Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Korsyce 2014

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
Kowal38
Cromaniak

Postnapisał(a) Kowal38 » 26.09.2014 20:01

Bonjur :papa:

.. witom Syćkich i.....Pozdrowiom :wink: :wink: scególnie Syćki Kolezanki , Janusza Promotora , Gego ulubionego autora i Syćkich Kolegow :wink: :wink:

fkleje pore fotek s tej piknej Corsy , bo zecywiście je warto gzychu a f nocy moze cosik pofandzole ... :roll: ....jak bydzie s Kim łocywiście :roll: a jak nie bydzie Nikogo to ..La Kocur , La Sowa i La Motyl majom wpaść o dwanostej w nocy , bo robiymy dzisio wiecorek pozegnalny i jutro pzenosymy sie do Calvi :wink: :wink:

aha ...La Kocur juz pziseł pryndzyj na wiecorek 8O

Obrazek

Rondinara , jedna z piękniejszych plaż wschodniej strony Korsyki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to Kowolki postanowiły pzelezeć cały dzionek na plazy :roll: a jo poprułem dalij :wink:

:wink: :papa:
Kowal38
Cromaniak

Postnapisał(a) Kowal38 » 26.09.2014 20:14

Roland90 napisał(a): .Może głupie pytanie ale widzę ,ze wyjazd masz obcykany jak na leży skąd brałeś informacje bo ja za wiele o Korsyce znaleźć nie mogłem, a ten statek dosyć fajna sprawa ( ja wypływałem z Bonifacio i tylko troszkę dookoła a Ty widzę ,ze miałeś piękny długi rejs łączenie z jaskiniami ) .
Pozdrawiam

...guglowołem całom zime :wink:

http://www.spmbonifacio.com

:wink: :wink: :papa:
Kowal38
Cromaniak

Postnapisał(a) Kowal38 » 26.09.2014 20:43

..prujymy dalij :wink:

..w drodze...

Obrazek

cennik paliwa , diesel najtaniej kupiliśmy po 1,34 euro
Obrazek

road to Sartene

Obrazek

he he :wink: pzedemnom autko z google street , moze Leon sie załapie na mape :wink:

Obrazek

he he .. po drodze do Sarente Pani Sfajcarka stoła na stopa i mi zamachała to jom zabrołem :wink: :wink:

..kurde i byłem tak zły na siebie i na Komune jak hrom , bo w skole mie ucyli ino ruskigo , tyle co Mamusia mie posłała prywotnie na 4 roki angielskigo , to pół biydy jakosik sie dogodołem a Pani Zanet do mie po francusku , niemiycku i poł biydy po anglicku tyz :wink: s tego co zrozumiołem to pzijechała na Corse na 3 tydnie i podruzuje se stopem , śmioła sie zy mie jakem tym angielskim sypoł ale syćko my rozumieli :wink: :wink: :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

..wysiodła na stacji , podziynkowała a jo poprułem dalij :wink:

.. teroz pzerwa bo Pamela wzescy ze teraz jymy La obiod 8O

aha.... i ....Pozdrowiom Syćkich ..na zapas 8O :wink: :wink:

...łocywiście jak to kiery jesce cyto :roll:

:smo: :smo:
Eunike1984
Cromaniak

Postnapisał(a) Eunike1984 » 26.09.2014 20:50

Ja czytam :mrgreen: Plaża faktycznie piękna!
Również pozdrawiam i życzę smacznego ;)
Czekam oczywiście na c.d. :)
travel
Cromaniak

Postnapisał(a) travel » 26.09.2014 22:05

Ja też czytam i uczę się na pamięć - może się trochę śląskiego nauczę :D
Belluna
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Belluna » 26.09.2014 22:15

travel napisał(a):Ja też czytam i uczę się na pamięć - może się trochę śląskiego nauczę :D

To tak jak i ja, no i jeszcze francuskiego liźniemy :mrgreen: Boska La relacja :papa:
Paulka
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Paulka » 26.09.2014 22:21

Czuję się pozdrowiona :lol:
Kowal38
Cromaniak

Postnapisał(a) Kowal38 » 27.09.2014 06:25

.. o Witam Koleżanki :wink: :wink: :smo:

..wcoraj miołem dokońcyć , alem pod po wiecorku zakońceniowym , troche my dali ognia , na koniec La Kocur zacoł scekać 8O , La Sowa jodłować a La Motyl grać na gitarze , do domku wchodziłem ( zygzakiym ) bez okno od WC 30/30 cm bo sie dzwi zacieły a syćcy juz spali i nie kciołem robić rabanu :wink:

kilka fotek..

Sartene

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

cmentarz w Sartene
Obrazek

Obrazek

Obrazek

La Jaszczur
Obrazek

... :wink:
Kowal38
Cromaniak

Postnapisał(a) Kowal38 » 27.09.2014 06:45

i Propriano

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

plaża w Propriano
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

w drodze powrotnej..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

teraz pakowanko , śniadanko i koło 10-tej przenosimy się do Calvi skąd będziemy zwiedzać północną i zachodnią ( podobno najpiękniejszą ) część Corse :wink:

cdb..

..o ile bedzie net , ale cosik wkońbinuje :wink: :wink: :smo:

Pozdrówki :wink: :papa: :hut: :sm:
Użytkownik usunięty

Postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 27.09.2014 08:26

...łocywiście jak to kiery jesce cyto :roll:

...Cyto,cyto...i dobrze się bawi :D
Oraz podziwia 8O
I gratuluję zarówno zakończenia wieczoru (to wejśćie przez okienko" coby rabanu nie robić" :mrgreen: )
jak i dyscypliny w pisaniu relacji od świtu do zmierzchu (czy też na odwrót) :papa:
Eunike1984
Cromaniak

Postnapisał(a) Eunike1984 » 27.09.2014 10:51

Piękne plaże! Uwielbiam zatoczki :) Są cudne!
janusz.w.
Cromaniak

Postnapisał(a) janusz.w. » 27.09.2014 11:26

Oj, miło powspominać :D
...a trochę powyżej Rondinary 'nasz' kemping :!:
Autostopowicza też zabieraliśmy. Językowo o tyle lepiej było, że nasz syn jechał, a on już z tego pokolenia co języji zna :wink:
Calvi bardzo nam się podobało :!: Ciekawe czy o Corte zahaczycie :?:

pozdr :papa:
perkac
Globtroter

Postnapisał(a) perkac » 27.09.2014 12:41

Witam
Korsyka fajnie
Gdybyś miał wiedze o cenach promu Korsyka z Bonifacio na Sardynie

pzdr
Kowal38
Cromaniak

Postnapisał(a) Kowal38 » 27.09.2014 13:31

Hejka.. już dojechaliśmy :mrgreen:

..jesteśmy w Calvi , domek już mamy , tylko musimy zaczekać do 15:00 na zakwaterowanie :wink:

ale siedzemy se pzi recepcji na tarasiku , net śmigo jak talala :mrgreen: i za darmo :wink: , tak ze relacyji live ciong dalsy bedzie :wink:

janusz.w. napisał(a):Oj, miło powspominać :D
...a trochę powyżej Rondinary 'nasz' kemping :!:
Autostopowicza też zabieraliśmy. Językowo o tyle lepiej było, że nasz syn jechał, a on już z tego pokolenia co języji zna :wink:
Calvi bardzo nam się podobało :!: Ciekawe czy o Corte zahaczycie :?:

pozdr :papa:

cześć Janusz :wink: Calvi też nam się bardzo spodobało :wink: a przez Corte tylko narazie przejeżdżaliśmy , ale z pewnością wpadniemy , podobno nad Corte jakaś rzeczka płynie w której można zarzyć kąpieli :wink:

a tymczasem kilka fotek z dzisiejszej trasy

Ghisonaccia - Calvi

Obrazek

mostek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

jest i wspomniane przez Janusza Corte
Obrazek

Obrazek

dziecioki
Obrazek

no i tutaj kolorek morza odpowiedni :wink:
Obrazek

i burak Kowal38 :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Calvi
Obrazek

to tyle .. narka :wink: :smo: :papa:

Pozdrowiajom Kowolki :wink:

cdb...
gosiak.k
Croentuzjasta

Postnapisał(a) gosiak.k » 27.09.2014 16:21

I ja zaglądam :) i czekam na ciąg dalszy...

Kowal38 napisał(a):Obrazek

Widzę, że sombrero również w podróży... :oczko_usmiech:
pozdrawiam
Gośka
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Kowolki na Korsyce 2014 - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies