asikx napisał(a): Co było chamstwem? Odpowiedź, że nie zjadę do kopalni bo nie lubię sie brudzić? Chyba żartujesz. Równie dobrze mógłbym odpisać, że nie zjadę bo mam ciężką postać klaustrofobii lub po prostu, że mam to gdzieś. Nie wybieram sie pod ziemię i tyle - a jakie sa tego przyczyny to nic nikomu do tego. Napisałem wyjaśnienie najprostsze z możliwych.
Tak jak nie każę nikomu polecieć na 8500 m i skoczyć ze spadochronem z opóźnionym otwarciem. Jeden powiedziałby, że nie bo nie lubi zimna, a drugi że leje strachu na samą myśl. To miałoby być chamstwo???
Rafale,
Pamiętaj o kontekście, w jakim to napisałeś
... stwierdzenie to samo w sobie nie jest obraźliwe, ale użyte w tamtym momencie zionęło na kilometr pogardą z twojej strony
... i wcale się nie dziwię mkm'owi, że Ci odpisał co odpisał ... zwyczajnie uraziłeś dumę Ślązaków
...
asikx napisał(a): Powiem Ci, że wbrew Twoim mylnym odczuciom pracę górnika szanuję, a z tej to prostej przyczyny, że członkowie mojej dalekiej rodziny pracowali w górnictwie węgla kamiennego.
To się cieszę bardzo
... a odczucia mam wprost proporcjonalne do twoich wypowiedzi
... zgodnie z logiką, że tak Cię widzą (w tym wypadku odczuwają czy odbierają) jak Cię słyszą (w tym wypadku czytają) ..
asikx napisał(a): Nie mam zamiaru pisać tylko dlatego, żeby iść zgodnie z linią ideologiczną cro.pl, żeby być jednym z tych co się klepią po barkach za dobrze odwaloną robotę. Jak się komuś nie podoba to nie czytać - jest demokracja, a póki co nic lepszego nie wymyślono.
I jeszcze jedno: tylko to, że w moim profilu wpisane jest Warszawa nie upoważnia nikogo do zwracania mi uwagi. Nie mam zamiaru przybierać tonu przepraszalnego za to, że urodziłem się, żyję i żyć będę w tym mieście, za każdym razem, gdy chcę napisać coś, co się "braci cro.pl" nie podoba. Tobie też radziłbym zdjąć ten wór pokutny.
Ale ja też jestem za tym, aby każdy wyrażał swoje zdanie
... Też jestem przeciwny odgórnym ideologiom czy poprawnościom politycznym
... nie zmienia to faktu, że pewien poziom debaty trzeba zachować ... a to oznacza między innymi poszanowanie dla zdania drugiej strony, nie wywyższanie się i nie gardzenie innymi ... szacunku nie da się kupić, trzeba na niego zapracować, i bardzo łatwo go stracić ...
Pozdrawiam,
PAP