Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

koszty porady Chorwacja własnie wróciłem

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.07.2013 00:18

Dreq napisał(a):no dobra... wygraliście... uznajmy te ceny w Cro za normalne jak na Cro,
może to ja się czepiam bazując na doświadczeniach sprzed 4 lat kiedy to wyszły nam bardzo tanie wakacje.. :oops:

Teraz też ci wyjdą tanie, jeśli nie będziesz nic kupował. Ceny są jakie są i albo to się akceptuje albo zabiera wszystko z Polski. Popiszą jeden z drugim, że za 3 kilo zeta mieli wypas, zwiedzanie i atrakcje i tak to leci...
kryniu88888
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu88888 » 30.07.2013 00:22

jak za drogi towar w sklepach i na bazarach, polecam następnym razem wykupić pobyt w hotelu z opcją pełnego wyżywienia i nie będzie problemu... :P
Dreq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dreq » 30.07.2013 00:32

kryniu88888 napisał(a):jak za drogi towar w sklepach i na bazarach, polecam następnym razem wykupić pobyt w hotelu z opcją pełnego wyżywienia i nie będzie problemu... :P

ee.. na następne wakacje mam juź inny pomysł... żarcie zabierzemy z Polski i załadujemy na katamaran.... 1 tydzień na wodzie a doznania pewnie intensywniejsze niż przy 3 tyg. na lądzie... :oczko_usmiech:
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.07.2013 00:35

Dreq napisał(a):ee.. na następne wakacje mam juź inny pomysł... żarcie zabierzemy z Polski i załadujemy na katamaran.... 1 tydzień na wodzie a doznania pewnie intensywniejsze niż przy 3 tyg. na lądzie... :oczko_usmiech:

Jak nie będziesz miał dobrej lodówki to na pewno :lol:
joanna młodzik
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) joanna młodzik » 30.07.2013 08:13

Dreq napisał(a):
kryniu88888 napisał(a):jak za drogi towar w sklepach i na bazarach, polecam następnym razem wykupić pobyt w hotelu z opcją pełnego wyżywienia i nie będzie problemu... :P

ee.. na następne wakacje mam juź inny pomysł... żarcie zabierzemy z Polski i załadujemy na katamaran.... 1 tydzień na wodzie a doznania pewnie intensywniejsze niż przy 3 tyg. na lądzie... :oczko_usmiech:

Potwierdzam , tydzień na jachcie dwa lata temu , lodówka na wyposażeniu , żarcia sporo z Polski , wrażenia nie do opisania... :D
MWN
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) MWN » 30.07.2013 08:59

Macedoński Vranec nadaje się może tylko do sosu do mięsa; pić się tego nie da.
Ale np. oryginalny Vranac pro corde (Montenegro) jeżeli jest w Cro, cena x3 czarnogórskiej (w okolicy Podgoricy 4-5 Euro).
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.07.2013 09:47

MWN napisał(a):Macedoński Vranec nadaje się może tylko do sosu do mięsa; pić się tego nie da.
Ale np. oryginalny Vranac pro corde (Montenegro) jeżeli jest w Cro, cena x3 czarnogórskiej (w okolicy Podgoricy 4-5 Euro).

Zapomniałeś dodać, że wg ciebie.
edwardbarba
Podróżnik
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) edwardbarba » 30.07.2013 12:44

karolina_p napisał(a):Witam!
Wybieram się do Chorwacji pierwszy raz. Jedziemy w 2 osoby samochodem z Krakowa. Zastanawiam się ile mniej więcej wyniesie nas 10cio dniowy pobyt, biorąc pod uwagę, że część jedzenia, wodę itd. chcielibyśmy zabrać z PL, ale też nie wykluczamy stołowania się poza kwatera. Będę wdzięczna za jakieś sugestie:)
Pozdrawiam

Witam gorąco!W zeszłym roku wydaliśmy 4 000pln przez 2 tygodnie,razem z paliwem i opłatami drogowymi.trochę jedzenia wzięliśmy,ale nie wiele.Nie było szaleństw,ale też nie skąpiliśmy.Pozdrawiam :oczko_usmiech:
wikol
Cromaniak
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 30.07.2013 20:46

edwardbarba napisał(a):
Wybieram się do Chorwacji pierwszy raz. Jedziemy w 2 osoby samochodem z Krakowa. Zastanawiam się ile mniej więcej wyniesie nas 10cio dniowy pobyt, biorąc pod uwagę, że część jedzenia, wodę itd. chcielibyśmy zabrać z PL, ale też nie wykluczamy stołowania się poza kwatera. Będę wdzięczna za jakieś sugestie:)
Pozdrawiam

Witam gorąco!W zeszłym roku wydaliśmy 4 000pln przez 2 tygodnie,razem z paliwem i opłatami drogowymi.trochę jedzenia wzięliśmy,ale nie wiele.Nie było szaleństw,ale też nie skąpiliśmy.Pozdrawiam :oczko_usmiech:

Razem z kosztami zakwaterowania ?
Flacha
Croentuzjasta
Re: Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Flacha » 31.07.2013 08:31

edwardbarba napisał(a):
Pozdrawiam

Dokładniejsze informację poprosimy....Co za te 4000 mieliście..
edwardbarba
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) edwardbarba » 31.07.2013 09:51

Witam!Opłaty drogowe +paliwo=1500,zakwaterowanie 10euro*2 osoby*14 dni=1120,zostało 1380 na przeżycie.nie było tragedii,wzięliśmy ze sobą trochę spożywki na początek,żeby od razu nie lecieć do sklepu.Nie żyłowaliśmy sobie na piwo,czy lody,a do restauracji chodziliśmy co drugi dzień!Pozdrawiam!
wikol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikol » 31.07.2013 11:47

Pachnie mi to lekką prowokacją
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 31.07.2013 12:14

No, jak chodzili co drugi dzień do restauracji popracować na zmywaku w zamian za darmową pizzę, to może to być prawda :roll:
miro_86
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miro_86 » 31.07.2013 12:54

czytam i czytam i postanowiłem napisać...

2 razy bylem w CRO. w tamtym roku z racji zakupu i remontu mieszkaniastan oszczędności był naprawdę mały.
Do samego dnai wyjazdu nie byliśmy przekonani czy jechac do kołobrzegu czy do CRO.
JEdnak pojechaliśmy do Baska Voda. Auto na LPG (wyjazd z katowic).
5 noclegów bylismy.Łacznie z paliwem wydaliśmy 1800zł/ 2 os.
Oczywiście nie stołowaliśmy się w restauracjach :D
redaktorm
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) redaktorm » 31.07.2013 15:39

napiszę też coś od siebie. wróciłem 26 lipca z Chorwacji. Pobyt dwanaście dni. wakacje trzyosobowej rodziny kosztowały mnie w sumie ok. 1000 euro. Cena zawiera przejazd, noclegi i wszystko pozostałe. Koszty podróży miałem trochę mniejsze, bo jadąc dwoma autami w trzy ekipy rozłożyliśmy koszty na trzy. Na miejscu jedzenie prawie w całości nasze, bo tak się złożyło, że każdy coś zabrał i starczyło na cały pobyt. Napoje (piwo, soki, wody i inne) kupowane na miejscu. Codziennie lody i inne atrakcje razem ze wstępami do Parku KRKA i aquaparku w Sibeniku i wynajęcie łodzi motorowej na 8 osób. Były też, ale chyba dwie wizyty na kolacji w knajpie. Na koniec pamiątki i duperele. W sumie ok 1000 euro. Tak z moich obserwacji wynika, że gdybym chciał żywić się na miejscu czy to kupując ich produkty czy w knajpie to koszty byłyby o wiele większe. Teraz wybór co kto lubi. Zabieramy swoje jedzenie i wychodzi dużo taniej albo wakacje na 100% i laba z wszystkim. Druga opcja o wiele droższa. Byłem w Chorwacji po raz pierwszy i mogę powiedzieć, że to kraj o wiele lepiej przygotowany na przyjęcie turystów niż my w kraju. Byłem mile zaskoczony i wakacje w pełni udane.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

koszty porady Chorwacja własnie wróciłem - strona 27
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone