Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.03.2008 17:42

kkrzys - ja jestem pokojowo-ugodowy, więc Mu wybaczam :lol:

Widocznie ten nasz Rambo54 naoglądał się filmów o RAMBO przybrał sobie ten nick i jest bojowo nastawiony :wink:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 01.03.2008 18:00

akkon napisał(a):
mkm napisał(a):A Rząd Polski zdradził Serbię , mimo dobrych stosunków i obustronnej sympatii.

Najlepszym przykładem "dobrych stosunków" i "obustronnej sympatii" jest odrzucenie przez rząd serbski polskiej oferty zakupu większościowego pakietu w NIS. Zamiast "sympatii" rząd Serbii wybrał forsę od wielkiego brata pod tytułem dziadźka Wołodia z Kremla.
Polska jest teraz nie mającym swego zdania wasalnym państewkiem USA, z którym nikt się nie liczy :(

Czy jest jakiś problem w tym, żebyś się wyprowadził na wieki wieków z wasalnego kraju USA i UE i przeniósł się na stałe do jakiegoś Sierpuchowa albo do Harbinu ?
Tylko ty się nie wyniesiesz, bo tu możesz pleść co ci ślina na język przyniesie, a tam za słowo krytyki pod adresem dziadźki Wołodii albo towarzyszy z KPCh dostałbyś w najlepszym razie po mordzie.
Nigdy nie byłem w stanie zrozumieć bezczelnej hipokryzji tych, co nie podobał im się Zachód, ale mieszkali tam z radością, obsikując wolny świat na lewo i prawo, a dostając orgazmu na samo hasło " Rosja".
Cytat - Wiktor Suworow "GRU", wyd. Adamski i Bieliński , Wwa 1999, str. 156-157 :
""(...) nie można pominąć jeszcze jednej ich [agentów] kategorii, najbardziej ze wszystkich obrzydliwej. (...) określenie, jakiego wobec wspomnianych osobników używali między sobą wszyscy oficerowie radzieckiego wywiadu.
Określenie owo brzmi gównojad, (...) używane było zawsze i wszędzie, niezaleznie od ustroju i położenia geograficznego państwa, a dotyczyło członków wszelkiej maści towarzystw przyjaźni ze Związkiem Radzieckim, działaczy organizacji pacyfistycznych (...), zielonych i innych postępowych radykałów. (...)
Oficerowie KGB i GRU zazwyczaj szanowali swoich agentów. Motywy ich działania były jasne : albo przymus (np. szantaż) albo chęć wzbogacenia się albo pragnienie mocnych wrażeń. To wszystko jest normalne. (...) Natomiast motywy postępowania gównojadów były dla każdego obywatela Związku Radzieckiego całkowicie niezrozumiałe.
W Związku Radzieckim każdy marzył by znaleźć się za granicą (...). A tu nagle człowiek znajduje takiego przyjaciela Związku Radzieckiego , który ma wszystko (od żyletek Gilette po perfumowane prezerwatywy), który moze wszystko kupić w sklepie (nawet banany), a który wychwala pod niebiosa Związek Radziecki. Jest to tak patologiczne, że jedynym własciwym określeniem był gównojad".
Tytułem mojego komentarza - są tacy, którzy twiedzą, że Rosja jest dokładnie taka sama. I ja się do nich też zaliczam.
Życzę wzajemności w miłości, drodzy miłośnicy Rosji, Chin i im podobnych.

Miałem już tylko czytać. Ale nie wytrzymałem , Akkonie, po zacytowaniu Suworowa. W rzeczy samej - jest tak, jak zacytowałeś. Smutne jest tylko to, że taki "gównojad" był, jest i będzie. Problem w tym, jak pozbawić takich ludzi wpływu na władzę. Bo dla władzy tacy ludzie są nie do zastąpienia.
Honor - wymiera.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.03.2008 18:43

plavac napisał(a):
akkon napisał(a):
mkm napisał(a):A Rząd Polski zdradził Serbię , mimo dobrych stosunków i obustronnej sympatii.

Najlepszym przykładem "dobrych stosunków" i "obustronnej sympatii" jest odrzucenie przez rząd serbski polskiej oferty zakupu większościowego pakietu w NIS. Zamiast "sympatii" rząd Serbii wybrał forsę od wielkiego brata pod tytułem dziadźka Wołodia z Kremla.
Polska jest teraz nie mającym swego zdania wasalnym państewkiem USA, z którym nikt się nie liczy :(

Czy jest jakiś problem w tym, żebyś się wyprowadził na wieki wieków z wasalnego kraju USA i UE i przeniósł się na stałe do jakiegoś Sierpuchowa albo do Harbinu ?
Tylko ty się nie wyniesiesz, bo tu możesz pleść co ci ślina na język przyniesie, a tam za słowo krytyki pod adresem dziadźki Wołodii albo towarzyszy z KPCh dostałbyś w najlepszym razie po mordzie.
Nigdy nie byłem w stanie zrozumieć bezczelnej hipokryzji tych, co nie podobał im się Zachód, ale mieszkali tam z radością, obsikując wolny świat na lewo i prawo, a dostając orgazmu na samo hasło " Rosja".
Cytat - Wiktor Suworow "GRU", wyd. Adamski i Bieliński , Wwa 1999, str. 156-157 :
""(...) nie można pominąć jeszcze jednej ich [agentów] kategorii, najbardziej ze wszystkich obrzydliwej. (...) określenie, jakiego wobec wspomnianych osobników używali między sobą wszyscy oficerowie radzieckiego wywiadu.
Określenie owo brzmi gównojad, (...) używane było zawsze i wszędzie, niezaleznie od ustroju i położenia geograficznego państwa, a dotyczyło członków wszelkiej maści towarzystw przyjaźni ze Związkiem Radzieckim, działaczy organizacji pacyfistycznych (...), zielonych i innych postępowych radykałów. (...)
Oficerowie KGB i GRU zazwyczaj szanowali swoich agentów. Motywy ich działania były jasne : albo przymus (np. szantaż) albo chęć wzbogacenia się albo pragnienie mocnych wrażeń. To wszystko jest normalne. (...) Natomiast motywy postępowania gównojadów były dla każdego obywatela Związku Radzieckiego całkowicie niezrozumiałe.
W Związku Radzieckim każdy marzył by znaleźć się za granicą (...). A tu nagle człowiek znajduje takiego przyjaciela Związku Radzieckiego , który ma wszystko (od żyletek Gilette po perfumowane prezerwatywy), który moze wszystko kupić w sklepie (nawet banany), a który wychwala pod niebiosa Związek Radziecki. Jest to tak patologiczne, że jedynym własciwym określeniem był gównojad".
Tytułem mojego komentarza - są tacy, którzy twiedzą, że Rosja jest dokładnie taka sama. I ja się do nich też zaliczam.
Życzę wzajemności w miłości, drodzy miłośnicy Rosji, Chin i im podobnych.

Miałem już tylko czytać. Ale nie wytrzymałem , Akkonie, po zacytowaniu Suworowa. W rzeczy samej - jest tak, jak zacytowałeś. Smutne jest tylko to, że taki "gównojad" był, jest i będzie. Problem w tym, jak pozbawić takich ludzi wpływu na władzę. Bo dla władzy tacy ludzie są nie do zastąpienia.
Honor - wymiera.

Tymi '' gównojadami '' to Ci się jeszcze długo będzie odbijać . :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.03.2008 18:50

Jaki ma Polska interes popierając albańskie Kosovo :?:
Co takiego złego zrobili nam Serbowie , że się mamy odwrócić od nich plecami i tłumaczyć się jak małe dzieci , jakbyśmy nie mogli mieć własnego zdania :?:
Rambo54
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rambo54 » 01.03.2008 19:11

pokazać sie jankesom i faszystom.
nawet faszystowska Hrvatska nie uznaje narazie
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 01.03.2008 19:21

mkm napisał(a):Jaki ma Polska interes popierając albańskie Kosovo :?:
Co takiego złego zrobili nam Serbowie , że się mamy odwrócić od nich plecami i tłumaczyć się jak małe dzieci , jakbyśmy nie mogli mieć własnego zdania :?:

mkm,

A ja zadam Tobie i innym zwolennikom serbskiego Kosova te same pytania, które zadałem swego czasu caal (no, może nie wszystkie z tych pytań), ale do tej pory nie doczekałem się merytorycznej odpowiedzi :( ...

1) A jaki interes ma Polska w nie popieraniu niepodległości Kosova :?:

2) Gdzie Ty widzisz odwracanie się do Serbii plecami :?: Przecie żadnego embargo nikt dla nich nie ogłosił ...

3) Dlaczego dla Ciebie i dla wielu poparcie Kosova = brak własnego zdania :?: ...

4) Gdyby nie było poparcia dla Kosova, to by był wyraz własnego zdania :?: Dlaczego :roll: :?:

Pozdrawiam,

PAP
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 01.03.2008 19:27

Janusz Bajcer napisał(a):kkrzys - ja jestem pokojowo-ugodowy, więc Mu wybaczam :lol:

Widocznie ten nasz Rambo54 naoglądał się filmów o RAMBO przybrał sobie ten nick i jest bojowo nastawiony :wink:

Januszu,

Rambo54 się pomylił :lol: ... on powinien sobie nadać nick Cham100(%), wszak to co on prezentuje to nie bojowe nastawienie, tylko brak kultury :( :( ... i największa szkoda w tym, że Serbia ma właśnie takich sojuszników, bo to średnio dobrze robi jej wizerunkowi :( ...

Pozdrawiam,

PAP
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 01.03.2008 19:35

Parlament Serbii dziś podjął uchwałę o przyłączeniu się do niepodległego Kosova.Też chcą być niepodlegli.
Nowe państwo będzie się nazywać Koserbia.Podjęli też decyzję o przyłączeniu do swojego państwa Małopolski.
Stolicy jeszcze nie wybrali.
Rambo54
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rambo54 » 01.03.2008 19:40

czekam tylko na powołanie od służby wosjkowej od Serbii by móc wrócić do ojczyzny i zrobić porządek z UCK. :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2008 19:43

Rambo54 napisał(a):czekam tylko na powołanie od służby wosjkowej od Serbii by móc wrócić do ojczyzny i zrobić porządek z UCK. :D

no to siema :lol:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 01.03.2008 19:49

Rambo54 napisał(a):czekam tylko na powołanie od służby wosjkowej od Serbii by móc wrócić do ojczyzny i zrobić porządek z UCK. :D

Pamietaj żeby wziać z sobą CKM ,rKm,mkm,parę granatów ,no i saperkę .Jak ci braknie amunicji to wal ich saperką po głowach.
Ewentualnie weż gitarę i spiewaj im kołysanki jak Perković. :wink:
Rambo54
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rambo54 » 01.03.2008 20:04

mam wszystko co potrzeba u Cioci w Sutomore. 8)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 01.03.2008 20:06

Ty będziesz robił porządek z UCK a na Belgradi znowu polecą bomby NOTO - tego chcesz :?: 8O

Nie szkoda Ci takich ładnych dziewczyn chodzących po Belgradzie

I co ty pleciesz o jakiejś obecnej faszystowskiej Chorwacji nie uznającej na razie Kosowa :?:

Zamiast do wojska wróć do szkoły i poczytaj co to jest faszyzm
Rambo54
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rambo54 » 01.03.2008 20:07

Pap. Należą Ci sie przeprosiny. Brałem Cie za kobiete.

:roll:
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 01.03.2008 20:10

Najgłupsze i najtragiczniejsze w tym wszystkim jest to że w/w słowa to wcale nie jest żart a szczera prawda - tymi kategoriami cały czas rozumuje wielu Serbów, choć nie wiem czy aż tylu co w czasach Miloszevicia.
Jak znam Rambo54 to pewnie ma w domu serbską ikonę a na niej jako świętego obrazek Slobo... Widziałem już takie "ikony" w Republice Srpskiej w BiH a konkretnie w Bosanskim Samaczu na przydrożnym bazarku - kopara mi opadła jak to zobaczyłem :P
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój? - strona 65
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone