Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Korsyce 2014

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 01.10.2014 21:29

Hejka :papa:

.kilka fotek z Calvi dzisiaj wieczorkiem

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

https://lh5.googleusercontent.com/-8qoH ... C_1870.JPG

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pozdrówki :wink:

cdb...
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 02.10.2014 17:02

Hejka :papa:

..no to tak na krotko cosik poklebece i pośle ... :wink: dzisio momy łostatni dzionek na Corsie , jutro ło 14: 00 momy prom do domku s Bastii , kozdo łopowieść jak ..pyrtek :wink: mo sfoj pocontek i koniec :mrgreen: jeden je dlugsy , drugi krotsy a grubsy , tzeci zaś nieskońcenie długi :roll: :roll: ale co , jo mom takiego jakim mie natura łobdozyła :mrgreen:

..fcora wiecorek sie udoł superr tańcyli my do 3 rano :roll: , dzisio juz momy łostatni kołko tanecno-pozegnalne :roll:

..podsumowani nopise po powrocie , dokleje pore fotek bo tu to tak na sybko było , pomontuje pore filmików ..ale s umiarym co by dlo kozdego s Was zostało cosik do łodkrycio jak tu wpadniecie , pore wyspow juz łodwiedziłech ale na Corse nie do sie nudzić , jest tyle piknych miejsc ze gowa boli :wink:

..dzisio s ranka pojechali my Corse pozegnać na plazy Ostraconi

pore fotek

rzeczka przed plażą Ostraconi
Obrazek

Obrazek

przeprawa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

jakisi pstrongi tam pływały :roll:

Obrazek

za nami przeprawia się kolejna ekipa
Obrazek

tradycyjne pożegnanie :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w oddali L'Ile Rouse
Obrazek

La merr
Obrazek

Obrazek

dziecioki zadowolone :wink:
Obrazek

Pamela łosalała i godo co f pziśłym roku jak sie ino do to La Corse :roll:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Pa Pa Corse :( :(
Obrazek

Pozdrówki dlo Syćkich Sacownych Koleźanek i Kolegow cu tu zaglondali i tych co nie zaglondali tyz :wink: :wink: :wink: :papa: :hut:

cdb.. po powrocie

.. ale telenoweli ni mom zamiaru pisać :mrgreen: :mrgreen:

:smo: :wink: :papa:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 02.10.2014 18:18

Tak jakoś smutno mi się zrobiło :cry: :cry: :cry:
Bartek1977
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bartek1977 » 02.10.2014 19:29

To już koniec????
Zooostań jeszcze tydzień....
Paulka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Paulka » 02.10.2014 20:00

Mam nadzieję, że Pamela postawi na swoim i "cdb" choćby za rok ;)
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 02.10.2014 20:11

A nie macie jeszcze parę dni wolnego, co by zostać dłużej :?:
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 02.10.2014 20:39

strasznie sympatyczni z Was ludzie! :mrgreen:
Renatka66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Renatka66 » 02.10.2014 22:13

Krystof napisał(a):strasznie sympatyczni z Was ludzie! :mrgreen:

Popieram i myślę, że jeszcze Kowal coś wesołego nam po powrocie napisze ( chociaż, bardzo trudno mi czytać po śląsku)
Pozdrawiam całą rodzinkę Kowolków :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 03.10.2014 07:18

He ..he :wink:

Renatka66 napisał(a):
Krystof napisał(a):strasznie sympatyczni z Was ludzie! :mrgreen:

Popieram i myślę, że jeszcze Kowal coś wesołego nam po powrocie napisze ( chociaż, bardzo trudno mi czytać po śląsku)

Dziękuję za miłe słowa :roll: :wink: :wink:

..hm tak na marginesie to prawie codziynnie sie powadziłem s Pamelom :!: na tych wakacyjach i ło dziwo 99,9 kłótni miało miejsce w Leonie jak my zafse startowali na wyciecki :roll:

.. prowadziłem jo s uwagi na bespiecyństwo ekipy :roll: ....i ..zafse com ledwo siod , jescem nie pzekryncił klucyka ..to juz :evil: ...zapiyłeś pasy :roll: , wyłonc muzyke :evil: uwazej rondo 8O , jedź wolnij , uwazej zakrynt :evil: , zwolnij :evil: i po piynciu minutach takich fskazówek .... hamulec ryncny ....pore wulgaryz...f strone Pameli :evil: , :wink: ..pocałuj mie w... :mrgreen: ..siadołem se do tyłu , łotwiyrołem pifko , i zamykołem łocy i se śniłem na jawie :roll: ale ta dalij ...to gdzie mom skryncić :!: gdzie to jadymy :evil: , gdzie sie wyłonco radio :roll: :evil: :evil:

.. no i do celu pzijyzdzołem tak wykońcony jakbym wyloz na Monte Cinto ze tzi razy tam i spatki :evil:

tak ze casami te nase wakacyje nie były taki sympatycne :wink: , ale co zrobić :roll: dali my rade :mrgreen:

Teraz kawka , śniadanko i pakowanko :wink:

Pozdrowiajom Kowolki :wink: :wink: :smo: :papa:

cdb...
Mikeee
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mikeee » 03.10.2014 08:22

Renatka66 napisał(a):Popieram i myślę, że jeszcze Kowal coś wesołego nam po powrocie napisze ( chociaż, bardzo trudno mi czytać po śląsku)

Heja

to jest bardziej góralski - toć to chop ze Skoczowa. Powiedzmy górski-sląski :D
pozdrowienia
gosiak.k
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) gosiak.k » 03.10.2014 08:51

Strasznie szybko ta podróż z Wami zleciała... :cry:
Prawie tak jak własne wakacje :mrgreen: :mrgreen:
pozdrawiam serdecznie, życzę szczęsliwego powrotu i po cichu liczę na chociażby mały "cdb"...
:papa:
Gośka
fammoni
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) fammoni » 03.10.2014 08:57

Kowolki dzięki Wam w przyszłym roku więcej cromaniaków wybierze Korsykę na wakacje...ja się zakochałam
dzięki za cudowną relację :)
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 03.10.2014 09:06

fammoni napisał(a):Kowolki dzięki Wam w przyszłym roku więcej cromaniaków wybierze Korsykę na wakacje...ja się zakochałam
dzięki za cudowną relację :)

.. :roll: hm...to moge mieć pzerombane u Adminów :roll: :wink:

Jeszcze raz Pozdrawiamy :wink: :smo:

cdb... z domku

:wink: :papa: :hut:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 03.10.2014 11:38

Szczęśliwej podróży :) Czekamy na c.d. z domku ;)
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 03.10.2014 12:36

Eunike1984 napisał(a):Szczęśliwej podróży :) Czekamy na c.d. z domku ;)

O to , to . . . płyńcie se środkiem , cobyście na żadną górę lodową nie trafili , i jedźcie ostrożnie , prawą stroną , bezpiecznie , a my tu na Was i cd. zaczekamy 8)

Pozdrawiam
Piotr
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Kowolki na Korsyce 2014 - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies