Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Korsyce 2014

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 29.09.2014 19:14

Pięknie tam! :) Aż mi dech zaparło ;) Pozdrawiam Was :)
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 30.09.2014 05:56

Hej Kowolki!
Ja od 7 w pracy.

Lecz zamiast pracować

wolę KOWOLKOWAĆ :D
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 30.09.2014 06:29

7.30 się zbliża a tu cisza :roll:

Może się chłopina pochorował :?: 8O
krutom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krutom » 30.09.2014 08:37

travel napisał(a):7.30 się zbliża a tu cisza :roll:

Nie widziałaś, że Kowal "odpoczywał" :wink:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 30.09.2014 09:20

Hejka :papa:

travel napisał(a):7.30 się zbliża a tu cisza :roll:

.. momy tu e litl problem :roll: bo młodego ucho boli i jeździli my po aptykach za parafinom , ale sie okazało co syćki zamkniynte bo aptykorze majiom strajk na całej wyspie 8O , ale wzieni my ze sobom antybiotyk , zjod i łodpocywo :wink:

Nie widziałaś, że Kowal "odpoczywał" :wink:

..he he :wink: tu je taki klimat ( śródziemnomorski) ze po pół litze ambrozji , cuje sie jak niemowle po butelce mlyka :wink: :wink:

..dzisio sie narazie nigdzi sie nie rusomy i zero ambrozji bo wachujymy młodego , poseł se legnoć ale myśle co bedzie dobze :wink:

..to mom teroz cas to fkleje pore fotek , niebawym :wink:

Pozdrowiajom Kowolki :papa:

cdb...

..
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 30.09.2014 10:27

Kowoliku popytej miejscowych mono rosnie cosik na ich zegrudkach co by szło do tego ucha wsadzić.W chorwacji pomógł mi taki kwiotek co go teraz mom na moim skalniaku a mono znojdziesz kajś popularno u nas rozyndla.
Niech se synek kuruje bo ni mi nic przijymnego toplać sie w wodzie z bolącym uchym.
Załączniki:
DSCF0001.JPG
A z tego kwiotka styknie 1 listek i wyciść z niego sok do ucha.
DSCF0002.JPG
Nasza rozyndla
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 30.09.2014 10:36

kilka fotek z wczorajszej wycieczki :wink:

Reserve De Scandola

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Plage De Bussaglia przed Porto
Obrazek

Obrazek

Porto

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nakupili my se we spozyfcym kiełbasek , croasantow i bagietkow ..no to co gich to do buzioków :wink:
Obrazek

Obrazek

s Porto zaproponowołem wyciecke stateckiem doScanola abo Piana , ale reśta powiedziała co to majom w pyrdeli i idom na La Plage Porto :evil: tom poseł ś nimi :(
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

plaża fajna żwirkowa , jako druga do Top 10 :wink:

ale udało mi sie pzekabacić Pamele , bo potzebowołem operatora kamerki i pojechali my obocyć La Calanches Piana :wink: :wink: a potym spatki na plage :wink:

Obrazek

Obrazek

i tu my otarli sie o autobus 8O 8O , droga była tak wonsko i z wyrchu z za zakryntu wyskocył autobus , ledwo wychamowołem z prawej na zylete do murka( na doł pzepaćś) 8O i z lewej dobze co Leonowi sie skłodajom lusterka bo nom te lewe ten autobus złozył , nie zartuje jak by to było tak z 10 metrów wyzej to Leon cały odrzity abo by my ślecieli ze skarpy bo murek mioł z 20 cm 8O Pamela mało co nie nasr... w gacie i jo tyz 8O ,ale na scenście skońcyło sie dobze , potym my se juz jechali 20km/h :wink: :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Leon łodpocywo w Calanches De Piana..a mo po cym :roll: , bo jak teroz oblicyłem to nas juz do obecnej chwili po Corsie powoził ..1721 km f nagrode dzisio dostoł myci za 3 euro :wink: :wink:
Obrazek

.. za syroko tam ni ma ...s autobusym ciynzko sie minoć scególnie na zakryntach 8O 8O
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Piana sie nom spodobała fest :wink: :wink:

Obrazek

i spatki na Plage Porto
Obrazek

Obrazek

Obrazek

no scynście młodymu sie kapke poprawio s tym uchym po tym antybiotyku , kapke go miynij boli :wink: a kapke to pzezywom bo to je moj jedynok :wink: :wink:

na La Plage tradycyjnie ułozyłech La wieze :wink: straśnie mi sie bulała , ale po godzinie stanyła f całej swoij okazałości :mrgreen:

Obrazek

no to La foto :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nakrynciłem filmik podwodny , rybek kapke mniynij jak na Lavezzi i taki mniyjse ale , pikne dno i skały :wink: , dokleje po wakacjach :wink:

Obrazek

moj rodzynek :wink:
Obrazek

kiery wyciepoł nas z Leona jak my se w drodze powrotnej kcieli w Leonie zakuzić :evil:
Obrazek

:wink: :wink: :wink:

Pozdrowiajom Kowolki :wink: :smo: :papa:

cdb...
Ostatnio edytowano 30.09.2014 11:14 przez Kowal38, łącznie edytowano 1 raz
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 30.09.2014 11:05

czekor68 napisał(a):Kowoliku popytej miejscowych mono rosnie cosik na ich zegrudkach co by szło do tego ucha wsadzić.W chorwacji pomógł mi taki kwiotek co go teraz mom na moim skalniaku a mono znojdziesz kajś popularno u nas rozyndla.
Niech se synek kuruje bo ni mi nic przijymnego toplać sie w wodzie z bolącym uchym.

Hejka :wink: :wink:

Dzięki :wink: :wink:

Posłołem teroz Pamele s Aniom na posukiwanie bo tu fest kwiotków u nas rośnie ,

....a tyn drugi to mozna kuzić :?: 8O :roll: :roll:

... bo bym se tez śprugowoł :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrówki :wink: :mrgreen:
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 30.09.2014 11:28

Kużić to jo nie wiem czy idzie ale jedni to i do gorzołecki dodowają a nalewka ponoć i na gardło dobrze działo :)
Kowoliku mogesz se z dumą terazki po tej Krsyce pochodzić nasz tenisista Przysiężny przed chwilą wklupoł francuzowi Tsondze co je mega sensacją.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 30.09.2014 11:52

czekor68 napisał(a):Kużić to jo nie wiem czy idzie ale jedni to i do gorzołecki dodowają a nalewka ponoć i na gardło dobrze działo :)
Kowoliku mogesz se z dumą terazki po tej Krsyce pochodzić nasz tenisista Przysiężny przed chwilą wklupoł francuzowi Tsondze co je mega sensacją.

..e to super wiadoość :mrgreen:

.. zaroz se poguglikuje jak tam naso Agula , bo downom na polcki wiadomości nie zoglondoł
:wink:

Pozdrówki :wink: :wink:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 30.09.2014 11:57

Ojj, droga faktycznie masakra 8O Amalfi wcale nie lepsze... Też po wakacjach we Włoszech zaliczyliśmy "obcierkę", ale to i tak cud, że tylko obcierka, a nie urwane lusterko, tudzież rozwalony reflektor... :mrgreen: Bo tam to jest norma :oczko_usmiech:
Plaże piękne! :)
Pozdrawiam całą Twoją rodzinkę :)
czekor68
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) czekor68 » 30.09.2014 14:05

Lepij nie chciej wiedzieć jak grała Aga bo zaczynom sie wstydzić że jej cały czas kibicuja yno ze ona abo mo już dość granio abo te towarzystwo co ją przejyło tak ji namieszało w gowie że myslą że bez tryningu do sie coś ugrać.Dostała dzisio rano szmiry od Vinci.Teraz Janowicz gro 3 seta z Marreyem ale chyba też przegro.
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 30.09.2014 14:24

czekor68 napisał(a):Lepij nie chciej wiedzieć jak grała Aga bo zaczynom sie wstydzić że jej cały czas kibicuja yno ze ona abo mo już dość granio abo te towarzystwo co ją przejyło tak ji namieszało w gowie że myslą że bez tryningu do sie coś ugrać.Dostała dzisio rano szmiry od Vinci.Teraz Janowicz gro 3 seta z Marreyem ale chyba też przegro.

..a toś mie zasmucił :?

.. ..młodymu sie poprawiło , zakropio oliwom z oliwek ucho bo my wycytali w necie :wink:

.....dobre spadom kaj , cosik nowego obocyć , bo widze co Kapitan Planeta podciongo teraz sfoi telenowele :mrgreen: , to nie obcionzom serwera :wink:

fpadne wiecor , jak bedzie luźnij :mrgreen:

Pozdrówki

:wink: :wink: :papa: :hut:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 30.09.2014 19:12

Bonsoir chers collègues :smo: :papa:

.. dzisio po połedniu z uwagi na chmurki na niebie , nawowiłech Pamele na krotkom wyciecke ...kulturalno - kościułkowom ( dziecioki nas oloły) :( , co by nie było co ino La plage i La gozoła :mrgreen:

..pzesyłom krotkom fotorelacyjke

Calvi - Calenzana - Muru - Belgodere

kilka fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

niby klimaciki takie :roll: ale mi by właśnie łodpowiadały :wink: Pameli zaś ni :evil: Ona ino La plage i La plage ..hm :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Beldegore tu je kolejne miejsce gdzie bym kcioł na starość zamiyskać ... hm ale to w tzecim zyciu bo cas łucieko :roll: :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

..kapke tam Wojtka podrazniom :wink: ..łod casu do casu :wink: ale to ni ma tako złośliwość prostacko s moij strony , ino lubie sie kapke podrocyć :wink: .. tak na marginesie Wojtek był jednym s moich Promotorow dlo Corsyki , a na pocontku do Turcji :wink:

.. tak ze te moi caśami złośliwe komyntaze pzijmujcie s humorym :wink: :wink: :wink: bo to był , je , i bydzie moj cel zyciowy :wink: ta jak Geguś nopisoł .. zycie to je pzigoda

Pozdrowiom Syćkie Koleźanki i Kolegi :wink:

Kowal38

Obrazek

..aha sorki za byki i buły łortograficne , po wakacyjach na tzyźwo to po poprawiom

Pozdrowio , Wito , Kłanio sie i Klynko , Kazo Kowolek ( i stawio po 0,25 ....dlo pierwsych piynciu Kolezanek i Kolegow co mojom chynć :wink:

..cdb..

:wink: :smo: :papa: :hut: :sm:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 30.09.2014 19:39

Eee, no to ja pierwsza :mrgreen: jak można nie skorzystać z propozycji od tak fajnego i utalentowanego Kolegi :oczko_usmiech:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Kowolki na Korsyce 2014 - strona 11
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone