Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Korsyce 2014

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
maciej1976
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1976 » 25.09.2014 10:00

Spojrzałem na Twoje czasy pisania relacji. Kiedy Ty śpisz?
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 25.09.2014 11:33

maciej1976 napisał(a):Spojrzałem na Twoje czasy pisania relacji. Kiedy Ty śpisz?

Śpi na plaży , żeby mu szybciej czas zleciał :mrgreen:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 25.09.2014 12:05

Kowolku dziekujemy Ci za takie poswiecenie ze zarywasz noce dla nas ;) relacja jest przednia!
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 12:56

maciej1976 napisał(a):Spojrzałem na Twoje czasy pisania relacji. Kiedy Ty śpisz?

he he :wink: :wink:

.. dlo mnie spanie na wakacjach to je straśno strata casu :wink: wystarcom mi tzi ,ctyry godziny ..tym bardzij co cekom na nie cały rok :wink: straśnie lubie robić se wyciecki , odkrywać pikne nowe miejsca , zaglondnoć tu i tam , pewnie mom ADHD , w nocy pise se na laptoku relacyje na tarasiku , łobok mie siedzi La kocur , nakrajym mu la syra i sie śmieje :wink: nademnom La sowa s boku La motyl , gwiozdki migocom , godomy se ze sobom i je fajnie , godom Wom prowde i wcale nie cuje zmyncynia wrync pzeciwnie :wink: ale sanuje tyz takich Ludków co całymi dniami lezom na plazy itd jak im to sprawio pzijemność to sie ciese co onie tez som zadowolyni , zycie je po to by sie ciesyć .. jak sie do i wiela sie do ..( na rozne sposoby) :wink:

.ogólnie daje rade :wink: je dobze :smo:

ps ..uciykłem s plazy , dzisio je strasny hyc , robie la obiod i zaroz se otwoze la wino ....o la kucur juz pziseł ku mie ...pewnie na obiod ..abo se poopowiadać

:wink:

Pozdrówki :wink: :papa: :hut:

cdb...
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 14:48

Hejka :wink: :papa:

fkleje na sybko jesce pore fotek s krotkigo spacerku po Bonifaccio :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

La spacerr :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

La jarziniok :roll:
Obrazek

s La cynami
Obrazek

La Kościułek
Obrazek

La Horizont

Obrazek

Obrazek

La merrr :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

La klatka schodowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

La siesta :wink:

Obrazek

..bo widze co Wojtek teraz relacjonuje , to uciekom gzecnie do kontka :wink: :smo:

Pozdrówki :wink: :papa: :hut: :sm:

..aha La pracownia :smo:

Obrazek

cdb...
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 25.09.2014 21:55

Ja też chcę taką pikną la pracownię i w domu i w pracy :D
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 25.09.2014 22:08

Kowolku - La Agent z Ciebie nieziemski! ;) A La pracownia jest La superrrr :D Na pewno z przyjemnością się pracuje ;)
Roland90
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roland90 » 25.09.2014 23:07

Kowalu im bardziej zagłębiam się w Twoją relację tym widzę ile jeszcze zostało do zobaczenia na Korsyce, szczególnie kusi mnie odnalezienie tego potoka. Na tej wyspie (chyba to się nazywa Lavezi ) nie byłem a widzę ,że fajna. A co do Bonifacjo. Na dwóch zdjęciach masz ,,ziarenko piasku". Tam jest kolo niej w miarę fajna żwirowa plaża. A z tego ziarenka fajnie do wody się skacze. Niestety jak ja byłem to woda była za wysoka i nie dało się wpłynąć do tych jaskiń , ogólnie rejs ciekawy .Może głupie pytanie ale widzę ,ze wyjazd masz obcykany jak na leży skąd brałeś informacje bo ja za wiele o Korsyce znaleźć nie mogłem, a ten statek dosyć fajna sprawa ( ja wypływałem z Bonifacio i tylko troszkę dookoła a Ty widzę ,ze miałeś piękny długi rejs łączenie z jaskiniami ) .
Pozdrawiam
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 26.09.2014 04:07

