napisał(a) mkm » 18.02.2008 15:49
A oto wrażenia żołnierza z pobytu w Kosovie :
Byłem w wojskowej misji stabilizacyjnej w Kosowie i podzielę sie moimi wrażeniam
Jak jechaliśmy do Kosowa to ostrzegano nas przed złymi Serbami którzy mordują niewinnych Albańczyków (tak opisywały broszury NATO rozdawane żołnierzom) abyśmy zrozumieli cel misji.
Po kilkutygodniowym pobycie i wielu patrolach całkowicie zrewidywałem swoje pogłądy i stwierdziłem że:
SERBOWIE: byli do wojsk NATO przyjażnie usposobieni, ich styl życia, praca niczym się nie różnili od normalnych Europejczyków. Patrolując miejscowości Serbskie nigdy mój konwój nie został zaatakowany.
ALBAŃCZYCY: patrolując miejsowości Albańskie zauważyłem sceny jak z filmów grozy. Często byliśmy obstrzeliwani, mieszkańcy tych miejscowości nic nie robili. Zauważyłem że zyją oni z przemytu narkotyków, porwań dla okupu, handlu kobietami.
Nigdy nie zapomnę jednej sceny jak zatrzymaliśmy podejrzanie wyglądającego śniadego faceta który szedł z rękami w kieszeniach, a za nim maszerowała kobieta- blondynka niosąc na plecach ogromną wiązkę gałęzi.
Dlaczego ta scena zapadła mi w pamięci, nie dlatego że wśród Albańczyków kobiety są nikim i takie sceny widziałem wielokrotnie. Tylko dlatego że jak ich zaczeliśmy sprawdzać czy coś nie przemycają to okazało się że ta kobieta to POLKA!! i jest żoną tego gościa. Posiadam zdjęcia tej sceny i mogę je pokazać.
Zastanawiam się skąd się biorą w rozwiniętych krajach takie panie które żyjąc w wolnym tolerancyjnym świecie pakują się w związki z osobami innej kultury (muzułmanie) gdzie są pomiatane i pozbawione praw.
Wojska NATO uwolniły w Kosowie niezliczoną ilość kobiet- ofar handlu żywym towarem którymi Albańczycy handlowali jak zwierzętami. Wiele z tych pań to były osoby z Europy wschodniej w tym z Polski, przeznaczone na sprzedaż do burdeli w Europie.
A narkotyki wśród Albańczykówsą pełnią rolę nieformalnego środka płatniczego.
Dziwne że o tych tematach nikt nie pisze, czyżby poprawność polityczna zabraniająca żle mówić o Albańczykach, a wyjaskrawiać przęstępstwa Serbów.
CZARNO WIDZĘ PRZYSZŁOŚĆ EUROPY, KTÓRA DĄŻY DO SAMOUNICESTWIENIA PROWOKUJĄC WYBUCH 3 WOJNY ŚWIATOWEJ.
PO PROSTU POWSTANIE PRECEDENS I W CAŁEJ EUROPIE ZACZNĄ SIĘ ODŚRODKOWE RUCHY WYZWOLEŃCZE MNIEJSZOŚCI ETNICZNYCH (ROSJANIE, MUZUŁMANIE, BASKOWIE, KATALOŃCZYCY, WĘGRZY, TURCY, MAROKAŃCZYCY ITD;)