Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 22.02.2008 13:27

tygrys500 napisał(a):Rosja odgraża się że wprowadzi swoje wojska do Kosova (tak przynajmniej powiedzieli w wiadomościach ). No to dla naszych braci zaświeciło słoneczko .Ruskie wprawione raz dwa Serbów oswobodzą :lol:

Obudź się. Nic nie wprowadzą. Armia FR jest w stanie rozkładu, zbrojeniówka się im sypie. Padły kontrakty dla Wenezueli na myśliwce Su-30, na Mig-29 dla Syrii, wstrzymany program uzbrojenia lotnictwa w Su-34 i śmigłowce Mi-28, Algiera oddała 15 płatowców Mig-29, Indie wycofują się z kontraktu na czołgi T-90... FR to jest tygrys któremu wyrwano wszystkie zęby i pazury - jedyne to może sobie poryczeć.

Pozdrawiam
Rafał
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 22.02.2008 13:40

tygrys500 napisał(a):Rosja odgraża się że wprowadzi swoje wojska do Kosova (tak przynajmniej powiedzieli w wiadomościach ). No to dla naszych braci zaświeciło słoneczko .Ruskie wprawione raz dwa Serbów oswobodzą :lol:

Historia nie zna przypadku wkroczenia armii rosyjskiej w celach wyzwoleńczych. Poza tym Kosowo bardzo przypomina Afganistan (góry + muzułmanie) a Ruscy juz dawno nigdzie nie dostali po tyłku tak bardzo jak tam - więc wątpię by chcieli "powtórki z rozrywki".
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 22.02.2008 13:44

Dziś.
Chorwacka policja zatrzymała 44 osoby, które spaliły serbską flagę na głównym placu Zagrzebia po czwartkowym zaatakowaniu ambasady USA i Chorwacji w Belgradzie przez serbskich demonstrantów - poinformowała w piątek chorwacka agencja HINA.

Według agencji, około 50 chorwackich demonstrantów zebrało się na placu w nocy, wznosząc okrzyki i śpiewając hymn chorwacki. Następnie spalili serbską flagę. Sprawców zatrzymano bez użycia przemocy.

Według dziennika "Jutarnji List", demonstranci byli kibicami klubu piłkarskiego z Zagrzebia.

Rzecznik chorwackiego MSZ Mario Dragun oświadczył, że atak na chorwacką ambasadę w Belgradzie i spalenie serbskiej flagi w Zagrzebiu nie wróżą dobrze stosunkom dwustronnym.

Ale jesteśmy przekonani, że nie zniszczy to wszystkiego, co z takim trudem udało nam się osiągnąć na polu normalizacji stosunków z Serbią w ciągu ostatnich 10 lat - dodał. - Natychmiastowa reakcja policji w Zagrzebiu pokazuje, co myślimy o takich incydentach.
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 22.02.2008 13:51

niezawodny napisał(a):Poza tym Kosowo bardzo przypomina Afganistan (góry + muzułmanie) a Ruscy juz dawno nigdzie nie dostali po tyłku tak bardzo jak tam - więc wątpię by chcieli "powtórki z rozrywki".

Proszę... Porównywanie Kosowa i Afganistanu jest mniej więcej tak samo na miejscu, jak porównywanie Pustyni Błędowskiej z Saharą. Nie ta szerokość geograficzna, nie te społeczeństwo, nie te zasady, nie ten czas.
Prz potędze, jaką w 1980 roku był armia ZSRR, Kosowo miało 12 - 24 godzin. Teraz Ruskie musieliby skierować całe swoje siły, włącznie z tymi z Czeczenii i granicy chińskiej. Może wówczas daliby radę tej prowincji.
Mówię cały czas o siła konwencjonalnych, bo jądrowe to inna półka.

Rafał
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.02.2008 13:53

Tygrysie500 - dwa już walczą

Obrazek

Zgłoś się na ochotnika i dołącz do Ruskich :wink:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 22.02.2008 13:57

asikx napisał(a): Co było chamstwem? Odpowiedź, że nie zjadę do kopalni bo nie lubię sie brudzić? Chyba żartujesz. Równie dobrze mógłbym odpisać, że nie zjadę bo mam ciężką postać klaustrofobii lub po prostu, że mam to gdzieś. Nie wybieram sie pod ziemię i tyle - a jakie sa tego przyczyny to nic nikomu do tego. Napisałem wyjaśnienie najprostsze z możliwych.
Tak jak nie każę nikomu polecieć na 8500 m i skoczyć ze spadochronem z opóźnionym otwarciem. Jeden powiedziałby, że nie bo nie lubi zimna, a drugi że leje strachu na samą myśl. To miałoby być chamstwo???

Rafale,

Pamiętaj o kontekście, w jakim to napisałeś :roll: ... stwierdzenie to samo w sobie nie jest obraźliwe, ale użyte w tamtym momencie zionęło na kilometr pogardą z twojej strony :( ... i wcale się nie dziwię mkm'owi, że Ci odpisał co odpisał ... zwyczajnie uraziłeś dumę Ślązaków :( ...

asikx napisał(a): Powiem Ci, że wbrew Twoim mylnym odczuciom pracę górnika szanuję, a z tej to prostej przyczyny, że członkowie mojej dalekiej rodziny pracowali w górnictwie węgla kamiennego.

To się cieszę bardzo :) ... a odczucia mam wprost proporcjonalne do twoich wypowiedzi :roll: ... zgodnie z logiką, że tak Cię widzą (w tym wypadku odczuwają czy odbierają) jak Cię słyszą (w tym wypadku czytają) ..

asikx napisał(a): Nie mam zamiaru pisać tylko dlatego, żeby iść zgodnie z linią ideologiczną cro.pl, żeby być jednym z tych co się klepią po barkach za dobrze odwaloną robotę. Jak się komuś nie podoba to nie czytać - jest demokracja, a póki co nic lepszego nie wymyślono.
I jeszcze jedno: tylko to, że w moim profilu wpisane jest Warszawa nie upoważnia nikogo do zwracania mi uwagi. Nie mam zamiaru przybierać tonu przepraszalnego za to, że urodziłem się, żyję i żyć będę w tym mieście, za każdym razem, gdy chcę napisać coś, co się "braci cro.pl" nie podoba. Tobie też radziłbym zdjąć ten wór pokutny.

Ale ja też jestem za tym, aby każdy wyrażał swoje zdanie :D ... Też jestem przeciwny odgórnym ideologiom czy poprawnościom politycznym :D ... nie zmienia to faktu, że pewien poziom debaty trzeba zachować ... a to oznacza między innymi poszanowanie dla zdania drugiej strony, nie wywyższanie się i nie gardzenie innymi ... szacunku nie da się kupić, trzeba na niego zapracować, i bardzo łatwo go stracić ...

Pozdrawiam,

PAP
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 22.02.2008 14:10

PAP napisał(a):
asikx napisał(a): Co było chamstwem? Odpowiedź, że nie zjadę do kopalni bo nie lubię sie brudzić? Chyba żartujesz. Równie dobrze mógłbym odpisać, że nie zjadę bo mam ciężką postać klaustrofobii lub po prostu, że mam to gdzieś. Nie wybieram sie pod ziemię i tyle - a jakie sa tego przyczyny to nic nikomu do tego. Napisałem wyjaśnienie najprostsze z możliwych.
Tak jak nie każę nikomu polecieć na 8500 m i skoczyć ze spadochronem z opóźnionym otwarciem. Jeden powiedziałby, że nie bo nie lubi zimna, a drugi że leje strachu na samą myśl. To miałoby być chamstwo???

Rafale,

Pamiętaj o kontekście, w jakim to napisałeś :roll: ... stwierdzenie to samo w sobie nie jest obraźliwe, ale użyte w tamtym momencie zionęło na kilometr pogardą z twojej strony :( ... i wcale się nie dziwię mkm'owi, że Ci odpisał co odpisał ... zwyczajnie uraziłeś dumę Ślązaków :( ...

Rozumiem, że Ślązak ma prawo powiedzieć ci cyt: "C**j Ci w d**ę" bo jest urażony nie wiedzieć czym, zaś Warszawiak nie może powiedzieć nic, bo zostanie uznany za wywyższającego się cyt: "bufona, prostaka i chama". A jak się urazi Warszawiaka to jest ogólna radość gawiedzi, bo się mu utarło zadartego noska.

EOT w tej sprawie.
Rafał
tygrys500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys500 » 22.02.2008 14:14

Janusz Bajcer napisał(a):

Tygrysie500 - dwa już walczą

Obrazek

Zgłoś się na ochotnika i dołącz do Ruskich :wink:
Janusz zgłoś się na ochotnika jako mudżahedin w UCK (to taka organizacja charytatywna )przyjmną Cię z otwartymi rękami :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.02.2008 14:28

Dla przypomnienia Kalendarium 1999 r. z Nowym Sączem w tle :lol:
Ostatnio edytowano 22.02.2008 14:32 przez Janusz Bajcer, łącznie edytowano 1 raz
ROCHEN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ROCHEN » 22.02.2008 14:30

Wydaje mi się, że to nasze forum rozleci się dzięki tej aferze z Kosowem.
Dla mnie to jest afera i świństwo, żeby terrorystów z UCK wynagrodzić
własnym państwem skradzionym Serbii. Niech te kraje które uznały
Kosowo dadzą Albańczykom częsć swoich terenów.
Zastanawia mnie dlaczego PAP, niezawodny i paru innych uprawia taką
antyserbską propagande. Możecie pisać co chcecie i tak nie dam sie
sprowokować do dyskusji, bo nasze poglądy są całkowicie różne :evil:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.02.2008 14:57

Lubuszanin napisał(a):Islam, to jest religia ktora nie pozwala sie rozwijac. Wszedzie tam gdzie jest Islam jest bieda, smrod i ubostwo.

Czy aby na pewno - a co powiesz np. o Katarze
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 22.02.2008 15:11

Mysle ze,wniosek megadiskusji to matematyka:
polityka=kurwa=biznes
biznes=wojna=sprzedaz brony
polityka=spredaz brony

Ta matematyka bardzo popularna w USA :(
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 22.02.2008 15:21

asikx napisał(a): Rozumiem, że Ślązak ma prawo powiedzieć ci cyt: "C**j Ci w d**ę" bo jest urażony nie wiedzieć czym

Rafale,

No właśnie tu się nie rozumiemy, bo dokładnie wiedzieć czym, tyle że Ty tego nie dostrzegasz :roll: ... a szkoda :(

Temat faktycznie zamykamy :) ...

Pozdrawiam,

PAP
niezawodny
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) niezawodny » 22.02.2008 15:26

mirko napisał(a):Mysle ze,wniosek megadiskusji to matematyka:
polityka=kurwa=biznes
biznes=wojna=sprzedaz brony
polityka=spredaz brony

Ta matematyka bardzo popularna w USA :(

Wy Chorwaci też na tej matematyce skorzystaliście więc o co chodzi?
Co, już wam się Krajina i Slavonia znudziły i chcecie je oddać Serbii? :lol:
Mirko jest mądrala bo siedzi sobie na Istrii a Istria to już Europa a nie Bałkany :wink:
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 22.02.2008 15:32

ROCHEN napisał(a): Zastanawia mnie dlaczego PAP, niezawodny i paru innych uprawia taką antyserbską propagande
8O 8O 8O 8O 8O 8O 8O

ROCHEN,

Jaką antyserbską propagandę uprawiamy 8O 8O :?: :?: To, że się z Wami, przyjaciółmi Serbów, nie zgadzamy, to zaraz jest propaganda :?: :?: ... to Wy wyzywacie Albańczyków od 'bandytów, chołoty, brudasów, albańców', i tym podobnych, mając klawiatury rozpalone do czerwoności, jak domniemam z braku sympatii do w/w, (żeby nie nazwać tego bardziej dosadnie :) ), kiedy te słowa wypisujecie :roll: :roll: ... ja rozumiem, że kiedy argumentów brak, a te które widać, są dla waszych serbskich braci krwi niepochlebne, to zostaje tylko złość ... ale to już wasze zmartwienie ... my jedynie dyskutujemy, wymieniamy się poglądami ...

Pozdrawiam,

PAP
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój? - strona 44
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone