napisał(a) redaktorm » 31.07.2013 15:39
napiszę też coś od siebie. wróciłem 26 lipca z Chorwacji. Pobyt dwanaście dni. wakacje trzyosobowej rodziny kosztowały mnie w sumie ok. 1000 euro. Cena zawiera przejazd, noclegi i wszystko pozostałe. Koszty podróży miałem trochę mniejsze, bo jadąc dwoma autami w trzy ekipy rozłożyliśmy koszty na trzy. Na miejscu jedzenie prawie w całości nasze, bo tak się złożyło, że każdy coś zabrał i starczyło na cały pobyt. Napoje (piwo, soki, wody i inne) kupowane na miejscu. Codziennie lody i inne atrakcje razem ze wstępami do Parku KRKA i aquaparku w Sibeniku i wynajęcie łodzi motorowej na 8 osób. Były też, ale chyba dwie wizyty na kolacji w knajpie. Na koniec pamiątki i duperele. W sumie ok 1000 euro. Tak z moich obserwacji wynika, że gdybym chciał żywić się na miejscu czy to kupując ich produkty czy w knajpie to koszty byłyby o wiele większe. Teraz wybór co kto lubi. Zabieramy swoje jedzenie i wychodzi dużo taniej albo wakacje na 100% i laba z wszystkim. Druga opcja o wiele droższa. Byłem w Chorwacji po raz pierwszy i mogę powiedzieć, że to kraj o wiele lepiej przygotowany na przyjęcie turystów niż my w kraju. Byłem mile zaskoczony i wakacje w pełni udane.