zawodowiec napisał(a):PAP napisał(a):Zawodowiec, no ja na to liczę, że wspólnie z mkm'em rozkręcicie wątek Kosova w mojej relacji, bo to temat mocno egzotyczny dla 95% forumowiczów (tak mi się wydaje bynajmniej ), więc wymiana uwag i obserwacji będzie bardzo mile widziana i mam nadzieję ciekawa dla wszystkich zainteresowanych ...
Miałem poczekać do kosowskich odcinków Twojej relacji
No ja widzę, że tu dyskutantów do rozkręcania wątku Kosava to mamy jeszcze przynajmniej kilku, więc liczę na wszystkich Temat Kosova będzie z nami jeszcze długi czas, więc zanim do niego dotrę w mojej relacji, na pewno się nie wyczerpie ... niestety, należałoby powiedzieć
Powiem jeszcze tak, że im prędzej w Kosovie znikną z widoku te wszystkie populistyczne hasła i jednych i drugich, tym prędzej ludzie będą mogli zacząć normalnie żyć ... i w Kosovie i w Albani zwykli ludzie próbują normalnie żyć, zwalczając swoją biedę i zapóźnienie, walcząc z bezrobociem owierając swe własne zakłady czy sklepiki ... muszą tylko mieć warunki, bez codziennego podsycania nastrojów nacjonalistycznych ... a przy obecnej przepychance medialnej w Kosovie graniczy to z niemożliwym ...
PAP