Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.02.2008 11:33

Może to i dobrze, że "dwa żandarmy" będą pilnować porządku w Kosowie.:?: :wink:
a to ja
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) a to ja » 26.02.2008 18:16

Rambo54 napisał(a):o 18TEJ 26,02,2008 pod Kancelarią Prezesa Rady Ministrów na al. Ujazdowskich 1/3. Warszawa

MANIFESTACJA W OBRONIE SERBSKIEGO KOSOVA

STOP ROZBIOROM SERBI

Białystok: demonstracja solidarności z Serbią
tygrys500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys500 » 26.02.2008 18:55

Wytłumaczcie mi dlaczego Haga ściga Karadzica a Thaci jest wolny.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.02.2008 19:00

Janusz Bajcer napisał(a):Może to i dobrze, że "dwa żandarmy" będą pilnować porządku w Kosowie.:?: :wink:

U Nas był jeden żandarm i dopiero niedawno się wyprowadził ,a drugi chce się wprowadzić z tarczą. :D Żandarmi pilnować porządku będą. Zarty:D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.02.2008 19:32

AndrzejJ. napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Może to i dobrze, że "dwa żandarmy" będą pilnować porządku w Kosowie.:?: :wink:

U Nas był jeden żandarm i dopiero niedawno się wyprowadził ,a drugi chce się wprowadzić z tarczą. :D Żandarmi pilnować porządku będą. Zarty:D

A niby kto ma pilnować porządku, jak sami ludzie nie potrafią się upilnować :?: :wink:
Ostatnio edytowano 26.02.2008 19:59 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.02.2008 19:55

tygrys500 napisał(a):Wytłumaczcie mi dlaczego Haga ściga Karadzica a Thaci jest wolny.

Gdybyś dokładnie czytał to forum, to powinieneś wiedzieć.
Pewnie wiesz, tylko prowokujesz.

Dla przypomnienia:
Radovan Karadzic jest poszukiwany przez Międzynarodowy Trybunał Karny dla byłej Jugosławii w Hadze. Akt oskarżenia obejmuje ludobójstwo, zbrodnie przeciwko ludzkości, naruszenia praw i obyczajów wojny oraz naruszenia Konwencji Genewskich; dotyczy także głośnej masakry Bośniaków w Srebrenicy w 1995.

Jeśli Thaci miałby podobny akt oskarżenia, społeczność międzynarodowa też by go ścigała.
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.02.2008 20:17

,,Bartoszewski "nie widzi" życia w Kosowie
Władysław Bartoszewski
Władysław Bartoszewski przypomniał, że Kosowo to "dwumilionowy kraj, pozbawiony przemysłu i infrastruktury, w którym panuje ogromne bezrobocie". - Nie bardzo widzę życie tych ludzi - dodał profesor.
- Uczuciowo, odruchowo sympatyzuję oczywiście z krajami, które się emancypują. Jestem Polakiem a my takie doświadczenia, trudne mamy - tłumaczy swój stosunek do Kosowa Władysław Bartoszewski.
Profesor uznał, że Polska ws. Kosowa powinna "iść tak, jak większość krajów Unii Europejskiej". -To, że to się akurat mało podoba potężnemu państwu, Federacji Rosyjskiej, to oczywiście jest ważny czynnik, ale nie powinno nas to paraliżować - uważa Bartoszewski.''
,,Nie widzi '' życia w Kosovie ,ale jest za.Jak większość polityków.
Ci z Ameryki pewnie nie wiedzą wogole gdzie Polska czy Kosovo. :D
Też sympatyzuję ,ale jak nie widzę życia to jestem na Nie.No i widzę też honor Serbii,który został naruszony.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.02.2008 20:52

Rząd za '' Wielką Albanią '' :(
Społeczeństwo przeciw :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.02.2008 21:07

mkm napisał(a):Rząd za '' Wielką Albanią '' :(
Społeczeństwo przeciw :D

Może by tak - Nasz Rząd do rządzenia Wielką Albanią ,a my tu błogi spokój.Można by też oddać naszego Największego kociarza. :wink: Jakoś się tam obronią .Niezawodny daje im 50000 żołnierzy do ochrony. :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.02.2008 21:31

... i czego to nam przyszło dożyć :( w chrześcijańskiej niby Europie :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 26.02.2008 21:51

Serbia potrzebuje teraz pomocy i wsparcia wszystkich ludzi dobrej woli :!: - :papa:
Pozdrav :D
kkrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkrzys » 26.02.2008 21:53

a to ja napisał(a):
Rambo54 napisał(a):o 18TEJ 26,02,2008 pod Kancelarią Prezesa Rady Ministrów na al. Ujazdowskich 1/3. Warszawa

STOP ROZBIOROM SERBI

A to ja ,bez obrazy dla Ciebie i Twojego miasta, w 1941 roku odbyła się również demostracja ,powitalna Niemców , z chlebem i solą
Zawsze znajdzie się ktoś emocjonalny :oops:
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.02.2008 22:37

kkrzys napisał(a):
a to ja napisał(a):

STOP ROZBIOROM SERBI

A to ja ,bez obrazy dla Ciebie i Twojego miasta, w 1941 roku odbyła się również demostracja ,powitalna Niemców , z chlebem i solą
Zawsze znajdzie się ktoś emocjonalny :oops:

A Hohe Eule czyli Wielką Sowę zniszczył ,,kominesku'' i ludność napływowa jako niemiecką wieżę w nieznanym i niezrozumiałym terytorium. :D
akkon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) akkon » 26.02.2008 23:02

tygrys500 napisał(a):Wytłumaczcie mi dlaczego Haga ściga Karadzica a Thaci jest wolny.

Może dlatego, że chcieliby Karadziciowi dać jakiś medal lub tytuł np. "Zasłużonego Kata byłej Federacyjnej Socjalistycznej Republiki Jugosławii" ?
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 26.02.2008 23:05

akkon napisał(a):

Może dlatego, że chcieliby Karadziciowi dać jakiś medal lub tytuł np. "Zasłużonego Kata byłej Federacyjnej Socjalistycznej Republiki Jugosławii" ?

Czy Ty akkon masz jakieś drugie imię na Naszym forum?Tak nie wierzę w to wejscie smoka. :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój? - strona 55
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone