Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 24.11.2007 21:45

niezawodny napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):A w Jugosławii po raz pierwszy zastosowano bomby grafitowe oraz nowy typ bomb burzących wykorzystywany aktualnie w Afganistanie.

A niby jakiej broni mieli użyć? Liczyłeś na

Liczyłem na zmiłowanie.Bo kim my jesteśmy by decydować o czyimś życiu.Bogami?
Coś nam to nie wychodzi w Iraku .
Kim My jesteśmy w Iraku?
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 24.11.2007 21:55

niezawodny napisał(a):Serbowie takich skrupułów nie mieli gdy rakietami ostrzeliwali Zagrzeb, Sarajewo, Dubrownik, Split, Zadar itd. Gdy pierwszy raz po wojnie jechałem do HR (1998) to Karlovacz był poszatkowany jak sito. W tym roku opadła mi szczena gdy ślepy los rzucił mnie do Vukovaru - to piękne miasto nad Dunajem nadal jest poważnie zniszczone po bezmyślnym ostrzale artyleryjskim.

Dla lepszego zobrazowania serbskiego 'dorobku' w Vukovarze, o którym pisze niezawodny, zapraszam jeżeli ktoś jeszcze tego nie czytał i nie widział, na :

forum/viewtopic.php?t=17704&postdays=0&postorder=asc&start=30

Pozdrawiam,

PAP
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 24.11.2007 21:58

PAP napisał(a):
niezawodny napisał(a):Serbowie takich skrupułów nie mieli gdy rakietami ostrzeliwali Zagrzeb, Sarajewo, Dubrownik, Split, Zadar itd. Gdy pierwszy raz po wojnie jechałem do HR (1998) to Karlovacz był poszatkowany jak sito. W tym roku opadła mi szczena gdy ślepy los rzucił mnie do Vukovaru - to piękne miasto nad Dunajem nadal jest poważnie zniszczone po bezmyślnym ostrzale artyleryjskim.

Dla lepszego zobrazowania serbskiego 'dorobku' w Vukovarze, o którym pisze niezawodny, zapraszam jeżeli ktoś jeszcze tego nie czytał i nie widział, na :

forum/viewtopic.php?t=17704&postdays=0&postorder=asc&start=30

Pozdrawiam,

PAP

PAP to wszyscy już widzieli ,a to jest wątek o Kosovie ,gdzie podobno byłeś.
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 24.11.2007 22:09

AndrzejJ. napisał(a):PAP to wszyscy już widzieli ,a to jest wątek o Kosovie ,gdzie podobno byłeś.

AndrzejJu,

Schlebia mi kiedy twierdzisz, że 'to wszyscy już widzieli' :) , ale ja tak nie uważam, bo nie każdego musi interesować moja relacja, natomiast część dotyczącą Vukovaru powinien zobaczyć KAŻDY, bo ona wpisuje się tu idealnie w to, o czym pisze niezawodny :) , bo POKAZUJE 'humanitaryzm' Serbów, nad losem których tak baaaardzo tu ubolewasz i wpisuje się w chronologiczny ciąg zdarzeń prowadzących do tego co działo się w Kosovie :) , a o czym Ty, mkm i tygrys500 zdajecie się nie pamiętać :!: ...

Co do 'mojego' Kosova i 'mojej' Albanii to były one w drugiej części mojej wyprawy, więć śledź proszę uważnie moją relację, a zobaczysz jakie to 'dzikie' ludy zamieszkują te dwa kraje i jakie 'paskudne' wrażenia wywieźliśmy z naszych odwiedzin :D ...

Pozdrawiam,

PAP
Ostatnio edytowano 24.11.2007 22:16 przez PAP, łącznie edytowano 1 raz
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 24.11.2007 22:14

AndrzejJ. napisał(a):Coś nam to nie wychodzi w Iraku .
Kim My jesteśmy w Iraku?

Dla przypomnienia, to jest wątek o Kosovie, drogi AndrzejJu, a Irak ma się do tego jak przysłowiowy piernik do wiatraka :D

Pozdrawiam,

PAP
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 24.11.2007 22:17

PAP napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Coś nam to nie wychodzi w Iraku .
Kim My jesteśmy w Iraku?

Dla przypomnienia, to jest wątek o Kosovie, drogi AndrzejJu, a Irak ma się do tego jak przysłowiowy piernik do wiatraka :D

Pozdrawiam,

PAP

Spoko. :wink: Rozumiem ,że tam jeszcze z dziećmi nie byłeś. :D
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 24.11.2007 22:21

AndrzejJ. napisał(a):Spoko. :wink: Rozumiem ,że tam jeszcze z dziećmi nie byłeś. :D

Nie, ale w planach mam 8) :D , więc jak uda mi się to kiedyś zrealizować, to nie omieszkam zamieścić relacji :roll: :D ...

Pozdrawiam,

PAP
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 24.11.2007 22:36

niezawodny napisał(a):Uważasz że Serbowie znaleźli się pod bombami z nie swojej winy? A przepraszam z czyjej? Kto głosował na Miloszevicia? Bo chyba nie Chorwaci, Bośniacy i Albańczycy...

No właśnie, zbombardować za to że głosowali.
Poza tym czy wszyscy głosowali?

Zabić wszystkich, Bóg już sobie odróżni kto dobry a kto zły ;)

PAP napisał(a):POKAZUJE 'humanitaryzm' Serbów, nad losem których tak baaaardzo tu ubolewasz i wpisuje się w chronologiczny ciąg zdarzeń prowadzących do tego co działo się w Kosovie :) , a o czym Ty, mkm i tygrys500 zdajecie się nie pamiętać :!: ...

PAP, ja bym nie wrzucał tych 3 panów do jednego worka :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 24.11.2007 22:41

zawodowiec napisał(a):
Zabić wszystkich, Bóg już sobie odróżni kto dobry a kto zły ;)

Byłem kiedyś w Beziers.To miasto pamięta o TYM.
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 24.11.2007 22:50

zawodowiec napisał(a):PAP, ja bym nie wrzucał tych 3 panów do jednego worka :D

zawodowiec,

Może Ty ich znasz lepiej, bo dłużej na tym forum 'urzędujesz', ale z mojej perspektywy i tego co widzę w tym wątku, to Oni są jak nasi do niedawna trzej koalicjanci, czyli różni ich to i owo, ale rdzeń mają ten sam :D , a jest nim traktowanie Kosova jako wyjętego z kontekstu historycznego byłej YU wydarzenia ... więc i do tego nawiązuję 'workując' ich razem :D

Pozdrawiam,

PAP
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 24.11.2007 23:06

PAP napisał(a):

zawodowiec,

Może Ty ich znasz lepiej, bo dłużej na tym forum 'urzędujesz', ale z mojej perspektywy i tego co widzę w tym wątku, to Oni są jak nasi do niedawna trzej koalicjanci, czyli różni ich to i owo, ale rdzeń mają ten sam :D , a jest nim traktowanie Kosova jako wyjętego z kontekstu historycznego byłej YU wydarzenia ... więc i do tego nawiązuję 'workując' ich razem :D

Pozdrawiam,

PAP

Byłeś i gówno wiesz.Tygrys wie prawdę,a mkm to matoł internetowy.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.11.2007 23:09

PAP napisał(a):
tygrys500 napisał(a): ... Zreszta można poczytać nieraz wpisy na onet pl dotyczące Kosowa 90% Polaków popiera Serbie.

... a każda Polka popiera Olka :lol: :lol: :lol:

tygrys, mkm, AndrzejJ,

Ja Wam powiem tak:

Jak się czyta posty niezawodnego czy zawodowca w tym wątku, to taka osoba jak ja, która wie 'coś' w temacie, ma szansę uzupełnić sobie brakujące elementy układanki, bo zwyczajnie Oni wiedzą dużo więcej i znają więcej szczegółów :) , a od mądrych zawsze miło się czegość nauczyć :!: :) ...

Ale jak się czyta te wasze 'złote myśli', to się człowiek zaczyna zastanawiać czy Wy tak dla jaj czy może lekarza powinniście zmienić, bo Was leczy nie na to co trzeba :!: ... Macie prawo mieć odmienne i swoje zdanie w temacie, ale jeżeli nie macie argumentów na jego poparcie, to lepiej nie wypisujcie nic, bo tymi swoimi teoriami się po prostu ośmieszacie ... to, że biedni Serbowie mogą tak postrzgać te zagadnienia, to ja mogę zrozumieć, bo oni pod silnym wpływem 'obiektywnych' serbskich mediów byli i są, ale że Wy żyjący w wolnym kraju popadacie w takie skrajności to już choroba jest ...

Pozdrawiam,

PAP
[/quote]

A może by tak od razu oddać całą Serbię w ręce '' cywilizowanych'' Albańców , potem Macedonię i jeszcze na deser Czarnogórę . A jak jeszcze będzie mało to niech cywilizują Słowenię , a może i Niemcy by skorzystali z tego dobrodziejstwa :wink: A co powiesz jak ta gangrena dotrze kiedyś do Polski :?: Wtedy dopiero będzie Ci wesoło obrońco '' uciśnionych '' .Niech jednak lepiej Albańcy pomnażają swój '' bogaty '' dorobek w Albanii .
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 24.11.2007 23:33

AndrzejJ. napisał(a):Byłeś i gówno wiesz.Tygrys wie prawdę,a mkm to matoł internetowy.

Żółta kartka. Do tej pory dyskutowałeś na argumenty. Dlatego nie zostałeś wrzucony do jednego worka z pozostałymi :lol:

Mkm, czy Tobie jakiś Albańczyk ojca harmonią zabił?
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.11.2007 23:35

AndrzejJ. napisał(a):
PAP napisał(a):

zawodowiec,

Pozdrawiam,

PAP

Byłeś i gówno wiesz.Tygrys wie prawdę,a mkm to matoł internetowy.

Ale z Ciebie bystrzak :wink: Jak Ty na to wpadłeś :?: 8O
Od tej chwili jesteśmy w jednym worku matołku :D
AndrzejJ.
zbanowany

Nieprzeczytany postnapisał(a) AndrzejJ. » 24.11.2007 23:38

zawodowiec napisał(a):
AndrzejJ. napisał(a):Byłeś i gówno wiesz.Tygrys wie prawdę,a mkm to matoł internetowy.

Żółta kartka. Do tej pory dyskutowałeś na argumenty. Dlatego nie zostałeś wrzucony do jednego worka z pozostałymi :lol:

Mkm, czy Tobie jakiś Albańczyk ojca harmonią zabił?

Dyskutować na argumenty? Zółta kartka ?Może mkm je ma bo mu Albańczyk ojca harmonią zabił. :D
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój? - strona 13
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2024 Wszystkie prawa zastrzeżone