Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

koszty porady Chorwacja własnie wróciłem

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
crusher1988
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) crusher1988 » 31.07.2013 21:42

wikol - 5300PLN na mnie i żonke.

może mam mało postów bo mało piszę na forum, ale codziennie tu zaglądam i śledzę tematy.
ale jak czytam że ktoś pisze że wydał 5000PLN to ja wierze w to, a najbardziej mnie denerwują inne osoby które podważają te wypowiedzi.

w tym roku także CRO na około 12 dni i mam zamiar również zamknąć się w 5000PLN na 2 osoby
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 31.07.2013 21:48

Moi drodzy......Do HR jeździłem już, jak jeszcze Knin dymił, a autostrada kończyła się w Karlovacu.....Potem na nowo odkryłem Polskę, ale to już było wtedy jak Polska wyładniała na tzw prowincji i standard wypoczynku się podniósł (głupie wc i szałer przy pokoju oraz tv nie było już luksusem :wink: . .....Ja to widzę, ktoś może nie....Co do aury, od 2010 roku ciągle mam ekstra pogodę w kraju i teraz też będzie. ....Co do cen, w PL jest po prostu tanio w średnim standardzie, jakiego poszukuję......Chorwacja jest drożśza bez dwóch zdan, chyba że ciągnie się aprowizację, Ale wtedy jest się w HR w połowie, bo wielka frajda i jestestwo tam przebywania, to przesiadywać do nocy w ichnich knajpach........Nie jeżdże do jakichś Mieln i innych Władków, tak jak nie jeżdżę do centrum Makarskiej, czy centrum Hvaru....każdy kto bywa nad naszym morzem wie że i w wysokim sezonie są kilometry pustych plaż....Reasumując, uważam, że aby mieć obiektywny pogląd , trzeba bywać i tu i tam......I nigdy nie mówcie, że nigdy.......Przychodzi taki czas, że jest pass.....Ale ten kto był w Hr raz albo dwa tego nie zrozumie i ja to rozumiem.......Chyba sobie skoczę do Hr pod koniec sierpnia, ale tylko chyba. Po prostu czas zajadłego napalenia już u mnie minął, za co wssystkich zgorszonych przepraszam :D .....pozdrawiam ........................PS. Zapraszam ciekawych bytowania w Chorwacji na inne wątki, gdzie się trochę wypowiadam i daję parę rad....Niektóre rady mogą być na dzień dzisiejszy nieaktualne, ale poczytać można ..najaktualniejsze to te z branży GPW :D :wink: .pozdr
Ostatnio edytowano 31.07.2013 22:01 przez AdamSz, łącznie edytowano 1 raz
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 31.07.2013 22:00

AdamSz napisał(a):Moi drodzy......Do HR jeździłem już, jak jeszcze Knin dymił, a autostrada kończyła się w Karlovacu.....Potem na nowo odkryłem Polskę, ale to już było wtedy jak Polska wyładniała na tzw prowincji i standard wypoczynku się podniósł (głupie wc i szałer przy pokoju oraz tv nie było już luksusem :wink: . .....Ja to widzę, ktoś może nie....Co do aury, od 2010 roku ciągle mam ekstra pogodę w kraju i teraz też będzie. ....Co do cen, w PL jest po prostu tanio w średnim standardzie, jakiego poszukuję......Nie jeżdże do jakichś Mieln i innych Władków, tak jak nie jeżdżę do centrum Makarskiej, czy centrum Hvaru....każdy kto bywa nad naszym morzem wie że i w wysokim sezonie są kilometry pustych plaż....Reasumując, uważam, że aby mieć obiektywny pogląd , trzeba bywać i tu i tam......I nigdy nie mówcie, że nigdy.......Przychodzi taki czas, że jest pass.....Ale ten kto był w Hr raz albo dwa tego nie zrozumie i ja to rozumiem.......Chyba sobie skoczę do Hr pod koniec sierpnia, ale tylko chyba. Po prostu czas zajadłego napalenia już u mnie minął, za co wssystkich zgorszonych przepraszam :D .....pozdrawiam .

jestem w Cro 5 raz a nad polskim morzem byłam z 20 i będę jeszcze wiele razy... oczywiście w Hr, i z czystym sumieniem moge powiedzieć, że chorwackie klimaty są nie do porównania. jeżdżę do dzikich miejsc w Chorwacji typu Ruskamen ( do najbliższego sklepu 1km, do knajpy jeszcze dalej)i będę głośno krzyczeć, że nie ma Wakacji bez Dalmacji.
Raz jeszcze przesyłam pozdrowienia z dzikich plaż na Brać :papa:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.07.2013 22:00

AdamSz napisał(a):Moi drodzy......

Adam, ja Cię rozumiem i szanuję Twoje wybory. Tylko papa mi się uśmiechnęła, jak przeczytałem, że będziesz udawał pobyt na Hvarze. :lol:
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 31.07.2013 22:17

I bardzo dobrze, dziewczyny, że jesteście w chorwackim transie......Dalmacja jest najpiękniejsza, co wielokrotnie podkreślałem......Będę udawał że pływam w Dalmacji i mam widoczność na jakieś 10 metrów :D .....a jak strzelę sobie parę piwek, to mi się brzeg powykrzywia :D :D :D .....Pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, ale PL też jest tu i tam extra .... Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2013 08:02

joanna młodzik napisał(a):Mieszkam w Koszalinie - nad morzem (Bałtykiem niestety , albo stety :) ) , nie będę się chwalić ,że w Stegnie (Zatoka Gdańska)wynajmuję pokoje z łazienkami za 35 zł od osoby dorosłej , w tym roku nad Jadran jadę siódmy raz , nad Bałtyk wybieram się i owszem w innych porach roku wdychać jod , ale na pewno nie latem , a już na pewno nie w celu zażywania kąpieli ... :D

Nieźle koleżance interesik kręci się nad tym Bałtykiem :oczko_usmiech: średnia to tak raz w miesiącu :wink: inaczej być nie może :P
Ostatnio edytowano 01.08.2013 09:39 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 1 raz
joanna młodzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna młodzik » 01.08.2013 08:32

A tam , kredyt 150 tyś . na 30 lat.... Potem już będzie się kręcić... :wink:
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 01.08.2013 09:11

crusher1988 napisał(a):wikol - 5300PLN na mnie i żonke.

może mam mało postów bo mało piszę na forum, ale codziennie tu zaglądam i śledzę tematy.
ale jak czytam że ktoś pisze że wydał 5000PLN to ja wierze w to, a najbardziej mnie denerwują inne osoby które podważają te wypowiedzi.

w tym roku także CRO na około 12 dni i mam zamiar również zamknąć się w 5000PLN na 2 osoby

Wydałeś tyle ponieważ 55EUR było za dwie pary więc de facto płaciłeś 27,5 EUR.
Ja jadę w trzy osoby i sam osobiście będę płacił 55EUR.

Za 2 osoby z dzieckiem w CRO obstawiam około 7 tys. PLN za 2 tygodnie i za cholerę nie wyjdzie taniej.
Paliwo + winietki 1500zł, zakwaterowanie co najmniej 2500zł, - już mamy lekko 4 000 zł.
Także dociągnąć do 6-7 tys. to moment. Nie da rady taniej..

Polskie Morze:
12 noclegów * 35-40zł /zależy gdzie/ to już na 3 osoby - 1260 zł.
Mowie o najtańszej opcji.

Miedzyzdroje to już 50zł/os czyli 1800zł !!!

A tak apropos zjeździłem cały Bałtyk wzdłuż i wszerz:

Władysławowo, Łeba- porażka / korki, typowe wiejskie klimaty i pijane małolaty z podwarszawskich wsi : 15 letnie BMW lub AUDI na blachach WWL, WL, /- kolesie w adidaskach, białych skarpetkach i panny z odrostami na głowie :)
Na każdym kroku badziewne targowiska z żelkami i innymi duperelami - masakra dla mnie.

Międzyzdroje, Kołobrzeg, Świnoujście - super - tyle że to już 1800zł za noclegi.

Dokładam 800zł i mam 2 tyg. w CRO.

Nasz Kochany Bałtyk jest fajny ale w czerwiec, wrzesień. W sezonie - fuj...
Ostatnio edytowano 01.08.2013 09:49 przez wikol, łącznie edytowano 5 razy
crusher1988
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) crusher1988 » 01.08.2013 09:21

mam taki komfort że mogę jechać w ciemno, jak bym miał małego bajtla to być może bym brał coś przez neta, a to zawsze drożej.
no a tak jak piszesz 27.5E, do tego paliwo na 2 dzielone. Ale chodzi mi o to że ludzie piszą że byli na 2 tygodnie i 10tys. stracili. I oczywiście można stracić i jeszcze więcej jak się w knajpach kupuje drogie alkohole. Ja wole wieczorkiem usiąść na tarasie i napić się winka....
joanna młodzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna młodzik » 01.08.2013 09:30

Ja mam taki plan na ten rok ,żeby zmieścić się w 4500 zł. Zobaczymy ,jest nas czwóreczka, jedziemy diselem -1500 km na Losnij - liczę 1500 zł z winietami i autostradami , (może wreszcie przestanę być leszczem i ominę autostradę w Słowenii) kamping - 8 nocy 1300-1400 zł , żarełko ile się da z domu , na miejscu tylko codzienna niezbędna spożywka + może raz jakaś knajpa , żeby nie było. Mam wielką nadzieję ,że na Losinj uda mi się kupować od rybaków rybkę lub inne pyszne świństwa. :-P W zeszłym roku - mobile home Istria - 12 dni - ok. 6000 zł. a może ciut więcej. Ten rok , mam nadzieję pójdzie po taniości - ale plastickard wezmę... :lol:
Ostatnio edytowano 01.08.2013 09:52 przez joanna młodzik, łącznie edytowano 1 raz
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 01.08.2013 09:43

Lwią część wydatków idzie na zakwaterowanie.

Zależy czy ktoś ma apartmani, kemping czy samochód typu kamper.

Od tego należy zacząć dyskusje: gdzie noclegi, ile osób i gdzie pożywienie / czy na Polaka - wałówa swoja czy na Niemca- knajpy.

Różnice wyjdą nawet trzykrotne.
joanna młodzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna młodzik » 01.08.2013 09:49

wikol napisał(a):Lwią część wydatków idzie na zakwaterowanie.

Zależy czy ktoś ma apartmani, kemping czy samochód typu kamper.

Od tego należy zacząć dyskusje: gdzie noclegi, ile osób i gdzie pożywienie.
Różnice wyjdą nawet trzykrotne.

Dlatego właśnie w tym roku kemping :wink: -tniemy koszty ! Jedzenie własne - znów cięcie! Dwoje dzieci - cholerka , tu nie da nic obciąć ... :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.08.2013 09:59

No, ale jak ktoś zabiera jedzenie z Polski, to nie może nie wliczać kosztu zakupu pożywienia w Polsce do kosztu wczasów.
A np. dla 4 osób koszt ten będzie całkiem spory :wink:

Poza tym nawet zabierając sporo jedzenia z Polski, to na miejscu trudno zabronić dzieciom lodów, napoje idą jak woda, zawsze coś trzeba dokupić w markecie, itp.

Ponadto w Chorwacji też jeździ się autem, robi wycieczki, płaci za parkingi, płaci za bilety wstępu. np. Krka, Plitwice, kupuje się do Polski pamiątki 8)
joanna młodzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna młodzik » 01.08.2013 10:08

Jasne , ale zakupy zrobię w Tesco , mam nawet kupony! trochę zostało z zeszłego roku zupek , puszek itp ,mam sporo "zapasów" w formie weków , masę dżemów , bigosów , itp. ; pojedziemy w dzicz , na Losnij nie ma zbyt wiele do zwiedzania , raczej do zobaczenia , raczej nie planuję dalekich wycieczek samochodowych po wyspie, najwyżej "wkoło komina" . Na lody - wiadomo trzeba mieć budżet , ale pamiątki i inne pierdołki dzieciaki zobowiązały się kupować za swoje pieniądze zbierane m.in. na ten cel przez cały rok (dziadkowie jeszcze wspomogą ) :) Zobaczymy zresztą , jak to wyjdzie...Zaliczyliśmy już wodospady , Plitvickie jeziora , Wenecję ,itp, ten rok chcę spędzić w dziczy bez zwiedzania , zresztą , jedziemy tylko na parę dni...
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 01.08.2013 10:17

Ogólnie Polacy schodzą coraz bardziej na psy, jesteśmy po prostu biedakami wśród bogatszych nacji.

Smutne to bardzo, niedługo będziemy chyba pilnować wózków pod sklepami by taniej wyszły wakacje.

Międzyzdroje / teren wokół mola / --- super knajpy, hotele min. Aurora - gośćmi są Niemieccy emeryci,
młodzi Polacy - obskurne budy z kebabami i zapiekankami

No ale dziś ważny dzień, kochajmy nasz kraj, tyle nam daje możliwości !!!!
Ostatnio edytowano 01.08.2013 10:22 przez wikol, łącznie edytowano 1 raz
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

koszty porady Chorwacja własnie wróciłem - strona 29
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone