Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

koszty porady Chorwacja własnie wróciłem

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2013 16:44

Ja pierdziu 8O prawie 1000 ojro to ja na apartamani wydaje :hut:
MaMegi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaMegi » 31.07.2013 16:58

JackDaniels;) napisał(a):Ja pierdziu 8O prawie 1000 ojro to ja na apartamani wydaje :hut:

A kto bogatemu zabroni :oczko_usmiech: :mrgreen:
crusher1988
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) crusher1988 » 31.07.2013 17:31

ja tez coś napisze od siebie.

rok 2011 - byłem z żonka, na 9 nocy w Makarskiej we wrześniu.
nocleg 25 euro. codzienne obiady w knajpie, kilka piwek w knajpie dziennie, kilka ze sklepu w normalnej cenie, ale nie raz zdarzało się wieczorkiem po raz 2 usiąść w knajpie i coś przegryźć, lody codziennie i palacinki, fish piknik i w sumie tyle. wydaliśmy 4300PLN.

rok 2012 - 14 nocy w Makarskiej. po 55 euro za noc. w 2 pary.
z PL miałem wódeczki kilka flaszek. obiad w knajpach co 2 dzień, a co 2 dzień obiad w apartamencie ( z PL miałem po porcjowane i zamrożone piersi z kuraka) a ziemniaczki, ryż i warzywa na sałatkę kupowałem u miejscowej babinki w warzywniaku. kilka piwek dziennie ze sklepu kilka w knajpach, lody codziennie i palacinki, pływanie na pontonach, do PL przywiozłem z 4 flaszki rakiji, miód, i dżem :D, wycieczka do Dubrovnika, a w drodze powrotnej Plitvickie. razem 5300PLN

biorąc pod uwagę rok 2011 po 4-5 dniach miałem dość stołowania się w knajpkach. wiec w roku 2012 wziąłem troszkę z PL jak napisałem wyżej.

zarówno w 2011 i 2012 niczego sobie nie żałowaliśmy....

jakieś pytania ?
Hardy
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hardy » 31.07.2013 18:10

Chciałbym w 1000 E zmieścić się ale wyszło mi tak:

Pobyt od 1 czerwca 2013, 13 noclegów w Makarskiej
- Samochód (4 tyś. km., winiety, autostrada) - 2020zł
- Noclegi (2 rodziny 2+1, nocleg 500m od plaży) 75 E /2 = 37,5 E x 13 - 2060zł
- Cała reszta (Ubezpieczenie, Dubrovnik, Krka, konsumpcja, pamiątki) - ok. 3000zł W tym knajpa tak co 3 dzień, sporo wina, piwa, zakupy w Konzumie i Ribarnicy, trochę zakupów z Polski.

Całość coś ponad 7000zł

Następnym razem: tańszy nocleg, trochę oszczędności na transporcie, więcej jedzenia w kwaterze ale na owocach morza i myślę, że można zejść o 1000zł o ile ceny drastycznie nie wzrosną.
Piteroo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piteroo » 31.07.2013 18:49

Moje doświadczenie.

W 2011 byłem w łebie.....
Odległość ok 500 km,
czas podróży 10 h
nocleg 140 zl /2os (pokoj)
Odleglosc do morza 5 km - mialo byc 500metrow:-)
pogoda: dwa dni pogody w tym dzien wyjazdu, 7dni deszczu

2012 tucepi
odleglosc 1150 km
czas podróży 13 h
nocleg 12,5 euro osoba x 2=25 e=ok 100 zl (pokoj, kuchnia, klima)
odleglosc od morza 3 minuty
pogoda 2 dni deszcze, 8 dni super

wystarczy porównań?
Nigdy wiecej polskiego morza, według mnie jest to miejsce dla bogatych ludzi:-)

jesli jest auto lpg albo diselek, stosunkowo tani nocleg to reszta kosztow zależy tylko od fantazji.
Znajomi rok temu zamkneli sie na osobe w 1400 zl, ap 4 os, auto diesel, troche polskiego piwa i jedzenia, na miejscu raz dziennie pizza, lody, da rade za te pieniadze, naprawde:-)
AdamSz
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamSz » 31.07.2013 19:33

.........wystarczy porównań?
Nigdy wiecej polskiego morza, według mnie jest to miejsce dla bogatych ludzi.....

No nie przesadzaj kochaneńki....Własnie w piatek startuję nad gorący Bałtyk :D ....4x40 zeta łózko + rabacik dla stałego klienta....wyjdzie jakieś 1200-1300 via 10 dzionków plus paliwko + caś tam, cos tam - -wyjdzie ile ?- no waść chyba nie wiesz jak żyją bogaci ludzie :D ? ......Biorę swój stary chorwacki sprzęt wodny pt ponton z motorem i bedę udawał że eksploruje zatoczki hvaru :D .....Pogoda ma być 30 a może więcej......mała mieścinka z porcikiem na środkowym ??/ Pojem rybek prosto z kutra 8 zeta/kg, browarka (max 5-6 zeta w knajpie), wyczochram się w bałtyckim piasku - gratis,,,,,skoczymy zobaczyć co ta na Bornholmie. tu będą największe wydatki - taka extra fakultatywna wycieczka na dwa dni.....Ogólnie zapowiada się całkiem obiecująco......cenowo też,......wiec nie jęczcie, że w PL jest drogo.....po prostu trzeba mieć pomysła na aktywny wypoczynek...Chorwacja jest bardzo Ok, ale nie dorabiajcie na siłę gęby do obrazu........Pozdrawiam
Piteroo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piteroo » 31.07.2013 19:42

Tak jak napisalem to jest moje doświadczenie, mój wybór. Ty masz swój, spoko, szacun za ten nocleg, obyś miał dobre warunki,blisko do morza i czego chcieć więcej:-) ja miałem zgoła inaczej, a jeździłem nad bałtyk bardzo często
, niestety z pogodą nigdy nie trafiłem, te trochę obskurwiałe knajpy też zaczęły mnie irytować, deszczowe dni kosztują zdecydowanie więcej niż dzień na plaży w cr. dlatego trafiłem do cro i tam już zostanę.
Powodzonka:-)
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 31.07.2013 19:42

AdamSz napisał(a): bedę udawał że eksploruje zatoczki hvaru :D

No właśnie.
joanna młodzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna młodzik » 31.07.2013 20:04

Mieszkam w Koszalinie - nad morzem (Bałtykiem niestety , albo stety :) ) , nie będę się chwalić ,że w Stegnie (Zatoka Gdańska)wynajmuję pokoje z łazienkami za 35 zł od osoby dorosłej , w tym roku nad Jadran jadę siódmy raz , nad Bałtyk wybieram się i owszem w innych porach roku wdychać jod , ale na pewno nie latem , a już na pewno nie w celu zażywania kąpieli ... :D
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 31.07.2013 20:08

[/quote]
No nie przesadzaj kochaneńki....Własnie w piatek startuję nad gorący Bałtyk :D ....4x40 zeta łózko + rabacik dla stałego klienta....wyjdzie jakieś 1200-1300 via 10 dzionków plus paliwko + caś tam, cos tam - -wyjdzie ile ?- no waść chyba nie wiesz jak żyją bogaci ludzie :D ? ......Biorę swój stary chorwacki sprzęt wodny pt ponton z motorem i bedę udawał że eksploruje zatoczki hvaru :D .....Pogoda ma być 30 a może więcej......mała mieścinka z porcikiem na środkowym ??/ Pojem rybek prosto z kutra 8 zeta/kg, browarka (max 5-6 zeta w knajpie), wyczochram się w bałtyckim piasku - gratis,,,,,skoczymy zobaczyć co ta na Bornholmie. tu będą największe wydatki - taka extra fakultatywna wycieczka na dwa dni.....Ogólnie zapowiada się całkiem obiecująco......cenowo też,......wiec nie jęczcie, że w PL jest drogo.....po prostu trzeba mieć pomysła na aktywny wypoczynek...Chorwacja jest bardzo Ok, ale nie dorabiajcie na siłę gęby do obrazu........Pozdrawiam[/quote]

AdamieSz to co ty robisz na forum dla miłośników Chorwacji- zapraszam na jakieś mielno.pl czy cóś takiego....
Dla mnie Chorwacja może być droga, a polskie może może byc taniutkie i tak tu przyjadę za rok i za dwa, za trzy .....
Uwielbiam tę czysta wodę, zadowolonych gospodarzy, lokalne wino i każdy kamyczek, kamsztor czy podest betonowy
pozdrawiam wszystkich bałtykomaniaków z wyspy marzeń BRAC- wypiję dziś za Was kieliszek VINO CRNO, które moja gospodyni przyniosła mi z samego rana z okazji moich urodzin :hut: :papa:
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 31.07.2013 20:11

joanna młodzik napisał(a):Mieszkam w Koszalinie - nad morzem (Bałtykiem niestety , albo stety :) ) , nie będę się chwalić ,że w Stegnie (Zatoka Gdańska)wynajmuję pokoje z łazienkami za 35 zł od osoby dorosłej , w tym roku nad Jadran jadę siódmy raz , nad Bałtyk wybieram się i owszem w innych porach roku wdychać jod , ale na pewno nie latem , a już na pewno nie w celu zażywania kąpieli ... :D

i to jest kwintesencja polskiego morza :o
Piteroo
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Piteroo » 31.07.2013 20:25

magdach7 napisał(a):

No nie przesadzaj kochaneńki....Własnie w piatek startuję nad gorący Bałtyk :D ....4x40 zeta łózko + rabacik dla stałego klienta....wyjdzie jakieś 1200-1300 via 10 dzionków plus paliwko + caś tam, cos tam - -wyjdzie ile ?- no waść chyba nie wiesz jak żyją bogaci ludzie :D ? ......Biorę swój stary chorwacki sprzęt wodny pt ponton z motorem i bedę udawał że eksploruje zatoczki hvaru :D .....Pogoda ma być 30 a może więcej......mała mieścinka z porcikiem na środkowym ??/ Pojem rybek prosto z kutra 8 zeta/kg, browarka (max 5-6 zeta w knajpie), wyczochram się w bałtyckim piasku - gratis,,,,,skoczymy zobaczyć co ta na Bornholmie. tu będą największe wydatki - taka extra fakultatywna wycieczka na dwa dni.....Ogólnie zapowiada się całkiem obiecująco......cenowo też,......wiec nie jęczcie, że w PL jest drogo.....po prostu trzeba mieć pomysła na aktywny wypoczynek...Chorwacja jest bardzo Ok, ale nie dorabiajcie na siłę gęby do obrazu........Pozdrawiam[/quote]

AdamieSz to co ty robisz na forum dla miłośników Chorwacji- zapraszam na jakieś mielno.pl czy cóś takiego....
Dla mnie Chorwacja może być droga, a polskie może może byc taniutkie i tak tu przyjadę za rok i za dwa, za trzy .....
Uwielbiam tę czysta wodę, zadowolonych gospodarzy, lokalne wino i każdy kamyczek, kamsztor czy podest betonowy
pozdrawiam wszystkich bałtykomaniaków z wyspy marzeń BRAC- wypiję dziś za Was kieliszek VINO CRNO, które moja gospodyni przyniosła mi z samego rana z okazji moich urodzin :hut: :papa:[/quote]

Wlaśnie zapomniałem o ludziach, zupełnie inne nastawienie niż w PL i tu znowu podkreślam- moje odczucia!
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 31.07.2013 20:59

JackDaniels;) napisał(a):Ja pierdziu 8O prawie 1000 ojro to ja na apartamani wydaje :hut:
Dokładnie tyle wydałem za dwunastodniowy pobyt w Grecji(2+3)Przejazd Pl-Gr-Pl to 300euro,12 noclegów 390euro i około 300euro knajpka,Lidl itd .Za dwa tygodnie wyjazd do Cro mam nadzieję,że tyle styknie na 8 dni :cry:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2013 21:03

Mamy ładną licytację, kto wydał mniej na wczasy :roll:

Mam nadzieję, że czytający to zachowają dystans do tych wszystkich wyliczeń 8)
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 31.07.2013 21:04

crusher1988 napisał(a):ja tez coś napisze od siebie.

rok 2011 - byłem z żonka, na 9 nocy w Makarskiej we wrześniu.
nocleg 25 euro. codzienne obiady w knajpie, kilka piwek w knajpie dziennie, kilka ze sklepu w normalnej cenie, ale nie raz zdarzało się wieczorkiem po raz 2 usiąść w knajpie i coś przegryźć, lody codziennie i palacinki, fish piknik i w sumie tyle. wydaliśmy 4300PLN.

rok 2012 - 14 nocy w Makarskiej. po 55 euro za noc. w 2 pary.
z PL miałem wódeczki kilka flaszek. obiad w knajpach co 2 dzień, a co 2 dzień obiad w apartamencie ( z PL miałem po porcjowane i zamrożone piersi z kuraka) a ziemniaczki, ryż i warzywa na sałatkę kupowałem u miejscowej babinki w warzywniaku. kilka piwek dziennie ze sklepu kilka w knajpach, lody codziennie i palacinki, pływanie na pontonach, do PL przywiozłem z 4 flaszki rakiji, miód, i dżem :D, wycieczka do Dubrovnika, a w drodze powrotnej Plitvickie. razem 5300PLN

biorąc pod uwagę rok 2011 po 4-5 dniach miałem dość stołowania się w knajpkach. wiec w roku 2012 wziąłem troszkę z PL jak napisałem wyżej.

zarówno w 2011 i 2012 niczego sobie nie żałowaliśmy....

jakieś pytania ?

5300 razem z żonką czy razem za 2 pary :lol: Bo logika wypowiedzi dotyczy 4 osób :lol:

A tak apropos, ostatnie wpisy są typową prowokacją osób z małą ilością postów.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

koszty porady Chorwacja własnie wróciłem - strona 28
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone