A tak mi się jeszcze nasunęło, dlaczego porównuje się ceny do naszej szarej codzienności. Wakacje są po to by na nich wydawać ciężko zarobione pieniążki. Wiadomo każdy ma jakiś budżet i taki wczasowicz jak porówna ceny nie do swojego budżetu i do codzienności w Polsce to stwierdzi, że drogo, że masakra. Jeden wiezie pełny bagażnik żarcia ( choć nie wiem po co ), a drugi tylko karty kredytowe a inni jeszcze ma to wypośrodkowane.
Na prawdę pobyt w Chorwacji nie musi być DROGI jak się chce.
Podam po raz któryś swój przykład. Rodzina 3 osobowa + pies ( 5E dodatkowo za noc ). Pobyt w Cro w tym roku 10 noclegów, w drodze powrotnej 3 dniowe zwiedzanie Austrii ( hotel 30E od osoby z wyżywieniem) . Samochód Skoda OCtavia 1,4 TSI . Całkowity koszt wyjazdu ( droga, opłaty drogowe, hotele, apartament, pobyt, wyzywienie - nie wiozłem swojego, rakijka, winko i nawet łódź na 1 dzień ) wyniósł mnie 6600 zł . Z czego w Austrii wydałem 480E. W sumie 12 noclegów. Wychodzi 2200 zł/ osobe /, czyli około 180 zł/ dobe na osobe.
Może jak mam jakieś przekłamanie bo jeżdze zawsze końcem czerwca i wtedy jest taniej??
magdach7 - dzięki za poparcie
[/quote]
Nie ma za co, po prostu mam dokładnie to samo zdanie
I mocno mnie irytuje porównywanie cen polskich i chorwackich, bo jak komuś drogo to powtarzam raz jeszcze: lepiej niech zostanie w domu. To są wakacje, niestety na urlopach trzeba trochę wydać.
My nigdy nie wydajemy jakiegoś majątku, a nie dziadujemy i nie nosimy lodówki pełnej jedzenia na plażę
Pomijając drogę i apartamenty zawsze więcej wydawaliśmy kasy w Polsce, w naszych nadbałtyckich kurortach.
A podkreślę raz jeszcze: każdy kamyk na plaży chorwackiej jest warty każdej złotówki. Możemy porównywać ceny, debatować gdzie taniej gdzie droże, ale niezaprzeczalmum faktem jest to, że CHORWACJA JEST PRZEPIĘKNA. dla mnie
NIE MA WAKACJI BEZ DALMACJI !!!!!!!!!!!!!!!!!!