napisał(a) Użytkownik usunięty » 22.07.2013 19:44
magdach7 napisał(a):Konzum nie ma jednolitych cen. W Baska Voda przy deptaku jest mały Konzum. Ceny są wysokie. Ale kolejka stoi
Duży Konzum na wylocie ze Spitu - ceny niższe, ale też nie można porównywać do Biedronki. Porównanie do Biedronki jest mocno nieprawdziwe.
Myslę, że wszyscy popadacie w jakąś paranoję spierając się o te ceny. Wiem, każdy chciałby mieć jak najtaniej jest to zrozumiałe, ale to są miejscowości turystyczne, oni z tego żyją. A wakacje też nie powinny polegać na szukaniu najtańszego sklepu w okolicy. Oczywiście nie jestem zwolennikiem przepłacania, ale jechanie 10km do sklepu bo można oszczędzić parę kunek też dla mnie mija się z celem. Dla mnie Kozum to polska Biedronka i zblizony do naszych dyskontów zarówno wyglądem ( oczywiście chodzi mi o środek sklepu) i cenami.
[/quote]
Hmm, nie napisałem, że pojechałem specjalnie z BV pod Split żeby nabyć produkty spożywcze taniej...
Zwłaszcza, że jest to ok. 60 km...
Porównałem ceny.
Uparcie będę twierdził, że porównywanie sieci Konzum do sieci Biedronka, twierdzące, że mają takie same ceny, jest szerzeniem hmm.. nieprawdy /tzn. parafrazując Tischnera "gówno prawdy"/.
Ogólnie spory na temat "taniości" i drogości /sic/" Chorwacji wzięły swój początek z "zamierzchłych" czasów, kiedy to Chorwacja faktycznie dla turysty polskiego była tania proponując dodatkowo warunki klimatyczne nieosiągalne nad Bałtykiem.
oł