Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Korsyce 2014

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
husband
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) husband » 30.09.2014 19:52

0,25 może być ... :D

Jestem, śledzę .... Trochę się zaniepokoiłem po pierwszych 2 odcinkach, że coś ta Korsyka jakaś taka nijaka, bo i ten błękit morza jakiś taki i niebo blade :cry:

Ale po następnych fotkach wróciła moja nadzieja .... i jest całkiem, całkiem. Ładne plaże i jak ktoś lubi piesze wędrówki to ma w czym wybierać (czytaj: Franz - pozdrawiam :papa: )

Kazio zawsze Ty gotujesz ? :D Ma rodzinka z Tobą wygodę chyba ? :D

Jak na wrzesień to pusto z turystami, czy tylko taki mi się wydaje ? I mam pytanie, czy w tawernach jest faktycznie tak drogo ?

Pozdrawiam waszą Rodzinkę i życzę dalszego miłego wypoczynku :papa: :papa: :papa:
piotrf
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrf » 30.09.2014 19:58

Czytają , oglądają i podziwiają , a przy okazji ogrzewają się zdjęciami z Twojej relacji

Pięknie tam macie . . . :D

Pozdrawiam
Piotr
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 30.09.2014 20:28

DRUGA !!! No to zdrówko Rodzynka :mrgreen:

Relację Wojtka też przeczytałam. Jego relacja jest bardziej górska a Twoja górsko-plażowa . To pewnie przez rodzinkę :wink:

Tak mi się zachciało Tej Korsyki, ale mój Misiek -starszy pan przed 50-tką jest zmęczony jeżdżeniem (zawodowy kierowca) , że chciałby gdzieś polecieć.

Odłożę Korsykę na później jak sobie chłopina łodpocnie :roll:
maciej1976
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1976 » 30.09.2014 21:20

To może i ja się załapie na jakaś flaszeczke z tak zacnym towarzystwem. Kowal moc jest z Tobą Mistrzu. Pozdrówki
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 01.10.2014 06:34

husband napisał(a):
Kazio zawsze Ty gotujesz ? :D Ma rodzinka z Tobą wygodę chyba ? :D

Jak na wrzesień to pusto z turystami, czy tylko taki mi się wydaje ? I mam pytanie, czy w tawernach jest faktycznie tak drogo ?

Hejka :wink:

..gotowanie to moja pasja :wink: ale ta tych wakacjach dopuscajom mie ino do skrobania ziymnioków :(

..wrześień/październik to moim zdaniem najlepszy okres z uwagi na ceny i brak tłoku ( temperatura powietrza nie zeszła poniżej 25 stopni na oko , morze cieplutkie :wink: ....np nasz domek ( średnia klasa , czysty i odpowiadający moim wymaganiom a nie mam wygórowanych :wink: , kosztuje w okresie w którym tu jesteśmy , za tydzień 320 euro a w sezonie 1300 za tydzień ....szok 8O dlo potwierdzenia cykne fotke bo cynnik wisi u nas w domku :wink:

.. w aubergach byli my juz pore razy , ale na La cafe, La pifo , La winko , wielko pizza 16 euro ( fest wielko) ale pzeglondajonc menu 8O łobiod + po jednym napoju cyna minimum łod 100 euro wzwyz , hm kapke drogo jak na nase kiesenie :roll:

Pozdrówki :wink:

.. w kfesti pytań chyntnie pomoge .. łocywiście f miare skromnej wiedzy i mozliwości :wink: :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.10.2014 06:54

Kowal38 napisał(a):

.. w aubergach byli my juz pore razy , ale na La cafe, La pifo , La winko , wielko pizza 16 euro ( fest wielko) ale pzeglondajonc menu 8O łobiod + po jednym napoju cyna minimum łod 100 euro wzwyz , hm kapke drogo jak na nase kiesenie :roll:

Na jedną osobę :?: :roll: 8)
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 01.10.2014 06:56

he he :mrgreen:

fcora wiecor se siedziołem pzed domkiym kole swiming poola , i dosiod sie do mie właściciel Fransua :wink: , i dali my ognia fest :mrgreen: 2 x 0,5 l , na pocontku było ciynzko bez to moi nieuctwo jynzykowe , ale po godzinie sie my juz rozumieli fest , poopowiadoł mi pzigody sfoje ,pływoł na statkach po oceanie indyjskim , kawał świata zwiedził , polcki krupniok mu fest zasmakowoł , fajne mioł cygaretle Gitanesy ( zamówiłech se u Niego 5 pacek) , na koniec poleciołem po sombrera i copki i kciołem porobić foty ...im sie wypier... do takigo rowa 8O co tu momy dookoła nasego domku ( nie wiem po co tu ten row) noge mom całom odzitom ale Fransua mie wyciongnył i połozył do łozka łobok Pameli ( ta jak zwykle chrapała juz) a teraz cekom na niego bo zawse rano pzichodzi cyścić swimigpoola takom wielkom rurom , juz tu pospzontołem i mo lo niego ctyry polski pifka jako smool suwenira , za to co mie s tego rowa wyciongnył , aha skońcyli my ło drugij w nocy bo mi teraz Pamela powiedziała , ale syćko łoki ,, było wesoło :wink: :wink: :mrgreen:

:wink: :wink: :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 01.10.2014 06:58

Lednice napisał(a):
Kowal38 napisał(a):

Na jedną osobę :?: :roll: 8)

Hejka ziomal :wink:

na ctyry łosoby

Pozdrowki :wink: :wink: :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 01.10.2014 07:30

a Hejka :wink:

pore fotek jednak ..wyśło s imprezki :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wink: :roll: :mrgreen: :mrgreen: :papa:
evil
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 01.10.2014 08:32

Swego czasu to pamiętam, że te Gitanesy można było u nas w kioskach kupić . Takie niebieskie pudełko z jakąś tancerką chyba ?
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 01.10.2014 08:36

evil napisał(a):Swego czasu to pamiętam, że te Gitanesy można było u nas w kioskach kupić . Takie niebieskie pudełko z jakąś tancerką chyba ?

Dobrze pamiętasz.

Obrazek

Ale to była siekiera.
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 01.10.2014 08:58

Hahaha :lol: Nie sposób się nie śmiać przy Twojej relacji :lol:
Widzę, że imprezka udała się ;)
Uwielbiam takich wesołych ludzi. Świetnie byś się wpasował do naszej ekipy ;) A i może żona by się rozkręciła ;) Pozdrówki dla wszystkich :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 01.10.2014 09:14

Hejka :wink: :papa:

..teraz zem seł śmieci wyciepać ..iiiiii 8O Fransua lezy na lezaku ze ściyrkom na gowie :mrgreen: i godo co swimigpula dzisio kapke puźnij łotwizi i Gitany mi podciepie wiecorkiym , bo go straśnie gowa boli po wiecorku tanecnym :mrgreen: :mrgreen:

.. narka , prujymy na La plage bo Pamela zaś sie dze co sie musi opolić :roll: pzed powrotym , a jo jak pzide na La plage to zaroz sie bede rozglondoł za La Auberrrrge s La pifko nebo La winko :wink: :mrgreen: :mrgreen: :papa:

Pozdrówki :wink: :smo: :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 01.10.2014 12:13

... :roll:

..pojechali my na plaze i dupa 8O , zachmuziło sie i zaceło kropić , ale woda w mozu cieplutko i na polu tez , to my sie wrocili i se robiymy polcki obiodek , ziymniocki, kapustka , i La kotlet ( produkty Corsysański) :smo:

..dzisio jak sie nie natrombie to pude wiecor do Calvi i jakich fotek nocnych nacykom :roll:

Calvi
Obrazek

Obrazek

Obrazek

ciufcia L'Ile Rouse - Calvi
Obrazek

chopoki cykajom :wink:
Obrazek

Obrazek

..Fransua sie juz obudził , łotwoził nom swimingpula :wink: pzinios mi Gitanesy i La winko i pełnom torbe rozmarynu 8O , to jom mu merci buku powiedzioł i dołem mu ćtyry puśki polckich browarków ,kozdy inksy na skośtowanie i godoł co wiecor se zaś pzidzie ś nami połopowiadać i jakigo drinola wytrombić ( no i jak tu nie pić ) :roll: 8O :mrgreen:

Obrazek

..ide skrobać ziymnioki bo ta moja Pamela juz zaś sie dze 8O :evil: :evil:

Pozdrówki :wink: :smo: :papa:
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 01.10.2014 12:23

Kowal38 napisał(a):
ciufcia L'Ile Rouse - Calvi
Obrazek

Niezły ten korsykański pociong :mrgreen:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Kowolki na Korsyce 2014 - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone