Dreq napisał(a):Drogo !!!
Byliśmy 4 lata temu i żyjąc na podobnym poziomie wydaliśmy 2x mniej kasy
karolina_p napisał(a):Witam!
Wybieram się do Chorwacji pierwszy raz. Jedziemy w 2 osoby samochodem z Krakowa. Zastanawiam się ile mniej więcej wyniesie nas 10cio dniowy pobyt, biorąc pod uwagę, że część jedzenia, wodę itd. chcielibyśmy zabrać z PL, ale też nie wykluczamy stołowania się poza kwatera. Będę wdzięczna za jakieś sugestie:)
Pozdrawiam
karolina_p napisał(a):Witam!
Wybieram się do Chorwacji pierwszy raz. Jedziemy w 2 osoby samochodem z Krakowa. Zastanawiam się ile mniej więcej wyniesie nas 10cio dniowy pobyt, biorąc pod uwagę, że część jedzenia, wodę itd. chcielibyśmy zabrać z PL, ale też nie wykluczamy stołowania się poza kwatera. Będę wdzięczna za jakieś sugestie:)
Pozdrawiam
zagi napisał(a):W jakich granicach mogę się spodziewać kosztów za pokój w Cro? a szczególnie Vodice , Primosten lub Sibennik ?
Wyjeżdżam w sobotę i tak się zastanawiam na jakie koszty mogę się spodziewać...
dziękuję za info
Aldonka napisał(a):A czy 4 lata temu tu, w Polsce, żyjąc, funkcjonując wydawaliście tyle samo kasy co teraz? Na czynsz, na opłaty, na jedzenie, na życie normalnie?? Nie sądzę. Jak w PL drożeje masło to jakoś nikt nie piska, ale podwyżka masła o kunę czy dwie w Cro - no to jest tragedia, olbrzymia tragedia.
Dreq napisał(a):Aldonka napisał(a):A czy 4 lata temu tu, w Polsce, żyjąc, funkcjonując wydawaliście tyle samo kasy co teraz? Na czynsz, na opłaty, na jedzenie, na życie normalnie?? Nie sądzę. Jak w PL drożeje masło to jakoś nikt nie piska, ale podwyżka masła o kunę czy dwie w Cro - no to jest tragedia, olbrzymia tragedia.
1 kg ud kurczaka bez kości - 65 kn (ok.37 zł) - w Polsce max. 15 zł.
butla Coca-Coli 2l - 21 kn (ok.12 zł) - w Polsce max. 6 zł
imitacja chleba, którą da się posmarować masłem dopiero jak jest w stanie płynnym - 9 kn (ok.5 zł) - w Polsce niech 3 zł
takich przykładów mogę mnożyć, obecnie jestem w pracy, a paragony z zakupów mam w domu.. mogę ich zdjęcia zamieścić jutro.
Byli z nami znajomi, który pół Europy zjeździli... powiedzieli, że to był ich najdrożny urlop.
Nie wiem,... może to wynika z ich wejścia do UE...
Dreq napisał(a):
1 kg ud kurczaka bez kości - 65 kn (ok.37 zł) - w Polsce max. 15 zł.
Dreq napisał(a):...
butla Coca-Coli 2l - 21 kn (ok.12 zł)...