Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.03.2008 20:16

Rambo54 napisał(a):mam wszystko co potrzeba u Cioci w Sutomore. 8)

Czyli najpierw zrobisz porządek z UCK , a później Ciocie z Czarnogóry przyłączysz ponownie do Serbii.

I jeszcze dla Twojej wiedzy informuje Cię, że w Polsce faszyzm i jego propagowanie jest zakazane i grozi "zapuszkowaniem" na 2 latka.

Sytuacja prawna w Polsce

Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej:

Art. 13.
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.):

Art. 256.
Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 01.03.2008 20:21

Janusz Bajcer napisał(a):
Rambo54 napisał(a):mam wszystko co potrzeba u Cioci w Sutomore. 8)

Czyli najpierw zrobisz porządek z UCK , a później Ciocie z Czarnogóry przyłączysz ponownie do Serbii.

I jeszcze dla Twojej wiedzy informuje Cię, że w Polsce faszyzm i jego propagowanie jest zakazane i grozi "zapuszkowaniem" na 2 latka.

Sytuacja prawna w Polsce

Konstytucja Rzeczypospolitej Polskiej:

Art. 13.
Zakazane jest istnienie partii politycznych i innych organizacji odwołujących się w swoich programach do totalitarnych metod i praktyk działania nazizmu, faszyzmu i komunizmu, a także tych, których program lub działalność zakłada lub dopuszcza nienawiść rasową i narodowościową, stosowanie przemocy w celu zdobycia władzy lub wpływu na politykę państwa albo przewiduje utajnienie struktur lub członkostwa.

Ustawa z dnia 6 czerwca 1997 r. Kodeks karny (Dz. U. z 1997 r. Nr 88, poz. 553, z późn. zm.):

Art. 256.
Kto publicznie propaguje faszystowski lub inny totalitarny ustrój państwa lub nawołuje do nienawiści na tle różnic narodowościowych, etnicznych, rasowych, wyznaniowych albo ze względu na bezwyznaniowość, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2.

Tylko po co Rambo? Za parę lat nie będzie granic.Będziesz miał supermarkety,kablówkę,satelitę i auto jakie chcesz. :wink:
Rambo54
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rambo54 » 01.03.2008 20:30

Za pare lat w Sutomore bedzie mieszkać 50% Albańćzyków. od 2 WŚ w miejscowości Bar (7km od Nas) ludność Albańska zwiekszyła sie z 5 do 50%.

Bog cuva Srbe

Boże chroń Czarnogóre i Macedonie.

PS: Ciocia Nada z Sutomore pochodzi z Peć (Kosovo) w jej rodzinnym domu też mieszkają Albańczycy od kilkunastu lat. :(
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 01.03.2008 20:37

Rambo54 napisał(a): Bog cuva Srbe

Wszystko wskazuje na to że ten Bóg to jednak Allach...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.03.2008 20:53

Rambo54 napisał(a):Za pare lat w Sutomore bedzie mieszkać 50% Albańćzyków. od 2 WŚ w miejscowości Bar (7km od Nas) ludność Albańska zwiekszyła sie z 5 do 50%.

Chyba Ci nie uwierzę :wink: :lol:

Z tabelki wynika, że % Albańczyków maleje :lol: Wierzę tabelce :!: :lol:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 01.03.2008 21:09

Rambo54 napisał(a):Za pare lat w Sutomore bedzie mieszkać 50% Albańćzyków. od 2 WŚ w miejscowości Bar (7km od Nas) ludność Albańska zwiekszyła sie z 5 do 50%.

Bog cuva Srbe

PS: Ciocia Nada z Sutomore pochodzi z Peć (Kosovo) w jej rodzinnym domu też mieszkają Albańczycy od kilkunastu lat. :(

Čoće, možda si pogriješio forum, ovo je forum o Hrvatskoj :?:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.03.2008 21:09

Bog cuva Srbe

Nie dyskutuj z nimi :!: Oni nie mają zielonego pojęcia o Albańcach . Jaja sobie robią i tyle :wink:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 01.03.2008 21:20

mkm napisał(a): Oni nie mają zielonego pojęcia o Albańcach .

Powiedział ten co ma :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S. Ale za to Cię mkm lubię, że mimo że jesteś na swój sposób 'natchniony', to masz poczucie humoru :wink: :D ...
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.03.2008 21:21

A ja nie wierzę :!: :D Tam ich jest o wiele więcej :(
To widać , słychać i czuć :wink:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 01.03.2008 21:26

Rambo54 napisał(a):Pap. Należą Ci sie przeprosiny. Brałem Cie za kobiete.

:roll:

Rambo,

Ależ ja się nie gniewam :wink: :D :D ...

Wyjaw tylko proszę, cóź Cię dzisiaj natchnęło do tego odkrycia i za sprawą czego wcześniej żyłeś w błędzie :roll: :?: :D

Pozdrawiam,

PAP
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 01.03.2008 21:28

mkm napisał(a):

A ja nie wierzę :!: :D Tam ich jest o wiele więcej :(
To widać , słychać i czuć :wink:

Bo to widać jest jakiś UKŁAD :idea: :!: 8O :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.03.2008 21:31

PAP napisał(a):
mkm napisał(a): Oni nie mają zielonego pojęcia o Albańcach .

Powiedział ten co ma :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

P.S. Ale za to Cię mkm lubię, że mimo że jesteś na swój sposób 'natchniony', to masz poczucie humoru :wink: :D ...

Wyobraż sobie że też Cię polubiłem , mimo że jesteś Warszawiakiem :D :wink: Za to , że z upartością maniaka bronisz interesów '' słabszych , uciśnionych , pokrzywdzonych i biednych '' .
No cóż , poczucie humoru masz kiepskie :D :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.03.2008 21:42

PAP napisał(a):
mkm napisał(a):Jaki ma Polska interes popierając albańskie Kosovo :?:
Co takiego złego zrobili nam Serbowie , że się mamy odwrócić od nich plecami i tłumaczyć się jak małe dzieci , jakbyśmy nie mogli mieć własnego zdania :?:

mkm,

A ja zadam Tobie i innym zwolennikom serbskiego Kosova te same pytania, które zadałem swego czasu caal (no, może nie wszystkie z tych pytań), ale do tej pory nie doczekałem się merytorycznej odpowiedzi :( ...

1) A jaki interes ma Polska w nie popieraniu niepodległości Kosova :?:

2) Gdzie Ty widzisz odwracanie się do Serbii plecami :?: Przecie żadnego embargo nikt dla nich nie ogłosił ...

3) Dlaczego dla Ciebie i dla wielu poparcie Kosova = brak własnego zdania :?: ...

4) Gdyby nie było poparcia dla Kosova, to by był wyraz własnego zdania :?: Dlaczego :roll: :?:

Pozdrawiam,

PAP

Poparcie Kosova to podpis pod rozbiorem Serbi i to bez żadnego przymusu :!: :( Lepiej było złożyć podpis pod tekstem : " mamy wasze wizy w d... '' :wink: :D
Rambo54
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rambo54 » 01.03.2008 21:43

PAP napisał(a):
Rambo54 napisał(a):Pap. Należą Ci sie przeprosiny. Brałem Cie za kobiete.

:roll:

Rambo,

Ależ ja się nie gniewam :wink: :D :D ...

Wyjaw tylko proszę, cóź Cię dzisiaj natchnęło do tego odkrycia i za sprawą czego wcześniej żyłeś w błędzie :roll: :?: :D

Pozdrawiam,

PAP

Allah mnie wyprowadził z błędu. Izvinite :oops:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 01.03.2008 21:47

mkm napisał(a): Wyobraż sobie że też Cię polubiłem , mimo że jesteś Warszawiakiem :D :wink: Za to , że z upartością maniaka bronisz interesów '' słabszych , uciśnionych , pokrzywdzonych i biednych '' .
No cóż , poczucie humoru masz kiepskie :D :wink:

mkm,

Ale się uczę od Ciebie, więc może z czasem mi się to poczucie humoru poprawi :wink: :roll: :D :D

Pozdrawiam,

PAP
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój? - strona 66
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone