Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

koszty porady Chorwacja własnie wróciłem

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.07.2013 14:59

Bocian napisał(a):
Haweł napisał(a):
nie mrucz tylko jedz :)

Za ciężko pracuję żeby w ten sposób wydawać pieniądze w Cro. :lol:

Idź do Sobieskiego :lol:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 28.07.2013 15:01

Bocian napisał(a):
Haweł napisał(a):

I z tego co tu teraz czytam,o cenach za apartamenty i ceny w sklepach,to jestes chyba w wielkim bledzie...w moim przypadku wyjazd w czerwcu na 7 dni,bo jednorazowo nie moge na dluzej,koszt w Waterman Supetrus Resort 1500 zl od osoby,we wrzesniu,po 10 tez sa takie ceny,lub nawet nizsze...
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.07.2013 15:03

Haweł napisał(a):I z tego co tu teraz czytam,o cenach za apartamenty i ceny w sklepach,to jestes chyba w wielkim bledzie...w moim przypadku wyjazd w czerwcu na 7 dni,bo jednorazowo nie moge na dluzej,koszt w Waterman Supetrus Resort 1500 zl od osoby,we wrzesniu,po 10 tez sa takie ceny,lub nawet nizsze...

Dzieciaki mam w szkole
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2013 15:06

Haweł napisał(a):
Bocian napisał(a):
Haweł napisał(a):

I z tego co tu teraz czytam,o cenach za apartamenty i ceny w sklepach,to jestes chyba w wielkim bledzie...w moim przypadku wyjazd w czerwcu na 7 dni,bo jednorazowo nie moge na dluzej,koszt w Waterman Supetrus Resort 1500 zl od osoby,we wrzesniu,po 10 tez sa takie ceny,lub nawet nizsze...

Chyba nie załapałeś. Tu nie chodzi ile tylko jak. :) Ja wydaje na to co chcę a nie na to co mi proponuje biuro. Mieszkam tam gdzie sam sobie znajdę w okolicy która mnie interesuje.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2013 15:36

olek przywiązuje człowieka do hotelu, jak właściciel psa do smyczy :wink:

Jak cały czas będzie siedział w hotelu, będzie grzeczny, tam jadł i pił, chodził na animacje i na basen,
to w nagrodę będzie mógł się chwalić tym, że go urlop kosztował taniej niż apartamenty :wink:

Ale nie daj Boże pojechać na wycieczkę coś pozwiedzać, pójść na miasto na pizzę czy po prostu poszukać innej plaży.
Wtedy licznik finansowy zaczyna bić i rodzina się buntować, no jak to zapłaciliśmy za wszystko, a tu dodatkowe koszty, to się nie opłaca :!:
Trzeba wszystko wykorzystać :!:
Sam zainteresowany czuję się nieswojo, no bo go te drinki ominą, nie jedzie na wycieczki, bo straci kasę :wink:

Znam osobiście ludzi, co byli w Egipcie i Tunezji i po powrocie nie wiedzieli, w jakiej byli miejscowości, niczego nie zwiedzali poza hotelem, część z nich nawet nie wiedziała nad jakim była morzem :roll:

Jak ktoś chce do hotelu, bo lubi, to może przecież zamówić nocleg ze śniadaniami i kolacjami. I poza spaniem oraz jedzeniem rano i wieczór nic go z hotelem nie trzyma, nie jest na smyczy :!:
Haweł
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Haweł » 28.07.2013 15:36

I z tego co tu teraz czytam,o cenach za apartamenty i ceny w sklepach,to jestes chyba w wielkim bledzie...w moim przypadku wyjazd w czerwcu na 7 dni,bo jednorazowo nie moge na dluzej,koszt w Waterman Supetrus Resort 1500 zl od osoby,we wrzesniu,po 10 tez sa takie ceny,lub nawet nizsze...[/quote]
Chyba nie załapałeś. Tu nie chodzi ile tylko jak. :) Ja wydaje na to co chcę a nie na to co mi proponuje biuro. Mieszkam tam gdzie sam sobie znajdę w okolicy która mnie interesuje.[/quote]

Pisales o pieniadzach...
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2013 15:56

Haweł napisał(a):
Pisales o pieniadzach...

Dokładnie. O pieniądzach. O napychaniu kieszeni ludziom którzy mają mnie w doopie :lol:
Jeśli chciałbyś stwierdzić, że tak samo mają mnie w dopoie właściciele apartmanów, to chciałbym, żeby wszyscy tak mnie mieli w doopie :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 28.07.2013 15:57

Lednice napisał(a):Coś jak dyskusja w innym wątku, tam jeden gość strzelił 250% wzrostu cen w Dubrowniku :wink:
przesadne-ceny-chorwatow-t42780-180.html

Ludzie pie... jak potłuczeni,
w sumie to nawet jest śmieszne :roll:

Mógłbyś uprzejmie zacytować konkretny post konkretnego użytkownika, w tamtym temacie,w którym jest napisane o 250 % wzroście cen w Dubrowniku.

Wszyscy się chętnie pośmiejemy.
sirk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) sirk » 28.07.2013 16:10

7 dni przed sezonem 1500 zł na osobę, czyli za dwa tygodnie 4 osobowa rodzina wydaje 12 tys. Załóżmy zniżkę rodzinną, to 10 tys. I to wszystko przed sezonem, drogo jak cholera. Dlatego nie chcę być na olku, wolę na Olce 8)
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.07.2013 16:12

Kiepura napisał(a):
Lednice napisał(a):Coś jak dyskusja w innym wątku, tam jeden gość strzelił 250% wzrostu cen w Dubrowniku :wink:

Mógłbyś uprzejmie zacytować konkretny post konkretnego użytkownika, w tamtym temacie,w którym jest napisane o 250 % wzroście cen w Dubrowniku.

Sam sobie poczytaj, podałem link :wink:

Specjalisto od nieśmiesznego czarnego PR :roll:
cooleczka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cooleczka » 28.07.2013 16:15

Kiepura napisał(a):

przesadne-ceny-chorwatow-t42780-180.html?hilit=250%#p1235224 :papa: :papa:
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2013 16:35

sirk napisał(a):7 dni przed sezonem 1500 zł na osobę, czyli za dwa tygodnie 4 osobowa rodzina wydaje 12 tys. Załóżmy zniżkę rodzinną, to 10 tys. I to wszystko przed sezonem, drogo jak cholera. Dlatego nie chcę być na olku, wolę na Olce 8)

Aleksandra rulez :lol:
Kiepura
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kiepura » 28.07.2013 16:39

Lednice napisał(a):Sam sobie poczytaj, podałem link :wink:

Specjalisto od nieśmiesznego czarnego PR :roll:

O ten post chodzi co go cooleczka zacytował ?
Jak sądze o ten, bo innego nie ma.

Napisałeś :

w kontekście tego postu:

mkjk napisał(a):Byliśmy w Chorwacji w 2011r. i właśnie wróciliśmy ze Stanici ceny 100% wyższe niż w 2011r. Pisze o cenach w restauracjach na bazarach,sklepach itp. Jedno co się nie zmieniło aż tak bardzo to ceny za kwaterę. To co Ci Chorwaci uskuteczniają to jest strzał w kolano z ich strony. Nie oszukujmy się Chorwacja cenowo nie jest już tak atrakcyjna jak była do niedawna dla nas Polaków.

Post na który się powołujesz pisząc o

tam jeden gość strzelił 250% wzrostu cen w Dubrowniku

i

brzmi :

JAREKPIOTROWICZ napisał(a):
Lednice napisał(a):Jak można stawiać obok siebie prsuta i wyrób szynkopodobny z Polski za 17 złotych :?:
Okazuje się, że można.
Wtedy podaje się medianę, a nie z jednej strony cenę najdroższej szynki w Chorwacji w najdroższym sklepie
z ceną najtańszej w Polsce, w dyskoncie.
To jest prymitywna manipulacja :roll:

Prymitywnie manipulować próbujesz ty :)
Gdzie tam masz napisane, że chodzi o najdroższą szynkę chorwacką i najtańszą w Polsce?
Nie twierdzę, że portal jest w 100% wiarygodny, ale nie wierzę również w brednie, że Chorwacja jest tania. W tym porównaniu wyszło, że Chorwacja jest ponad 100% droższa. Może to rzeczywiście przesada jeśli chodzi o spożywkę. Uważam że jest droższa o 50%.
Ale jeśli mam porównać ceny dobrego obiadu w Dubrowniku z obiadem w Krakowie, czy Gdańsku, to Chorwacja wychodzi 250% drożej, tak na oko.
Byłem 4 razy w Dubrowniku i za każdym razem ceny rosły kosmicznie, a jakość spadała.

Rozróżniasz wzrost cen od porównania cen w Chorwacji i w Polsce ?
Czy po prostu manipulujesz ?

Tamten post jest zupełnie o czym innym. Powołujesz się na niego w innym kontekście i obrażasz ludzi.
Bocian
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bocian » 28.07.2013 16:47

No i teraz Ledenice jesteś skończony :lol: Pozostaje ci seppuku. Minimalny wymiar kary to całkowite zaprzestanie pisania na forum :mrgreen:
jara
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) jara » 28.07.2013 16:49

Bocian napisał(a):No i teraz Ledenice jesteś skończony :lol: Pozostaje ci seppuku. Minimalny wymiar kary to całkowite zaprzestanie pisania na forum :mrgreen:

Chyba, ze w uznaniu zasług w wątku o korkach na Słowacji, będzie Ci wybaczone. Ale niesmak zostanie :smo:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

koszty porady Chorwacja własnie wróciłem - strona 23
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone