golibroda napisał(a):Na moim targu są tańsze, a tutaj droższe 2,5 raza niż w i tak drogim Kozumie Dla mnie to dziwne bo targ kojarzy mi się z atrakcyjną ceną a nie ekskluzywnym sklepem gdzie za złote półki, sprzedawcę w garniturze i klimę płacę odpowiednią cenę !
W/g mnie powinno być odwrotnie. Jak ktoś pisze,że w Chorwacji ceny są jak nad polskim morzem to chyba nie był tu i tam. Paliwo nieznacznie droższe, ale spożywka to bije na głowę wszystkie rekordy.
Aby tutaj przyjechać trzeba to zrobić z pełną świadomością i zaakceptować warunki finansowe. Ten co liczy na okazyjnie tani urlop srogo się zawiedzie. Chorwacja po prostu jest droga.
Na pewno jest droższa niż pobyt nad polskim morzem, ale niewiele.
Ceny napojów zimnych, piwa, zbliżone do polskich cen. Ceny obiadu dla 2 osob od 40- 80 zł. Jak ktoś zechce jeść tylko owoce morza, np kalmary z grilla to dla niego Chorwacja będzie droga. Fast foody nie odbiegają od polskich cen, np olbrzymi naleśnik z dżemem i pudrem- 18 kun. 3 gałki lodow- około 15 kun.
Jest przede wszystkim duża konkurencja ( jakoś, ilość) i ktoś z mniej zasobnym portfelem też spokojnie w Chorwacji przeżyje