Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Koszmarny korek przed tunelem Sv. rok

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
papse
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) papse » 20.07.2016 09:53

kropi napisał(a):Temat rzekłbym wiecznie aktualny.
W ostatnią sobotę było tam w szczytowym momencie 50 km korka, do tego zatkane zjazdy i miejsca odpoczynku, w sumie 3,5 h turlania. Podstawa to cierpliwość, coś do jedzenia i picia i dobry audiobook :-). No i oczywiście nie jechać w sobotę!

Ale odgrzałeś kotleta :wink:
W tą sobotę korki były wszędzie, Chorwaci zamknęli też część odcinków autostrad, wszystko przez silne wiatry.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.07.2016 10:01

Chyba takim kopaczom zaczniemy przyznawać łopatkę :wink:
Jest już nawet przygotowana :lol: :oczko_usmiech:
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 20.07.2016 10:06

Ja tam się cieszę, że mamy takich kopaczy.
Przynajmniej nie są zakładane nowe tematy, a aktualizowane te które już są :)

A korki przez wiatr były teraz rzeczywiście masakryczne. Po 6h, 7h stania :evil:
Ostatnio edytowano 20.07.2016 10:07 przez Roxi, łącznie edytowano 1 raz
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 20.07.2016 10:07

Fakt ze nieźle wiało ale to dopiero dalej za tunelem i były ograniczenia do 40 km/h, oczywiście wszyscy jechali tak z 2x szybciej.
Chodzi mi o to, że na drodze może być różnie, pogoda też może płatać figle i nie zawsze jest tam 30 stopni i flauta. Zdążyliśmy na prom dzięki temu, że mieliśmy spory zapas czasu. Mega korek był wynikiem splotu okoliczności, z których jedną był wiatr, a drugą sobotnie przesilenie ruchu.
Łopatkę chętnie przyjmę, może przyda się do wykopania z kolejnego korka ;-).
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 20.07.2016 10:26

kropi napisał(a):Łopatkę chętnie przyjmę, może przyda się do wykopania z kolejnego korka ;-).

OK :oczko_usmiech:

złota łopatka.png
kropi
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kropi » 20.07.2016 11:24

8O Ale fajna :D
Hvala 8)
Edit:
Szczęśliwie wróciliśmy po tygodniu spędzonym na Braču i choć wyjazd z Chorwacji był dosyć płynny (dopiero później mała czkawka we Wiedniu i kolejna pod Vyškovem) to w stronę morza znów były kilkukilometrowe korki przed tunelami sv.Rok, M.Kapela i Brinje plus 15 km na bramkach koło Zagrzebia. Pogoda jak drut, żadnych kolizji ani remontów - ki czort?
bartox33
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) bartox33 » 27.07.2016 10:48

tez miałem zaszczyt utknąć w tym korku masakra 4h jedynym pocieszeniem było to ze temp. była 13-14 stopni bez słońca bo jak by było standardowo 30-40 to by była masakra ,pierwszy raz mnie o mało co nie zdmuchneło z parkingu ja za sv.rok na górze poszedłem do toy toya masakra kibek dzwigneło na 10 cm pomyślcie co by było jak by sie przewrócił 8O :D :lol: 8O na szczescie zatrzymal sie na srubach kotwicznych ale przód sie unosił na jakies 10 cm zauwazyłem to potem jak za mna weszła nastepna osoba :P
pozdrawiam
karoka65
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) karoka65 » 27.07.2016 17:11

Dobrze że nie odleciałeś, hehe
lotnikwsk
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lotnikwsk » 27.07.2016 21:24

Do tunelu nie dane mi było dojechać (bo autostrada była zamknięta) ale przed Obrovac stałem 5 godzin a później góra 40 km/h i tak do Plitvic :evil: :evil: :evil: dzisiaj to już się z tego śmieję :mrgreen: :papa:
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Koszmarny korek przed tunelem Sv. rok - strona 12
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone