Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

koszty porady Chorwacja własnie wróciłem

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
agaro
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) agaro » 29.07.2013 20:37

Haweł... poziom piaskownicy to mało powiedziane
Dreq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dreq » 29.07.2013 21:34

Drogo !!!
Byliśmy 4 lata temu i żyjąc na podobnym poziomie wydaliśmy 2x mniej kasy
zagi
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zagi » 29.07.2013 22:10

W jakich granicach mogę się spodziewać kosztów za pokój w Cro? a szczególnie Vodice , Primosten lub Sibennik ?
Wyjeżdżam w sobotę i tak się zastanawiam na jakie koszty mogę się spodziewać...
dziękuję za info
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 29.07.2013 23:09

Dreq napisał(a):Drogo !!!
Byliśmy 4 lata temu i żyjąc na podobnym poziomie wydaliśmy 2x mniej kasy

A czy 4 lata temu tu, w Polsce, żyjąc, funkcjonując wydawaliście tyle samo kasy co teraz? Na czynsz, na opłaty, na jedzenie, na życie normalnie?? Nie sądzę. Jak w PL drożeje masło to jakoś nikt nie piska, ale podwyżka masła o kunę czy dwie w Cro - no to jest tragedia, olbrzymia tragedia.
karolina_p
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolina_p » 29.07.2013 23:22

Witam!
Wybieram się do Chorwacji pierwszy raz. Jedziemy w 2 osoby samochodem z Krakowa. Zastanawiam się ile mniej więcej wyniesie nas 10cio dniowy pobyt, biorąc pod uwagę, że część jedzenia, wodę itd. chcielibyśmy zabrać z PL, ale też nie wykluczamy stołowania się poza kwatera. Będę wdzięczna za jakieś sugestie:)
Pozdrawiam
Bocian
zbanowany
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 29.07.2013 23:25

karolina_p napisał(a):Witam!
Wybieram się do Chorwacji pierwszy raz. Jedziemy w 2 osoby samochodem z Krakowa. Zastanawiam się ile mniej więcej wyniesie nas 10cio dniowy pobyt, biorąc pod uwagę, że część jedzenia, wodę itd. chcielibyśmy zabrać z PL, ale też nie wykluczamy stołowania się poza kwatera. Będę wdzięczna za jakieś sugestie:)
Pozdrawiam

A kto może wiedzieć ile zrobicie kilometrów i za ile wynajmiecie apartman?
romuald22
Cromaniak
Re:

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 29.07.2013 23:26

karolina_p napisał(a):Witam!
Pozdrawiam

ile-zabrac-pieniedzy-na-10-dniowy-wyjazd-do-chorwacji-t29764.html
karolina_p
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) karolina_p » 29.07.2013 23:29

dziękuje za link!!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2013 23:31

zagi napisał(a):W jakich granicach mogę się spodziewać kosztów za pokój w Cro? a szczególnie Vodice , Primosten lub Sibennik ?
Wyjeżdżam w sobotę i tak się zastanawiam na jakie koszty mogę się spodziewać...
dziękuję za info

Ale to pytanie powinno być w tym dziale: :wink:
apartamenty-hotele-pokoje-f6.html

I napiszcie ile osób jedzie, w jakim wieku, czy chcecie kuchni, czy tylko pokój :!:
Dreq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dreq » 29.07.2013 23:44

Aldonka napisał(a):A czy 4 lata temu tu, w Polsce, żyjąc, funkcjonując wydawaliście tyle samo kasy co teraz? Na czynsz, na opłaty, na jedzenie, na życie normalnie?? Nie sądzę. Jak w PL drożeje masło to jakoś nikt nie piska, ale podwyżka masła o kunę czy dwie w Cro - no to jest tragedia, olbrzymia tragedia.

1 kg ud kurczaka bez kości - 65 kn (ok.37 zł) - w Polsce max. 15 zł.
butla Coca-Coli 2l - 21 kn (ok.12 zł) - w Polsce max. 6 zł
imitacja chleba, którą da się posmarować masłem dopiero jak jest w stanie płynnym - 9 kn (ok.5 zł) - w Polsce niech 3 zł

takich przykładów mogę mnożyć, obecnie jestem w pracy, a paragony z zakupów mam w domu.. mogę ich zdjęcia zamieścić jutro.
Byli z nami znajomi, który pół Europy zjeździli... powiedzieli, że to był ich najdrożny urlop.
Nie wiem,... może to wynika z ich wejścia do UE...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.07.2013 23:57

Ale co ma z tym wspólnego Unia Europejska :?:

Ponieważ Polska jest w UE, to powinni dopasować ceny do Polski :!: :wink:

Poza tym np. macedońskie wino Vranec, u nas 20 złotych, tam 16 kun w Billi :roll:
Ceny zauważone przez nas były niższe niż na podanych przykładach.
No i co to są "uda kurczaka bez kości" :?: Coś takiego występuje w przyrodzie jak kurczak z udami bez kości :?: :wink:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.07.2013 00:06

Dreq napisał(a):
Aldonka napisał(a):A czy 4 lata temu tu, w Polsce, żyjąc, funkcjonując wydawaliście tyle samo kasy co teraz? Na czynsz, na opłaty, na jedzenie, na życie normalnie?? Nie sądzę. Jak w PL drożeje masło to jakoś nikt nie piska, ale podwyżka masła o kunę czy dwie w Cro - no to jest tragedia, olbrzymia tragedia.

butla Coca-Coli 2l - 21 kn (ok.12 zł) - w Polsce max. 6 zł
imitacja chleba, którą da się posmarować masłem dopiero jak jest w stanie płynnym - 9 kn (ok.5 zł) - w Polsce niech 3 zł

takich przykładów mogę mnożyć, obecnie jestem w pracy, a paragony z zakupów mam w domu.. mogę ich zdjęcia zamieścić jutro.
Byli z nami znajomi, który pół Europy zjeździli... powiedzieli, że to był ich najdrożny urlop.
Nie wiem,... może to wynika z ich wejścia do UE...

A jaki jest powód aby tam były ceny jak w Polsce albo niższe?
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 30.07.2013 00:11

Dreq napisał(a):

http://online.konzum.hr/products/500055 ... ?locale=en
Z kośćmi.
romuald22
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) romuald22 » 30.07.2013 00:11

Dreq napisał(a):...
butla Coca-Coli 2l - 21 kn (ok.12 zł)...

Ja tam znowu w studenacu (przy samej Jadrance !) poniżej Zadaru za 12 kuna taki sam towar wyszarpałem. Przyznaję, że na wsi ale bez negocjacji :wink: .

Ta Chorwacja cenowo jest dla wielu różna...
Ostatnio edytowano 30.07.2013 00:14 przez romuald22, łącznie edytowano 1 raz
Dreq
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dreq » 30.07.2013 00:14

no dobra... wygraliście... uznajmy te ceny w Cro za normalne jak na Cro,
może to ja się czepiam bazując na doświadczeniach sprzed 4 lat kiedy to wyszły nam bardzo tanie wakacje.. :oops:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

koszty porady Chorwacja własnie wróciłem - strona 26
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone