tygrys500 napisał(a):jadrankika napisała:
Tylko nie rozumiem jak niektórzy z was mogą być CROENTUZJASTAMI,a popierać proserbskość ,czy cytować bzdury oskarżeń jakie są stawiane ANTE GOTOWINIE . To się wyklucza ..
Zaraz Ci to wytłumacze.
My jako Polacy nie popieramy Serbów ,tylko stajemy w obronie sprawiedliwości. Gdyby to Serbowie zajeli część Albani napewno nikt z Cromaniaków nie poparł by tego. Osobiście mam wielki sentyment zarówno do Chorwatów jak i do Serbów. W Krajinie mam znajomych Chorwatów i Serbów którzy żyja koło siebie i zawsze jak tam jestem wszyscy się spotykamy.
A co do Ante Gotoviny , nie wiem czy wiecie ale zanim zaczeła sie wojna ten kryminalista uciekł z Jugosławi ,by zaciągnąć się do Legi. Podczas wojny chciał wykorzystac sytuacje i wrócił na Bałkany aby jako wielki patriota i wyzwoliciel narodu ,wybielić sie ze wszystkich grzechów. Ale jest jeden problem ,podczas wojny w Krajinie dopuścil się wielu zbrodni na ludności cywilnej.
Wczoraj był bohaterem ,a dzisiaj się okazyje ,że to grożny morderca . Typowy burak myślący mięśniami.
Bardzo dziękuję za wyjaśnienia -
-widzę ,że jesteś "obcykany" w temacie Gotoviny - to gdybyś mógł jeszcze sprecyzować jakich to czynów kryminalnych dopuścil się 16-letni Ante ,że "musiał "wiać z YU??????
Brak przytoczonych konkretów świadczyć będzie o porażce twojej i twoich teorii .
Serdecznie pozdrawiam .