Hehe...wiedziałem, że tu będzie co oglądać...
W Pradze nie byłem ...od 2005r, a więc stanowczo zbyt dawno!
Fatamorgana napisał(a):Hehe...wiedziałem, że tu będzie co oglądać...
W Pradze nie byłem ...od 2005r, a więc stanowczo zbyt dawno!
maslinka napisał(a):tony montana napisał(a):Faktycznie - kawał drogi na Praski Hrad z tej stacji, ale chyba w relacji Maslinki ktoś pisał, że z Małostrańskiej tak samo daleko i pod górę.
Nic to, przecież przyjechaliśmy chodzić. No tak, ale chodzić, żeby coś zobaczyć, a nie czeskie Ministerstwo Obrony, które jest po drodze.
Też marudziłam, że daleko, bo to jednak różnica jest - chodzić i zwiedzać a chodzić jakimiś zadupiami i ministerstwa różne oglądać. Mnie również to Ministerstwo Obrony utkwiło w pamięci
Widzę, że zaczęliście od jedzenia Może to i dobrze, bo my "straciliśmy" sporo czasu, szukając restauracji. Będziecie to mieli z głowy
Bardzo jestem ciekawa ciągu dalszego i tego, jakie wrażenie zrobiła na Tobie czeska stolica
Fatamorgana napisał(a):Miałem ten raz jeden jedyny możliwość zobaczyć jak zimą Praga budzi się do życia. W lutym, przy -8 st.C.
Niezapomniane wrażenia, zwłaszcza w okolicy mostu Karola, gdy poranne mgiełki odsłaniały kolejne rzeźby a potem gdy z wysokości murów pod Hradczanami widać było las dymków ciepłych spalin z kominków na dachach...
CROberto napisał(a):Skalne miasto - Bajka.
Już trzeci sezon i nie mogę się tam wybrać...celuję w termin w środku tygodnia i nie w wakacje...z oczywistych powodów...
Uwielbiam Katedry ... gdybyś zamieścił w foto zagadce któreś zdjęcie pokazujące fragment tego cuda....to strzeliłbym w płot....
To kolejna Katedra która jest niesamowicie podobna do tej z Koloni.
Udana majówka...
Pozdrawiam.
CROberto napisał(a):Uwielbiam Katedry ...
Fatamorgana napisał(a):CROberto napisał(a):Uwielbiam Katedry ...
Ulm zaliczyłeś?
Fatamorgana napisał(a):Rottach Egern...ha, kopę lat.
Pytanie o Ulm było w sumie do Roberta...
ale nie szkodzi, w końcu przecież Twój wątek...
maslinka napisał(a):tony montana napisał(a):KoelnerDom (bez umlautów) jeszcze przede mną, widziałem ją tylko z A2
Robi wrażenie! Ale bardzo trudno pstryknąć jej fotkę
Kiedy będzie następny odcinek?
Powrót do Relacje wielokrajowe - wycieczki objazdowe