napisał(a) Kasia25 » 22.01.2014 14:10
Witam,
DolnoŚlązak napisał(a):Szczerze mówiąc aqua parku nie widziałem na terenie obiektu. Z mini golfa nie korzystaliśmy.
Jeśli chodzi o Ośrodek Koversada - bo camping dla tego obiektu to trochę myląca nazwa
) to po zeszłorocznych wakacjach stał on się moim numerem jeden jeśli chodzi o FKK w Chorwacji
Jest wielki, dzięki czemu można poczuć się naprawdę swobodnie. Jest gdzie pospacerować, pojeździć na rolkach czy rowerze, jest blisko do miasteczka Vrsar (spokojnie można pójść na piechotę) no i najważniejsze jest przepiękna wyspa - z tego co się orientuje to właśnie ta wyspa nazywa się Koversada - a camping z racji tego że jest ona na jego terenie tą nazwę "zapożyczył"
Co najlepsze na wyspie można legalnie rozbić swój namiot, nie można tam wjechać samochodem (most dostępny jest tylko dla pieszych) ale odpłatnie można zamówić transport gratów na wyspę i z powrotem. Wiele ludzi decyduje się na rozbicie się właśnie na wyspie. Generalnie bardzo polecam. Do tej pory (za sprawą tego forum) faworyzowałam Ulike (koło Porecia) - ale teraz zdecydowanie bardziej podoba mi się na Koversadzie. Aqua parku tam nie ma, niestety nie ma również basenu i place zabaw są zaniedbane (tu wygrywa Ulika) jednak jeśli chodzi o klimat, lokalizacje, plaże, i to że blisko do miasteczka.... to zdecydowanie polecam Koversadę
pozdrawiam