Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kowolki na Korsyce 2014

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
maciej1976
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) maciej1976 » 25.09.2014 11:00

Spojrzałem na Twoje czasy pisania relacji. Kiedy Ty śpisz?
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 25.09.2014 12:33

maciej1976 napisał(a):Spojrzałem na Twoje czasy pisania relacji. Kiedy Ty śpisz?

Śpi na plaży , żeby mu szybciej czas zleciał :mrgreen:
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 25.09.2014 13:05

Kowolku dziekujemy Ci za takie poswiecenie ze zarywasz noce dla nas ;) relacja jest przednia!
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 13:56

maciej1976 napisał(a):Spojrzałem na Twoje czasy pisania relacji. Kiedy Ty śpisz?

he he :wink: :wink:

.. dlo mnie spanie na wakacjach to je straśno strata casu :wink: wystarcom mi tzi ,ctyry godziny ..tym bardzij co cekom na nie cały rok :wink: straśnie lubie robić se wyciecki , odkrywać pikne nowe miejsca , zaglondnoć tu i tam , pewnie mom ADHD , w nocy pise se na laptoku relacyje na tarasiku , łobok mie siedzi La kocur , nakrajym mu la syra i sie śmieje :wink: nademnom La sowa s boku La motyl , gwiozdki migocom , godomy se ze sobom i je fajnie , godom Wom prowde i wcale nie cuje zmyncynia wrync pzeciwnie :wink: ale sanuje tyz takich Ludków co całymi dniami lezom na plazy itd jak im to sprawio pzijemność to sie ciese co onie tez som zadowolyni , zycie je po to by sie ciesyć .. jak sie do i wiela sie do ..( na rozne sposoby) :wink:

.ogólnie daje rade :wink: je dobze :smo:

ps ..uciykłem s plazy , dzisio je strasny hyc , robie la obiod i zaroz se otwoze la wino ....o la kucur juz pziseł ku mie ...pewnie na obiod ..abo se poopowiadać

:wink:

Pozdrówki :wink: :papa: :hut:

cdb...
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 25.09.2014 15:48

Hejka :wink: :papa:

fkleje na sybko jesce pore fotek s krotkigo spacerku po Bonifaccio :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

La spacerr :roll:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

La jarziniok :roll:
Obrazek

s La cynami
Obrazek

La Kościułek
Obrazek

La Horizont

Obrazek

Obrazek

La merrr :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

La klatka schodowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

La siesta :wink:

Obrazek

..bo widze co Wojtek teraz relacjonuje , to uciekom gzecnie do kontka :wink: :smo:

Pozdrówki :wink: :papa: :hut: :sm:

..aha La pracownia :smo:

Obrazek

cdb...
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 25.09.2014 22:55

Ja też chcę taką pikną la pracownię i w domu i w pracy :D
Eunike1984
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eunike1984 » 25.09.2014 23:08

Kowolku - La Agent z Ciebie nieziemski! ;) A La pracownia jest La superrrr :D Na pewno z przyjemnością się pracuje ;)
Roland90
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roland90 » 26.09.2014 00:07

Kowalu im bardziej zagłębiam się w Twoją relację tym widzę ile jeszcze zostało do zobaczenia na Korsyce, szczególnie kusi mnie odnalezienie tego potoka. Na tej wyspie (chyba to się nazywa Lavezi ) nie byłem a widzę ,że fajna. A co do Bonifacjo. Na dwóch zdjęciach masz ,,ziarenko piasku". Tam jest kolo niej w miarę fajna żwirowa plaża. A z tego ziarenka fajnie do wody się skacze. Niestety jak ja byłem to woda była za wysoka i nie dało się wpłynąć do tych jaskiń , ogólnie rejs ciekawy .Może głupie pytanie ale widzę ,ze wyjazd masz obcykany jak na leży skąd brałeś informacje bo ja za wiele o Korsyce znaleźć nie mogłem, a ten statek dosyć fajna sprawa ( ja wypływałem z Bonifacio i tylko troszkę dookoła a Ty widzę ,ze miałeś piękny długi rejs łączenie z jaskiniami ) .
Pozdrawiam
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 26.09.2014 05:07

Hejka :wink: :papa:

.....sakreblle :wink: fcora kapke usnyłem na tej plazy i bzuch mom tak zjarany ze sok ,wytrombiłem winko ( + ctyry drinki) :wink: ...dziecioki i Pamela , pojechali na zakupy do marketa i kupili tyz karty do gry ...
tom juz mioł dość :roll: ,
i wyculi com je kapke natrombiony i mie ograjom :mrgreen:

stafke ustalili fest , po 5 euro od osoby , :wink: myśleli co mie wy.... :wink: ale f karty znom pore stucek i nawet natrombiony wygrołem ( za wygrane piniondzory kupie syr do La kocura , ozeski do La sowy i miód dlo La motyla na dzisiejsom nocnom imprezke i zaś bedzie wesoło :wink:

..ide se zrobić kawke i guglikuje co by tu kaj dzisio i co :wink:

..aha ..... i ..Pozdrowiom moi Sacowne Kolezanki co ty moi gupoty jesce cytajom ., Kolegow tez :wink: :papa:

cdb...
Ostatnio edytowano 26.09.2014 05:15 przez Kowal38, łącznie edytowano 1 raz
travel
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) travel » 26.09.2014 05:13

Hej Kowolku ja też już nie śpię - ale z musu :roll: U mnie to normalna godzina wstawania do pracy :(

Serdecznie pozdrawiam :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 26.09.2014 06:02

travel napisał(a):Hej Kowolku ja też już nie śpię - ale z musu :roll: U mnie to normalna godzina wstawania do pracy :(

Serdecznie pozdrawiam :papa:

przyjemnej pracy :wink:

..o o widze co Kapitan Planeta i fotoshop pośli spać :wink: :wink: to drugo kawa i to se pocytom wesołe relacyje łod Kolezanek i Kolegow

aha i Pozdrowiom Syćkich :wink: :papa:

..bo Kapitan Planeta gdzieś tam f kierym wontku wydwzonił jak.. Bolek i Lolek ...co to ni ma kulturalne forum ...bo na kulturalnych Syćcy sie pozdrowiajom i jedzom bułke bez bibułke...hm :roll:

..łolaboga :roll: :roll:

:wink: :papa:
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 26.09.2014 08:59

Rewelacyjnie wygląda Bonifaccio z pokładu statku :) aż mi żal, że nie zrobiliśmy sobie takiego rejsu :?

pozdr
Iwona75
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwona75 » 26.09.2014 09:04

Dawno tak głośno się nie śmiałam, w dodatku sama do siebie ( a może do autora tej relacji :lol: ...). Uwielbiam te opisy, zaraz do Mamy dzwonię, bo chyba nie wie że Kowal nadaje :lol: , a poprzednie relacje czytała i zaśmiewała się tak jak ja.
Pozdrawiam :papa:
gego
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) gego » 26.09.2014 09:18

Kowal38 napisał(a):
..bo Kapitan Planeta gdzieś tam f kierym wontku wydwzonił jak.. Bolek i Lolek ...co to ni ma kulturalne forum ...bo na kulturalnych Syćcy sie pozdrowiajom i jedzom bułke bez bibułke...hm :roll:

..łolaboga :roll: :roll:

:wink: :papa:

:lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:

Noo chopie, możesz rychtik mieć przes...
:mrgreen: :lol: :lol: :wink:

Pozdrawiom z jesiynnego, mokrego Rybnika
:papa: :papa: :papa:
Kowal38
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kowal38 » 26.09.2014 19:19

Hejka :papa:

dzisio my se zrobili takom wyciecke

Perla di Mare - plaża Rondinara - Sartene -
Propriano

a w sumie to jo som , bo resta wyciecki kozała sie wysadzić na plazy Rondinara , bo ich zwiedzani świata za bardzo nie interesi :roll: tom pojechoł som , a co tam obocyłem i jaki miołem pzigody , ło tym niebawym

:wink: :papa: :hut:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Kowolki na Korsyce 2014 - strona 8
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies