Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 24.03.2008 10:52

jadrankika napisał(a):[,a nie zdają sobie chyba sprawy ile bólu,śmierci i nieszczęścia przyniósł srb.nacjonalizm.
Iskren pozdrav.

Każdy normalny :wink: człowiek zdaje sobie sprawę, że serbski nacjonalizm owszem był i jest, był i jest albański nacjonalizm /o wiele straszniejszy bo powiązany z mafią/ były też zbrodnie serbskie, ale trzeba powiedzieć, że wszystkie strony w tym konflikcie dopuszczały się takich czynów (muzułmanie mordowali kobiety i dzieci) , jak tu już ktoś napisał wojna rodzi demony. :evil:

Przeczytaj uważnie ten temat. :!: :!:
Patrz post wyżej, takie są fakty. :!: :!:
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 24.03.2008 11:11

mkm napisał(a):Nie wierzcie Albańcom :!: To fałszywi ludzie . Oni mają już we krwi wpojoną nienawiść do innych narodów ( nie tylko Serbów ) Jeszcze niczego dobrego nie stworzyli, żadnego dorobku , nie mają po prostu nic :!: Za to są specjalistami w dziedzinie terroryzmu , niszczenia innej kultury, nielegalnego przemytu i prowokacji :!: Naiwna Serbia wpuściła ich na swoje terytorium w drugiej połowie ubiegłego stulecia , zapewniając im godziwe warunki życia , o jakich w Albanii nie mogliby nawet pomarzyć . Ba , dostali nawet w prezencie autonomię 8O Ale im było ciągle mało . Wykorzystali więc antyserbską politykę i ogłosili rewolucję w SERBSKIM Kosovie . Zapytajcie pierwszego lepszego Chorwata co myśli o Albańcach - na samo słowo Albaniec dostają nieprzyjemnych dreszczy . Dziwi mnie tylko brak reakcji ze strony UE ( szczeg. Francji i Wlk. Brytanii ) na to co dzieje się w SERBSKIM Kosovie . Widocznie nie chcą narażać się Jankesom.

Przejrzałam kilka twoich postów w tym temacie ,i teraz już wszystko mi jest jasne .

A tak k'twojej informacji-cały luty byłam w HR-i wszyscy moi znajomi Chorwaci(a jest ich dużo,dużo) ,w konflikcie Kos.-Srb.stoją po stronie Albańczyków.Niektórzy nawet chcą zaciągnąć się jako ochotnicy na pomoc KOSOVU-a są to faceci z wielkim doświadczeniem zdobytym na obronie Chorwacji przed Serbami .To się nazywa SOLIDARNOŚĆ ...

Nie wiem poco wogóle z tobą polemizuję.? Ty i tak nic nie zrozumiesz...
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 24.03.2008 11:23

adamk3 napisał(a):
jadrankika napisał(a):[,a nie zdają sobie chyba sprawy ile bólu,śmierci i nieszczęścia przyniósł srb.nacjonalizm.
Iskren pozdrav.

Każdy normalny :wink: człowiek zdaje sobie sprawę, że serbski nacjonalizm owszem był i jest, był i jest albański nacjonalizm /o wiele straszniejszy bo powiązany z mafią/ były też zbrodnie serbskie, ale trzeba powiedzieć, że wszystkie strony w tym konflikcie dopuszczały się takich czynów (muzułmanie mordowali kobiety i dzieci) , jak tu już ktoś napisał wojna rodzi demony. :evil:

Przeczytaj uważnie ten temat. :!: :!:
Patrz post wyżej, takie są fakty. :!: :!:

To są twoje fakty z perspektywy MOSKWY i BELGRADU .
Moja perspektywa to KRAJNA i VUKOVAR.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.03.2008 11:32

My sobie tu gadu , gadu ... , a tu kolejny triumf Serba , tym razem w Indiana Wells . Serbia zaczyna rządzić światowym tenisem :D
Jadrankika : stoimy po przeciwnych stronach barykady :? Zao mi je :(
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 24.03.2008 11:54

mkm napisał(a):My sobie tu gadu , gadu ... , a tu kolejny triumf Serba , tym razem w Indiana Wells . Serbia zaczyna rządzić światowym tenisem :D

Meni nije !!

Uwaga wszyscy CROMANIACY !-właśnie zdekonspirowałam w osobie mkm serbskiego szpiega !!!
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 24.03.2008 12:55

jadrankika napisał(a):
mkm napisał(a):Nie wierzcie Albańcom :!: To fałszywi ludzie . Oni mają już we krwi wpojoną nienawiść do innych narodów ( nie tylko Serbów ) Jeszcze niczego dobrego nie stworzyli, żadnego dorobku , nie mają po prostu nic :!: Za to są specjalistami w dziedzinie terroryzmu , niszczenia innej kultury, nielegalnego przemytu i prowokacji :!: Naiwna Serbia wpuściła ich na swoje terytorium w drugiej połowie ubiegłego stulecia , zapewniając im godziwe warunki życia , o jakich w Albanii nie mogliby nawet pomarzyć . Ba , dostali nawet w prezencie autonomię 8O Ale im było ciągle mało . Wykorzystali więc antyserbską politykę i ogłosili rewolucję w SERBSKIM Kosovie . Zapytajcie pierwszego lepszego Chorwata co myśli o Albańcach - na samo słowo Albaniec dostają nieprzyjemnych dreszczy . Dziwi mnie tylko brak reakcji ze strony UE ( szczeg. Francji i Wlk. Brytanii ) na to co dzieje się w SERBSKIM Kosovie . Widocznie nie chcą narażać się Jankesom.

Przejrzałam kilka twoich postów w tym temacie ,i teraz już wszystko mi jest jasne .

A tak k'twojej informacji-cały luty byłam w HR-i wszyscy moi znajomi Chorwaci(a jest ich dużo,dużo) ,w konflikcie Kos.-Srb.stoją po stronie Albańczyków.Niektórzy nawet chcą zaciągnąć się jako ochotnicy na pomoc KOSOVU-a są to faceci z wielkim doświadczeniem zdobytym na obronie Chorwacji przed Serbami .To się nazywa SOLIDARNOŚĆ ...

Nie wiem poco wogóle z tobą polemizuję.? Ty i tak nic nie zrozumiesz...

Moi znajomi z Chorwacji są po stronie przestrzegania prawa :!: jeśli twoi to

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ustasze :evil:

mogą ci tylko współczuć.

http://pl.wikinews.org/wiki/W_Hadze_roz ... e_Gotoviny

poczytaj o akcji Burza:

forum/viewtopic.php?p=263763
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 24.03.2008 17:50

jadrankika napisał(a): Meni nije !!

Uwaga wszyscy CROMANIACY !-właśnie zdekonspirowałam w osobie mkm serbskiego szpiega !!!

Sama uważaj. Na słowa. Wchodzisz do nieznanego Ci środowiska i debiut masz zaiste niezły. Radze więcej pokory i ostrożności w ocenianiu innych.

Pozdrawiam
Rafał
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 24.03.2008 18:34

asikx napisał(a):

Sama uważaj. Na słowa. Wchodzisz do nieznanego Ci środowiska i debiut masz zaiste niezły. Radze więcej pokory i ostrożności w ocenianiu innych.

Pozdrawiam
Rafał

Tak ,masz rację .Powinnam powściągać emocje. Tylko nie rozumiem jak niektórzy z was mogą być CROENTUZJASTAMI,a popierać proserbskość ,czy cytować bzdury oskarżeń jakie są stawiane ANTE GOTOWINIE . To się wyklucza .
asikx-masz doświadczenie "środowiskowe"-wyjaśnij proszę .
Też pozdrawiam -aha.
Ostatnio edytowano 24.03.2008 19:21 przez jadrankika, łącznie edytowano 1 raz
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.03.2008 18:44

Może jako przerywnik kubeł zimnej wody :wink: :lol:
akkon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) akkon » 24.03.2008 18:48

Towarzysz Putin pochylił się nad losem mieszkańców Kosowa :
http://tiny.pl/4fml
Jak się okazało, według Belgradu, proszącego o "pomoc humanitarną" dla kosowskich Serbów, tamtejsi Serbowie nie mają "środków higieny i żywności o długim okresie przydatności do spożycia".
Zastanawiam się czasem, jaka jest granica dowcipu. Bo jak należy rozumieć, od czasu ogłoszenia niepodległości Kosowa tamtejsi Serbowie zaczęli umierać z głodu i z brudu (wcześniej, rzecz jasna, jedli syto i żyli czysto).
Wiadomo, że towarzysz Putin nie wyśle pomocy humanitarnej wszystkim mieszkańcom Kosowa, bo byłby wielki problem, gdyby Albańczycy szukając w niej żywności znaleźli samą broń i materiały wybuchowe.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.03.2008 19:04

jadrankika napisał(a):
asikx napisał(a):

Pozdrawiam
Rafał

Tak ,masz rację .Powinnam powściągać emocje. Tylko nie rozumiem jak niektórzy z was mogą być CROENTUZJASTAMI,a popierać proserbskość ,czy cytować bzdury oskarżeń jakie są stawiane ANTE GOTOWINIE . To się wyklucza .
Masz doświadczenie "środowiskowe"-wyjaśnij proszę .
Też pozdrawiam .

To, że ktoś jest Croentuzjastą wcale nie musi oznaczać , że jest wrogiem Serbów , tak jak Ty :!: My przede wszystkim jesteśmy Polakami którym bardzo podoba się spędzać wakacje w pieknej Chorwacji :D Co do Ante Gotoviny , to jest tak jakbym napisał przewrotnie , jak możesz cytować bzdurne oskarżenia w stosunku do Ratko Mladica . Szanuję zarówno Chorwatów jak i Serbów . Oczywiście , że mam doświadczenia '' środowiskowe '' i własny stosunek do poszczególnych narodów byłej Jugo . Zbieram je od roku 1988 aż po dziś dzień . :D
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.03.2008 19:12

jadrankika napisał(a):
mkm napisał(a):My sobie tu gadu , gadu ... , a tu kolejny triumf Serba , tym razem w Indiana Wells . Serbia zaczyna rządzić światowym tenisem :D

Meni nije !!

W Antoniego Macierewicza się będzie na poważnym forum bawiła :D :wink: Nie bądż śmieszna i zachowuj się poważnie :wink:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.03.2008 19:28

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 24.03.2008 19:37

Polska Akcja Humanitarna pomagaliśmy i Serbom i Kosowarom
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 24.03.2008 19:48

mkm napisał(a): :!:
-------------------------------------------------------------------------------------
Naprijed Srbija :!: :D :!:

Ty jesteś cholernie obłudny ,albo robisz sobie niezłe jaja .

Ktoś ,kto szerzy taki chłam nie może nazywać się przyjacielem obu narodów .

I opet mi nije żao .
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój? - strona 108
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone