Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
akkon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) akkon » 24.03.2008 19:56

Janusz Bajcer napisał(a):Portret (nieżyjącego ) destruktora

A tu : http://tiny.pl/4ftk - drobny epizod z życia jego żony i synka.
PS. Ciekawe, ilu serbskich zbrodniarzy wojennych ukrywa się w Rosji.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.03.2008 20:07

jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 24.03.2008 20:30

Janusz Bajcer napisał(a):
mkm napisał(a): Zao mi je [/quote

Pesma zao mi je zao....ali...

:papa:

Drogi Januszu ,czy jestes w stanie przetłumaczyć sobie słowa tej

TYPOWO SERBSKIEJ PIEŚNI ???? Jest ona dowodem na wspaniałą
kulturę tego narodu !!! Dziękuję Ci ,ponieważ mogę zadedykować ją
tym ,którzy tak "miło" na tym forum do mnie pisali .

Taaak ,Serbowie to naprawdę zdolny naród ...

Pozdrawiam Cię .
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 24.03.2008 20:37

jadrankika napisał(a):

Pozdrawiam Cię .

Serbska kultura też cię drażni czy ty nie jesteś .............................:?: :!: :D :)
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.03.2008 20:54

jadrankika napisał(a):
mkm napisał(a): Zao mi je

Pozdrawiam Cię .

Niestety nie :cry:

Pozdrawiam
( tak na marginesie, to nie do Ciebie kontaktu mailowego przez forum)
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 24.03.2008 20:56

adamk3 napisał(a):
jadrankika napisał(a):

Pozdrawiam Cię .

Serbska kultura też cię drażni czy ty nie jesteś .............................:?: :!: :D :)

HA ,HA ,HA- teraz widzę jak płytko jesteś w temacie !!!

Nie wysilaj się stary więcej !! A tą piękną pieśń narodową wgraj sobie w komórę i podziwiaj . Dla ciebie jak ulał !!! HA,HA,HA !!!
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 24.03.2008 21:11

jadrankika napisał(a):
adamk3 napisał(a):
jadrankika napisał(a):

Pozdrawiam Cię .

HA ,HA ,HA- teraz widzę jak płytko jesteś w temacie !!!

Nie wysilaj się stary więcej !! A tą piękną pieśń narodową wgraj sobie w komórę i podziwiaj . Dla ciebie jak ulał !!! HA,HA,HA !!!

Sorki 2 nie mogą mieć mam - Padmaskownyje wieciera :wink: :D :) :) :D :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.03.2008 21:11

No to walczymy dalej z wrogo nastawionymi " siłami proalbańskimi " :wink:
-
-
-
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.03.2008 21:51

jadrankika napisał(a):
mkm napisał(a):Nie wierzcie Albańcom :!: To fałszywi ludzie . Oni mają już we krwi wpojoną nienawiść do innych narodów ( nie tylko Serbów ) Jeszcze niczego dobrego nie stworzyli, żadnego dorobku , nie mają po prostu nic :!: Za to są specjalistami w dziedzinie terroryzmu , niszczenia innej kultury, nielegalnego przemytu i prowokacji :!: Naiwna Serbia wpuściła ich na swoje terytorium w drugiej połowie ubiegłego stulecia , zapewniając im godziwe warunki życia , o jakich w Albanii nie mogliby nawet pomarzyć . Ba , dostali nawet w prezencie autonomię 8O Ale im było ciągle mało . Wykorzystali więc antyserbską politykę i ogłosili rewolucję w SERBSKIM Kosovie . Zapytajcie pierwszego lepszego Chorwata co myśli o Albańcach - na samo słowo Albaniec dostają nieprzyjemnych dreszczy . Dziwi mnie tylko brak reakcji ze strony UE ( szczeg. Francji i Wlk. Brytanii ) na to co dzieje się w SERBSKIM Kosovie . Widocznie nie chcą narażać się Jankesom.

Przejrzałam kilka twoich postów w tym temacie ,i teraz już wszystko mi jest jasne .

A tak k'twojej informacji-cały luty byłam w HR-i wszyscy moi znajomi Chorwaci(a jest ich dużo,dużo) ,w konflikcie Kos.-Srb.stoją po stronie Albańczyków.Niektórzy nawet chcą zaciągnąć się jako ochotnicy na pomoc KOSOVU-a są to faceci z wielkim doświadczeniem zdobytym na obronie Chorwacji przed Serbami .To się nazywa SOLIDARNOŚĆ ...

Nie wiem poco wogóle z tobą polemizuję.? Ty i tak nic nie zrozumiesz...

Chorwaci lubią Albańców :wink: :D :D :D Proszę mnie już więcej nie rozśmieszać :!: Oni się cieszą tylko z tego , że to jest problem Serbów , ale do nich też mogą Albańcy niebawem zawitać , a wtedy nie będzie już tak wesoło . Też mam wielu znajomych w Cro . :D Żadnej obrony nie było , tylko krwawa wojna serbsko - chorwacka , której nie ma co rozpamiętywać , tylko jak najszybciej ''jednoczyć '' oba narody . Wspierać ideę Gorana Bregovica , który się bardzo stara , by poszczeg. narody w byłej Jugosławii zaczęły ze sobą normalnie żyć :D
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 24.03.2008 22:03

mkm napisał(a):
jadrankika napisał(a):
mkm napisał(a):Nie wierzcie Albańcom :!: To fałszywi ludzie . Oni mają już we krwi wpojoną nienawiść do innych narodów ( nie tylko Serbów ) Jeszcze niczego dobrego nie stworzyli, żadnego dorobku , nie mają po prostu nic :!: Za to są specjalistami w dziedzinie terroryzmu , niszczenia innej kultury, nielegalnego przemytu i prowokacji :!: Naiwna Serbia wpuściła ich na swoje terytorium w drugiej połowie ubiegłego stulecia , zapewniając im godziwe warunki życia , o jakich w Albanii nie mogliby nawet pomarzyć . Ba , dostali nawet w prezencie autonomię 8O Ale im było ciągle mało . Wykorzystali więc antyserbską politykę i ogłosili rewolucję w SERBSKIM Kosovie . Zapytajcie pierwszego lepszego Chorwata co myśli o Albańcach - na samo słowo Albaniec dostają nieprzyjemnych dreszczy . Dziwi mnie tylko brak reakcji ze strony UE ( szczeg. Francji i Wlk. Brytanii ) na to co dzieje się w SERBSKIM Kosovie . Widocznie nie chcą narażać się Jankesom.

Przejrzałam kilka twoich postów w tym temacie ,i teraz już wszystko mi jest jasne .

A tak k'twojej informacji-cały luty byłam w HR-i wszyscy moi znajomi Chorwaci(a jest ich dużo,dużo) ,w konflikcie Kos.-Srb.stoją po stronie Albańczyków.Niektórzy nawet chcą zaciągnąć się jako ochotnicy na pomoc KOSOVU-a są to faceci z wielkim doświadczeniem zdobytym na obronie Chorwacji przed Serbami .To się nazywa SOLIDARNOŚĆ ...

Nie wiem poco wogóle z tobą polemizuję.? Ty i tak nic nie zrozumiesz...

Chorwaci lubią Albańców :wink: :D :D :D Proszę mnie już więcej nie rozśmieszać :!: Oni się cieszą tylko z tego , że to jest problem Serbów , ale do nich też mogą Albańcy niebawem zawitać , a wtedy nie będzie już tak wesoło . Też mam wielu znajomych w Cro . :D Żadnej obrony nie było , tylko krwawa wojna serbsko - chorwacka , której nie ma co rozpamiętywać , tylko jak najszybciej ''jednoczyć '' oba narody . Wspierać ideę Gorana Bregovica , który się bardzo stara , by poszczeg. narody w byłej Jugosławii zaczęły ze sobą normalnie żyć :D

Ha ,HA HA - no dalej chłopcy dalej -wysilcie się na coś jeszcze -mamy tu w domu niezły ubaw !!
Proszę o więcej...
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.03.2008 22:27

mkm napisał(a):Żadnej obrony nie było , tylko krwawa wojna serbsko - chorwacka , której nie ma co rozpamiętywać , tylko jak najszybciej ''jednoczyć '' oba narody . Wspierać ideę Gorana Bregovica , który się bardzo stara , by poszczeg. narody w byłej Jugosławii zaczęły ze sobą normalnie żyć :D

MKM - zejdź na ziemię :wink: :lol:
Proponujesz Chorwatom i innym narodom ponowne zjednoczenie :?:
Chyba nie po to się Jugosławia rozpadła, żeby ponownie powstała :?:
A pod jakim sztandarem i przewodnictwem ma to zjednoczenie się dokonać :?: Serbskim :?:

Narody byłej Jugosławii będą ze sobą normalnie żyć jako oddzielne państwa, jak wszystkie zostaną przyjęte do Unii Europejskiej. (Łącznie z Kosovem)
Droga daleka - ale innej drogi nie ma :idea:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.03.2008 22:45

Ha ,HA HA - no dalej chłopcy dalej -wysilcie się na coś jeszcze -mamy tu w domu niezły ubaw !!
Proszę o więcej...[/quote]

... więcej - :lol:
Jeszcze nie dziękuj :wink:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.03.2008 23:04

mkm napisał(a):Żadnej obrony nie było , tylko krwawa wojna serbsko - chorwacka , której nie ma co rozpamiętywać , tylko jak najszybciej ''jednoczyć '' oba narody . Wspierać ideę Gorana Bregovica , który się bardzo stara , by poszczeg. narody w byłej Jugosławii zaczęły ze sobą normalnie żyć :D

MKM - zejdź na ziemię :wink: :lol:
Proponujesz Chorwatom i innym narodom ponowne zjednoczenie :?:
Chyba nie po to się Jugosławia rozpadła, żeby ponownie powstała :?:
A pod jakim sztandarem i przewodnictwem ma to zjednoczenie się dokonać :?: Serbskim :?:

Narody byłej Jugosławii będą ze sobą normalnie żyć jako oddzielne państwa, jak wszystkie zostaną przyjęte do Unii Europejskiej. (Łącznie z Kosovem)
Droga daleka - ale innej drogi nie ma :idea:

Przeciez nie dosłownie jednoczyć :roll: , tylko zacierać stare , historyczne uprzedzenia , które nie tak dawno zostały niepotrzebnie wskrzeszone przez nacjonalizm polityczny , zarówno serbski jak i chorwacki . A ingerencja jankesów i tworzenie mitu o Wielkiej Albanii wybitnie procesowi pojednania nie służy :!: Jak Ty sobie wobrażasz przystąpienie Serbii do UE , po tym co jankesi im zrobili :?: Zresztą przystąpienie Chorwacji też wcale nie jest takie pewne . Chorwaci wg. mnie są bowiem jeszcze większymi nacjonalistami od Serbów :? Nie jest to wszystko takie proste . Janusz, Ty musisz poznać Serbów , bo masz za dużo faktów w głowie zasłyszanych z antyserbsko nastawionych mediów i kilku albanofilów na forum :wink:
Pozdrav.
tygrys500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys500 » 24.03.2008 23:24

jadrankika napisała:
Tylko nie rozumiem jak niektórzy z was mogą być CROENTUZJASTAMI,a popierać proserbskość ,czy cytować bzdury oskarżeń jakie są stawiane ANTE GOTOWINIE . To się wyklucza ..

Zaraz Ci to wytłumacze.
My jako Polacy nie popieramy Serbów ,tylko stajemy w obronie sprawiedliwości. Gdyby to Serbowie zajeli część Albani napewno nikt z Cromaniaków nie poparł by tego. Osobiście mam wielki sentyment zarówno do Chorwatów jak i do Serbów. W Krajinie mam znajomych Chorwatów i Serbów którzy żyja koło siebie i zawsze jak tam jestem wszyscy się spotykamy.
A co do Ante Gotoviny , nie wiem czy wiecie ale zanim zaczeła sie wojna ten kryminalista uciekł z Jugosławi ,by zaciągnąć się do Legi. Podczas wojny chciał wykorzystac sytuacje i wrócił na Bałkany aby jako wielki patriota i wyzwoliciel narodu ,wybielić sie ze wszystkich grzechów. Ale jest jeden problem ,podczas wojny w Krajinie dopuścil się wielu zbrodni na ludności cywilnej.
Wczoraj był bohaterem ,a dzisiaj się okazyje ,że to grożny morderca . Typowy burak myślący mięśniami.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.03.2008 23:54

mkm napisał(a):
... więcej - :lol:
Jeszcze nie dziękuj :wink:

niech będzie więcej :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój? - strona 109
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone