napisał(a) Użytkownik usunięty » 21.07.2013 23:24
Rafal.K. napisał(a):marcgrzy to są twoje słowa:
Z czego w Austrii wydałem 480E
Teraz zmieniasz zdanie pisząc że wydałeś w drodze w Austrii itd 700zł choć same noclegi kosztowały was 30 euro od osoby. Wiesz już chyba skąd biorą się nieporozumienia co do kosztów wyjazdu. Ja nie jadę pierwszy raz i robię to świadomie wiedząc jakie poniosę koszty, ale osoba która dopiero planuje pierwszy wyjazd i czyta Twój post otrzymuje jednoznaczną informację jaka ta Chorwacja jest tania... a nie jest... i nikt tego nie powinien oczekiwać... i zapewne sam wiesz to najlepiej... Więc bądźmy szczerzy i piszmy realne koszty żeby inni mogli się przygotować na swoje wydatki.
Nie ma co się oszukiwać,
średnio Chorwacja i Słowenia są droższe niż Polska.
Słowenia ma raczej trochę tańsze ceny w marketach niż Chorwacja, w każdym razie takie mam wrażenie.
W wielu przypadkach ceny w Słowenii są niższe niż w Polsce.
ale znowu są takie artykuły jak mięso czy sery, czy artykuły szkolne, że są zdecydowanie droższe
Ile Chorwacja i Słowenia są droższe
Dobre pytanie. Podsumowując wszystkie ceny ważna dla turysty, od piwa, przez pizzę, po dobrą rybę w konobie, do apartamentów, gdzieś o 1/3
Austria już o 1/2
Tyle trzeba założyć
Dla Niemca, Austriaka czy Włocha Chorwacja i Słowenia są tańsze niż ich kraje, choć dla Polaka jest inaczej
Ostatnio edytowano 22.07.2013 20:53 przez Użytkownik usunięty, łącznie edytowano 2 razy