Hejka :wink: :papa:

.....sakreblle :wink: fcora kapke usnyłem na tej plazy i bzuch mom tak zjarany ze sok ,wytrombiłem winko ( + ctyry drinki) :wink: ...dziecioki i Pamela , pojechali na zakupy do marketa i kupili tyz karty do gry ...
tom juz mioł dość :roll: ,
i wyculi com je kapke natrombiony i mie ograjom :mrgreen:

stafke ustalili fest , po 5 euro od osoby , :wink: myśleli co mie wy.... :wink: ale f karty znom pore stucek i nawet natrombiony wygrołem ( za wygrane piniondzory kupie syr do La kocura , ozeski do La sowy i miód dlo La motyla na dzisiejsom nocnom imprezke i zaś bedzie wesoło :wink:

..ide se zrobić kawke i guglikuje co by tu kaj dzisio i co :wink:

..aha ..... i ..Pozdrowiom moi Sacowne Kolezanki co ty moi gupoty jesce cytajom ., Kolegow tez :wink: :papa:

cdb...
Ostatnio edytowano 26.09.2014 04:15 przez Kowal38, łącznie edytowano 1 raz
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 26.09.2014 04:13

Hej Kowolku ja też już nie śpię - ale z musu :roll: U mnie to normalna godzina wstawania do pracy :(

Serdecznie pozdrawiam :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 26.09.2014 05:02

travel napisał(a):Hej Kowolku ja też już nie śpię - ale z musu :roll: U mnie to normalna godzina wstawania do pracy :(

Serdecznie pozdrawiam :papa:

przyjemnej pracy :wink:

..o o widze co Kapitan Planeta i fotoshop pośli spać :wink: :wink: to drugo kawa i to se pocytom wesołe relacyje łod Kolezanek i Kolegow

aha i Pozdrowiom Syćkich :wink: :papa:

..bo Kapitan Planeta gdzieś tam f kierym wontku wydwzonił jak.. Bolek i Lolek ...co to ni ma kulturalne forum ...bo na kulturalnych Syćcy sie pozdrowiajom i jedzom bułke bez bibułke...hm :roll:

..łolaboga :roll: :roll:

:wink: :papa:
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 26.09.2014 07:59

Rewelacyjnie wygląda Bonifaccio z pokładu statku :) aż mi żal, że nie zrobiliśmy sobie takiego rejsu :?

pozdr
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 26.09.2014 08:04

Dawno tak głośno się nie śmiałam, w dodatku sama do siebie ( a może do autora tej relacji :lol: ...). Uwielbiam te opisy, zaraz do Mamy dzwonię, bo chyba nie wie że Kowal nadaje :lol: , a poprzednie relacje czytała i zaśmiewała się tak jak ja.
Pozdrawiam :papa:
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 26.09.2014 08:18

Kowal38 napisał(a):
..bo Kapitan Planeta gdzieś tam f kierym wontku wydwzonił jak.. Bolek i Lolek ...co to ni ma kulturalne forum ...bo na kulturalnych Syćcy sie pozdrowiajom i jedzom bułke bez bibułke...hm :roll:

..łolaboga :roll: :roll:

:wink: :papa:

:lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Noo chopie, możesz rychtik mieć przes...
:mrgreen: :lol: :lol: :wink:

Pozdrawiom z jesiynnego, mokrego Rybnika
:papa: :papa: :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 26.09.2014 18:19

Hejka :papa:

dzisio my se zrobili takom wyciecke

Perla di Mare - plaża Rondinara - Sartene -
Propriano

a w sumie to jo som , bo resta wyciecki kozała sie wysadzić na plazy Rondinara , bo ich zwiedzani świata za bardzo nie interesi :roll: tom pojechoł som , a co tam obocyłem i jaki miołem pzigody , ło tym niebawym

:wink: :papa: :hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Kowolki na Korsyce 2014 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone