Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam. W drugiej połowie lipca będziemy w Tućepi, planujemy wypady do Makarskiej . Jaki jest koszt Taxi z Makarskiej do Tućepi ? Poproszę też o nr.telefonu . Dzięki . Pozdrav.
Koszt taxi niestety będzie bardzo wysoki, korzystałem w zeszłym roku na podobnej długości trasie i wyniosło mnie to ponad 100 kn.
Niemniej jednak niedawno pojawiła się alternatywa w postaci Uber-a. Z centrum Tucepi do centrum Makarskiej przejedziesz za 25-33 kn. Cennik wygląda następująco: Opłata podstawowa - HRK6.00 Na minutę - HRK0.45 Na km - HRK4.00 Opłata minimalna - HRK13.00 Opłata za rezygnację - HRK15.00
Jeżeli masz ochotę możesz się zarejestrować z mojego polecenia wtedy otrzymasz pierwszy przejazd gratis. Kod polecenia: uber2277
Dzięki. Znajoma jedzie dziś do Trogiru i stamtąd będzie jechać do Okrug Donji. A może jest ktoś z dobrym sercem w Trogiru, kto w okolicach 10 jutro rano podrzucił by ją z dworca autobusowego w Trogirze do Okrug Donji?
Może popłynąć stateczkiem. Odpływają spod twierdzy Camerlengo i płyną do przystani w Okrugu. Koszt 20kn dorosły i 10kn dziecko. Z dworca autobusowego do twierdzy jest rzut beretem. Można się przejść.