Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

koszty porady Chorwacja własnie wróciłem

Miejsce na najczęstsze pytania i rady dla osób początkujących i zapoznających sie z realiami wyjazdu do HR. Jeśli jedziesz pierwszy raz, nie wiesz co zabrać, jaką trasę wybrać ... to tutaj szukaj pomocy.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 24.07.2013 20:57

Mosqito napisał(a):Stara prawda: Chcesz stracić przyjaciela - zabierz go na wakacje

Pytanie tylko czy to jest (był) naprawdę przyjaciel.
Aldonka
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aldonka » 24.07.2013 21:02

Bocian napisał(a):Należy wyzbyć się głupawego nawyku, że jak jedziemy razem to wszystko robimy razem, zwiedzanie, spacery... Jeśli chcę jechać sam ze swoja lepszą połową na wycieczkę tylko sami, mówimy to otwarcie i już.

Niestety jak się przekonałam już nie raz nie wszyscy są w stanie się tego nawyku pozbyć.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2013 21:03

No właśnie :!: :?:

I tu jest cały pies pogrzebany
( albo przyjaciel ) :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2013 21:07

Aldonka napisał(a):
Bocian napisał(a):Należy wyzbyć się głupawego nawyku, że jak jedziemy razem to wszystko robimy razem, zwiedzanie, spacery... Jeśli chcę jechać sam ze swoja lepszą połową na wycieczkę tylko sami, mówimy to otwarcie i już.

Niestety jak się przekonałam już nie raz nie wszyscy są w stanie się tego nawyku pozbyć.

Bo to nie jest zawsze łatwe powiedzieć wprost znajomemu NIE,
no bo zawsze ta obawa, że się obrazi, że strzeli focha, a nam będzie głupio :roll:
pepermint
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) pepermint » 24.07.2013 21:14

Jedziemy w trzy rodziny, po raz pierwszy w takim gronie. Dzieci mamy w podobnym wieku, my też zresztą nie odbiegamy od średniej :lol: . Mieliśmy już kilka "spotkań" odnośnie wyjazdu - dobrze, że na początku były ustalane "fakty, ludzie, pieniądze" bo jakoś pod koniec spotkania to tak miło i browarowo zawsze jest... Na wieczorne grillowanie - zrzuta, ilość wycieczek ustalona z grubsza z zaznaczeniem, że każdy wedle sił, możliwości i ochoty.No i wyjdzie w praniu.
Nie jesteśmy swoimi więźniami, dorośli - pełnoletni, a wczasy to nie kolonie :mrgreen: . Czyli jedziemy trochę razem, a jednak jakby trochę osobno :wink: .W poprzednik roku taki trik z innymi znajomymi wyszedł świetnie, wierzę, że tym razem też będzie super.
A... i dzieci jest komu zostawić na wieczór i poczuć się "jak za dawnych lat" :lol:
MaMegi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) MaMegi » 24.07.2013 21:27

Ja już jeździłam na wakacje z różnymi znajomymi. Czasem było lepiej, czasem gorzej(z przewagą lepiej :) ) To jest najlepsze wyjście. Na początku pewne rzeczy ustalamy i oczywiście nikt się na nikogo nie obraża. Mąż chce spać do 14 to śpi i nikt nie ma o to do niego pretensji.W końcu urlop każdy powinien spędzać tak jak lubi :) Grunt to nie uszczęśliwiać kogoś na siłę. Wrzucamy na luz, uśmiech na lico i wszystko się uda. W ciężkich przypadkach może pomóc rakija ale przed użyciem skonsultuj się z lekarzem lub farmaceutą. I już Obrazek :D
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 24.07.2013 21:41

marko350 napisał(a):Stara prawda: Chcesz stracić przyjaciela - zabierz go na wakacje....to jest prawda.

nie zgadzam z tym twierdzeniem.
Jeździmy ze znajomymi już 16 razy razem, dzieci w tym samym wieku +-2 lata.
9 razy nad nasze morze i 7 razy do Cro. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2013 21:42

marko350 napisał(a):Stara prawda: Chcesz stracić przyjaciela - zabierz go na wakacje....to jest prawda.

Pytanie brzmi czy jedziesz z przyjaciółmi czy ze znajomymi?

Myślę, że z prawdziwymi przyjaciółmi nie ma tych problemów. :wink:
kryniu88888
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kryniu88888 » 24.07.2013 21:50

Serce w pasy napisał(a):

Pytanie brzmi czy jedziesz z przyjaciółmi czy ze znajomymi?

Myślę, że z prawdziwymi przyjaciółmi nie ma tych problemów. :wink:

niektóre osoby mają w nawyku nadużywać słowo przyjaciel stąd też późniejsze nieporozumienia :) A wystarczy rozróżnić prawdziwego przyjaciela od dobrego znajomego :mrgreen:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2013 22:01

Dokładnie.

Przyjaciel to nie znajomy
szary779
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) szary779 » 24.07.2013 22:12

Serce w pasy napisał(a):Dokładnie.

Przyjaciel to nie znajomy

Racja- bywaliśmy z przyjaciółmi na wczasach i zawsze było ok.Z tej prostej przyczyny ,że znamy się jak łyse konie i kobyły i wiemy czego od siebie oczekiwać
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2013 22:25

Nie ma sensu namawiać przyjaciela na wyjazd, jak mu to nie pasuje :roll:

Z wyjazdem na wczasy trochę jak z Sylwestrem,
nic na siłę,
bo zabawa się nie uda :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2013 22:37

Lednice napisał(a):Nie ma sensu namawiać przyjaciela na wyjazd, jak mu to nie pasuje :roll:

Z wyjazdem na wczasy trochę jak z Sylwestrem,
nic na siłę,
bo zabawa się nie uda :wink:

Przepraszam, że tak powiem, ale skoro musisz namawiać przyjaciela na wyjazd, to nie jest przyjaciel!
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 24.07.2013 22:44

Niekoniecznie,
nie każdy przyjaciel lubi jechać w tym samym czasie do tego samego miejsca, co ty jedziesz :roll:

Nie ma specjalnej chęci, bo,,, ( tu powodów może być 100 )
Np. on lubi zimne klimaty, nie lubi byczyć się na plaży.

Oczywiście, możesz to olać, przekonać go na siłę, ale skutek może być taki, że to będzie koniec przyjaźni/znajomości :roll:

W sumie to wszystko dość skomplikowane 8)

Więc na dziś dobranoc, trzeba się z tym przespać :wink:
Agulek777
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agulek777 » 25.07.2013 08:23

Lednice napisał(a):
Aldonka napisał(a):

Bo to nie jest zawsze łatwe powiedzieć wprost znajomemu NIE,
no bo zawsze ta obawa, że się obrazi, że strzeli focha, a nam będzie głupio :roll:

No i właśnie, dlatego trzeba jasno określić zasady, najlepiej jeszcze przed wyjazdem, żeby potem nie było konfliktu. Na pewno nie jest to łatwe, ale się da, lepiej dogadać takie rzeczy, niż potem na wakacjach się denerwować.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Chorwackie ABC

koszty porady Chorwacja własnie wróciłem - strona 20
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone