Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Koszalin - Orebić

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
zauroczona
Croentuzjasta
Re: Orebić

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 03.08.2008 08:43

maniekwawa napisał(a):Zauroczona, do zobaczenia w Orebiciu. Ja wyjeżdżam 14.08.2008.

Super, troche nas tam będzie w Orebicu w tym terminie :D Wpisałeś sie w kalendarzu wyjazdowym? Mamy juz umówione spotkanie w Orebic w Trzech Palmach 20 sierpnia o godz. 18.
b_artman
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) b_artman » 03.08.2008 09:44

mariusz29 napisał(a):Jadę ze Szczecinka w tej samej dacie co b_artman.
Dwa lata temu jechałem właśnie przez Niemcy. Trasa jest okej jeśli ktoś lubi szybką jazdę, wtedy jest w stanie zniwelować utratę czasu powstałą ze względu na znaczną długość tej trasy. Dla mnie osobiście trasa przez Niemcy jest zbyt monotona, no i żeby dojechac do Kołbaskowa też potrzeba 2 godziny. Z kolei w zeszłym roku jechałem przez Wiedeń - Graz - Maribor. Niemiło wspominam korki w okolicach Wiednia i w Słowenii. Z tym, że wtedy jechałem w sobotę.
Natomiast, w tym roku wybieram trasę Poznań - Wrocław - Olomuc - Brno - Bratysława - Węgry route 86 - Słowenia (bezpłatna trasa przez Dolga Vas - Lendava) - wjazd na Chorwacką autostradę za miejscowością Cakovec.
Chętnie podzielę się opiniami.

A gdzie planujesz jakiś postój? I w ogóle gdzie docelowo się wybierasz?
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 03.08.2008 10:52

Witam
To ja też się dopisuje do Orebica :D wyjazd 15 sierpnia tyle że nas jedzie ekipa 5 samochodów czyli 16 osób
ale będzie jazda :lol:
maniekwawa
Odkrywca
orebić

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniekwawa » 03.08.2008 19:15

Ja wyjeżdżam z Warszawy 14.08.2008 wieczorem i jadę przez Węgry drogą 86. Mam załatwiony nocleg w miejscowości Nagykanizsa(15mk przed granica z Chorwacją). Dalej ruszam 15.08.2008 z samego rana.
Ponieważ jadziemy 1 samochodem chętnie sie z kimś spotkam po drodze.
maniekwawa@poczta.fm
maniekwawa
Odkrywca
orebić

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniekwawa » 03.08.2008 19:17

Oj, zapomniałem zielona NUBIRA kombi + CB radio
zauroczona
Croentuzjasta
Re: orebić

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 03.08.2008 19:43

maniekwawa napisał(a):Ja wyjeżdżam z Warszawy 14.08.2008 wieczorem i jadę przez Węgry drogą 86. Mam załatwiony nocleg w miejscowości Nagykanizsa(15mk przed granica z Chorwacją). Dalej ruszam 15.08.2008 z samego rana.
Ponieważ jadziemy 1 samochodem chętnie sie z kimś spotkam po drodze.
maniekwawa@poczta.fm

14-go wieczorem bedę juz na miejscu w Orebicu :D wyjeżdżamy 13-go raniutko, a nocleg przed Bratysławą. Tak więc do zobaczenia na m-scu :D
zauroczona
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zauroczona » 03.08.2008 19:44

eliza_12 napisał(a):Witam
To ja też się dopisuje do Orebica :D wyjazd 15 sierpnia tyle że nas jedzie ekipa 5 samochodów czyli 16 osób
ale będzie jazda :lol:

Ładna gromadka :D
eliza_12
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) eliza_12 » 03.08.2008 20:10

No będzie wesoło :D i to jest taka zgrana gromadka :lol:
Napiszcie w jakiej miejscowości jest wrak statku bo gdzieś czytałam na forum ale zgubiłam wątek
jaski
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaski » 07.08.2008 18:44

Witam. Ja jadę z okolic Trójmiasta do Duce niedaleko Splitu i będę nocował w Wels - hotel TRAUNPARK. W sumie za dwie osoby dorosłe i jedno dziecko, ze śniadaniem zapłacimy 59Euro - ciężko było znaleźć coś tańszego. W/g ViaMichelin powinniśmy tam dtrzeć po około 12-tu godzinach. Myślę, że z 3-latkiem to wystarczająco długo :)[/quote]

Witam !!!
Jedziemy do Chorwacji 4 lub 5 września w 4 osoby Reda-Wejherowo jeżeli pasuje termin to proszę o informacje.
jaski
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jaski » 07.08.2008 18:55

bibinie napisał(a):
mauri_b napisał(a):
b_artman napisał(a):Witam. Ja jadę z okolic Trójmiasta do Duce niedaleko Splitu i będę nocował w Wels - hotel TRAUNPARK. W sumie za dwie osoby dorosłe i jedno dziecko, ze śniadaniem zapłacimy 59Euro - ciężko było znaleźć coś tańszego. W/g ViaMichelin powinniśmy tam dtrzeć po około 12-tu godzinach. Myślę, że z 3-latkiem to wystarczająco długo :)

Witam
My też planujemy wyjazd z Trojmiasta w pierwszych dniach września (będzie to już nasz 3 raz ale pierwszy w podobnym do Waszego składzie czyli 2+1) - kiedy planujecie swoj wyjazd - może w zbliżonym terminie w grupie zawsze weselej
Pozdrawiamy
K&K

Witam !
Jedziemy do Chorwacji 4 lub 5 września w 4 osoby Reda-Wejherowo jeżeli termin jest zbieżny to proszę o kontakt.
Poprzednia strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone