralnie autobusowi w dupe 8O , a teroz zem sie ś niom powadził bo sie okozało co mi syćkie fotki z tego najpiynkniejsego łodcinka trasy f Pisa ..pokasowała :evil: :evil: :cry:

:wink: :papa: :hut:
gusia-s
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) gusia-s » 12.10.2014 16:43

Kowal38 napisał(a):a tu filmiki oryginalne z kamerki w Leonie 03.10.2014

Filmiki instruktażowe jak na zamówienie :)

Kowal38 napisał(a):..... ale najbardzij w Pisa , to mi sie podobały takie pzepiekne Panie ruznych nacji skompo ubrane , co stoły pzi takiej piknej alei piniowej i na mostkach łobok tej aleji 8O ...tak mi kark skrynciło na lewo patz 8O , jak we wojsku , no i dopiyro mie popuściło jak dostołem łod Pameli :evil: cyntralnie f pysk :( i mało brakowało bym wpierdzielił cyntralnie autobusowi w dupe 8O , a teroz zem sie ś niom powadził bo sie okozało co mi syćkie fotki z tego najpiynkniejsego łodcinka trasy f Pisa ..pokasowała :evil: :evil: [/i] :cry:

Widać, że Pamela to konkretna babka - lepiej z nią nie zadzierać Obrazek Musisz Kowolku poćwiczyć refleks i na drugi raz mieć oczy dookoła głowy a nie tylko na lewo się wgapiać Obrazek
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 12.10.2014 19:25

gusia-s napisał(a):
Kowal38 napisał(a):
Widać, że Pamela to konkretna babka - lepiej z nią nie zadzierać Obrazek Musisz Kowolku poćwiczyć refleks i na drugi raz mieć oczy dookoła głowy a nie tylko na lewo się wgapiać Obrazek

...he he spoko loko , trzymiym rynke na pulsie :wink: :wink: :mrgreen:

Obrazek

juz miy sie pogodzili :wink: ..iii ..zaprosiła mie na veliko toczeno , nad Terlicko do naszego ulubionego Hostinca :wink: :wink: :mrgreen:

Obrazek

jakisi pepol tam jeszcze pływoł , jak na październik to woda fest ciepło :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

teraz my pzijechali
Obrazek

to Na schledanou :wink:

bo widze co Kapitan Planeta podciongo zaś sfoi telenowele 8O , to nie obcionzom serwerrra :mrgreen:

podsumowani bedzie jesce f niedalekij pzisłości :smo: , a co za duzo to niezdrowo i stowo sie nudne , tak ze bede pomału końcył , co bym nie stoł sie nudny , ło ile juz zech ni ma :mrgreen: :wink: :wink:

ło ja pierdziu , tak zem sie rozgodoł co napisołem teroz posta nr1000 8O

Pozdrowiajom Kowolki :wink: :smo: :papa:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 14.10.2014 11:20

Świetna relacja ;) Fotki z Pisy też bardzo mi się podobają. Niezłe przygody są z Wami ;) Fajnie się z Wami "podróżowało". Serdecznie pozdrawiam ;)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 15.10.2014 07:01

Kowal, czyżby ten tysięczny post tak Cię przeraził, że podsumowania ..brak :?:
Otrząsnij się , weź się w garść i pisz, please ! :mrgreen: :smo:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 15.10.2014 07:33

Kowal przypominam ,że obiecałeś więcej zdjęć z Korsyki :mrgreen:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 15.10.2014 18:57

Eunike1984 napisał(a):Świetna relacja ;) Fotki z Pisy też bardzo mi się podobają. Niezłe przygody są z Wami ;) Fajnie się z Wami "podróżowało". Serdecznie pozdrawiam ;)

...a Witam Szefową :wink: :mrgreen: , nie będę może oryginalny , ale z Wami podróżowało się jeszcze fajniej i jeszcze weselej :wink: :mrgreen: :mrgreen:

..i również Serdecznie pozdrawiamy Ciebie i Waszą wesołą ferajnę :wink: :mrgreen: :papa:

ipaga napisał(a):Kowal, czyżby ten tysięczny post tak Cię przeraził, że podsumowania ..brak :?:
Otrząsnij się , weź się w garść i pisz, please ! :mrgreen: :smo:

..Witam Katrin :wink: ..he he tysięcznyny mnie nie przeraził :mrgreen: a wręcz przeciwnie ..hm , powiym nieskromnie co nawet zem je kapke dumny s siebie :roll: com tych postow 1000 wypocił i mozem kogo kapke rozweselił na moj sposob w tych moich relacyjach :roll: , a to był , je i bydzie moj cel :wink: , f garści zem je non stop ( pzinajmniej Pamela se tak myśli :wink: :mrgreen: ) a tzepie sie ino casami jak mom kaca , abo jak wlezym do lodowatej wody :mrgreen: jedynie co mie dobijo straśnie .. to nostalgia i monotonia , ale chcioz juz zem je starsawy to pomysłów wesołych mom coroz wiyncyj 8O , cyli ogólnie jak u nos godajom ..stary a gupi :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam Serdecznie :papa:

travel napisał(a):Kowal przypominam ,że obiecałeś więcej zdjęć z Korsyki :mrgreen:

..Witam Korsykankę Travel i podróżnika Miśka cosik tam podoklejom :wink:

Pozdrawiamy Serdecznie :wink: :mrgreen: :papa:

..no to może w ramach podsumowania :wink: ...coś o naszych miejscach zakwaterowania , o kosztach , opłatach , przydatnych linkach itp duperelach , które to ....żałuję że rzadko są prezentowane w relacjach na naszym forum a dla mnie bardzo istotne :wink:

..dzisiaj trochę o pierwszej kwaterce :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Kowolki na Korsyce 2014 - strona 15
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies