mkm napisał(a):Byłem dwukrotnie w Czarnogórze i zdecydowanie za każdym razem korzystniejsze wrażenie zrobili na mnie Serbowie .
piter83pl napisał(a):mkm napisał(a):Byłem dwukrotnie w Czarnogórze i zdecydowanie za każdym razem korzystniejsze wrażenie zrobili na mnie Serbowie .
W Kosowie nie byłem ale w Macedonii i Czarnogórze tak, w Albanii 4 razy w sumie i moim zdaniem najlepsze wrażenie robią Albańczycy z Albanii. Dumni są z tego, że w ich kraju panuje tak duża tolerancja wobec innych wyznań - trudno znaleźć kraj gdzie obok cerkwi jest meczet a kawałek dalej kościół katolicki.
Sama Korcza zaś to niesamowicie przyjemne miejsce - spędziłem tam w sumie 3 dni i doskonale czułem się w tym mieście. Fajna atmosfera, elegancka zabudowa i do tego bardzo mili i otwarci ludzie. To jest bardzo ciekawe miasto i warto poświęcić na nie trochę czasu, warto też wspomnieć o okolicy - byłem tam 3 razy i tak czuję że ledwo co zwiedziłem. Miejsce niesamowite krajoznawczo i historycznie. Sporo w Albanii widziałem i moim zdaniem właśnie Korcza i okolice są najlepszą wizytówką tego kraju.
Pozdrawiam
czyli (i na pewno) Kosowarzy to nie Albańczycy
xpictianoc napisał(a):Ciekawe że Serbowie nawet na Kosowie dość często brali za żony Albanki z pł. Albanii - tj. katoliczki
GSM napisał(a):Chyba na mafię Kosowską bo osobiście się przekonałem jaka to patologia
Serbia w porównaniu do tego konsorcjum zwanego władzą Kosowa jest zdrowym krajem
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko