Wywody Passenta w temacie (słabe zresztą):
http://passent.blog.polityka.pl/?p=416
ale poniżej wiele ciekawych komentarzy (może kogoś z Was także ?)
kkrzys napisał(a):a to ja napisał(a):Rambo54 napisał(a):o 18TEJ 26,02,2008 pod Kancelarią Prezesa Rady Ministrów na al. Ujazdowskich 1/3. Warszawa
MANIFESTACJA W OBRONIE SERBSKIEGO KOSOVA
STOP ROZBIOROM SERBI
Białystok: demonstracja solidarności z Serbią
A to ja ,bez obrazy dla Ciebie i Twojego miasta, w 1941 roku odbyła się również demostracja ,powitalna Niemców , z chlebem i solą
Zawsze znajdzie się ktoś emocjonalny
a to ja napisał(a):kkrzys napisał(a):a to ja napisał(a):Rambo54 napisał(a):o 18TEJ 26,02,2008 pod Kancelarią Prezesa Rady Ministrów na al. Ujazdowskich 1/3. Warszawa
MANIFESTACJA W OBRONIE SERBSKIEGO KOSOVA
STOP ROZBIOROM SERBI
Białystok: demonstracja solidarności z Serbią
A to ja ,bez obrazy dla Ciebie i Twojego miasta, w 1941 roku odbyła się również demostracja ,powitalna Niemców , z chlebem i solą
Zawsze znajdzie się ktoś emocjonalny
p.s. po sowietach ... też byś pewnie witał
AndrzejJ. napisał(a):Ktoś kto chodził po Kotlinie Kłodzkiej czy w okolicach Wielkiej Sowy parędziesiąt lat temu wie,że ludność napływowa zniszczyła zabytki tej ziemi tak jak Albańczycy Kosovo.I to Unia odbudowuje,a tamto też będzie.
akkon napisał(a):AndrzejJ. napisał(a):Ktoś kto chodził po Kotlinie Kłodzkiej czy w okolicach Wielkiej Sowy parędziesiąt lat temu wie,że ludność napływowa zniszczyła zabytki tej ziemi tak jak Albańczycy Kosovo.I to Unia odbudowuje,a tamto też będzie.
Zgodziłbym się, gdyby nie takie zupełne drobiazgi :
1. przed wojną w Kotlinie Kłodzkiej Polaków właściwie nie było. Albańczycy w Kosowie mieszkają od wieków. Czy się to komuś podoba czy nie. I nawet za czasów Tity było ich ze dwie trzecie albo i trzy czwarte. Chyba więc nie rozumiemy pojęcia "ludności napływowej".
2. Polacy i dzielni sowieci zniszczyli co się dało, albo rozszabrowali, albo zdewastowali. Może na złość Niemcom, a może nie. Tylko że Niemcy wywołali wojnę. Jeśli ma być zatem pełna analogia, to ustalmy, że Serbowie też wywołali "wojnę".
I wtedy będzie grało.
AndrzejJ. napisał(a):Czy Ty akkon masz jakieś drugie imię na Naszym forum?Tak nie wierzę w to wejscie smoka.
akkon napisał(a):AndrzejJ. napisał(a):Ktoś kto chodził po Kotlinie Kłodzkiej czy w okolicach Wielkiej Sowy parędziesiąt lat temu wie,że ludność napływowa zniszczyła zabytki tej ziemi tak jak Albańczycy Kosovo.I to Unia odbudowuje,a tamto też będzie.
Zgodziłbym się, gdyby nie takie zupełne drobiazgi :
1. przed wojną w Kotlinie Kłodzkiej Polaków właściwie nie było. Albańczycy w Kosowie mieszkają od wieków. Czy się to komuś podoba czy nie. I nawet za czasów Tity było ich ze dwie trzecie albo i trzy czwarte. Chyba więc nie rozumiemy pojęcia "ludności napływowej".
2. Polacy i dzielni sowieci zniszczyli co się dało, albo rozszabrowali, albo zdewastowali. Może na złość Niemcom, a może nie. Tylko że Niemcy wywołali wojnę. Jeśli ma być zatem pełna analogia, to ustalmy, że Serbowie też wywołali "wojnę".
I wtedy będzie grało.
adamk3 napisał(a):Kto wywołał wojnę
(z Wikipedi z której cytujecie)
Wojna
Oddziały UÇK rozpoczęły wojnę partyzancką
akkon napisał(a):adamk3 napisał(a):Kto wywołał wojnę
(z Wikipedi z której cytujecie)
Wojna
Oddziały UÇK rozpoczęły wojnę partyzancką
Kapitalny fragment. Chylę czoła.
Wynika z niego że "wojna partyzancka" zaczęła się ot tak, sama z siebie.
To doprawdy niezwykłe odkrycie w dziejach historii.
Gratuluję.
A swoją drogą, musisz się nauczyć uprawiać propagandę znacznie bardziej sugestywnie.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko