Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 23.03.2008 12:44

@Janusz
Po drugie - Polska to wyspa na Oceanie, lecz kraj w środku Europy

dlatego wypada nam bardziej nastawiac sie na wspolprace z Rosja nawet Radziecka, niz z odleglymi Stanami /przy okazji - wyszedl nam do tej pory jakis biznes z Ameryka?/

na Bałkanach społeczność międzynarodowa potępiła ludobójstwo

jakie znowu ludobojstwo? kto ci takich bajek naopowiadal? czytales wypowiedzi miedzynarodowych pracownikow ONZ, ktorzy szukali miejsc rzekomych zbrodni wojennych popelnionych przeze Serbow na Albanczykach, czy moze wierzysz w to co bredzi jakis kacyk natowski.
PAP
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) PAP » 23.03.2008 14:17

fokstrot napisał(a):

jakie znowu ludobojstwo? kto ci takich bajek naopowiadal?

fokstrot,

A Srebrenica, na ten przykład, to CO było :?: :?: :roll: :roll: 8O 8O ...

Pozdrawiam,

PAP
fokstrot
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) fokstrot » 23.03.2008 14:31

o ile mi wiadomo zbrodnie w Srebrenicy nie byly przyczyna ataku NATO na Serbie. zreszta te wydarzenia dzieli dobrych kilka lat.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 23.03.2008 14:38

jadrankika napisał(a):A ja to jestem taką jędzą ,która codziennie wszystkich serbów swiata wysyła " U PIĆ...MAT...". Powinno się ich wszystkich zebrać i odpalic w kosmos !

Za Albańczykami też nie przepadam ,lecz trzymam ich stronę - są przecież potomkami ILIRÓW . To oni mają najwięcej prawa na Bałkan !!!!

Totalna BONANZA :D
Kiedyś za herezje lądowało się na STOSIE :wink:
tygrys500
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) tygrys500 » 23.03.2008 16:53

mkm napisał(a):
jadrankika napisał(a):A ja to jestem taką jędzą ,która codziennie wszystkich serbów swiata wysyła " U PIĆ...MAT...". Powinno się ich wszystkich zebrać i odpalic w kosmos !

Za Albańczykami też nie przepadam ,lecz trzymam ich stronę - są przecież potomkami ILIRÓW . To oni mają najwięcej prawa na Bałkan !!!!

jadrankikia delikatnie mowiąc zeszmaciłaś się :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.03.2008 16:58

fokstrot napisał(a):@Janusz
Po drugie - Polska to wyspa na Oceanie, lecz kraj w środku Europy

dlatego wypada nam bardziej nastawiac sie na wspolprace z Rosja nawet Radziecka, niz z odleglymi Stanami /przy okazji - wyszedl nam do tej pory jakis biznes z Ameryka?/

jakie znowu ludobojstwo? kto ci takich bajek naopowiadal? czytales wypowiedzi miedzynarodowych pracownikow ONZ, ktorzy szukali miejsc rzekomych zbrodni wojennych popelnionych przeze Serbow na Albanczykach, czy moze wierzysz w to co bredzi jakis kacyk natowski.

Czyli proponujesz powrót do RWPG i rubla transferowego :?: :?:

Na szczęście "to se ne vrati Pane Fokstrot :wink: :lol:

Na Bałkanach było ludobójstwo tak jak był Katyń i łagry.
Gdyby go nie było , nie było by ścigania zbrodni popełnionych w działaniach wojennych na terenie byłej Jugosławii

Lista oskarżanych o ludobójstwo po wszystkich stronach konfliktu

Konflikt na Bałkanach

Fokstrot @ - wolę słuchać kacyków natowskich niż kacyków rosyjskich/radzieckich.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 23.03.2008 18:27

PAP napisał(a):
fokstrot napisał(a):

jakie znowu ludobojstwo? kto ci takich bajek naopowiadal?

fokstrot,

A Srebrenica, na ten przykład, to CO było :?: :?: :roll: :roll: 8O 8O ...

Pozdrawiam,

PAP

PAP to już było poruszane i cytowane tak, że do Srebrenicy się nie odwołuj

-----------------------------------------------------------
http://pl.wikipedia.org/wiki/Masakra_w_Srebrenicy

Przyczyny
Antagonizmy pomiędzy Serbami a Muzułmanami sięgają okresu tureckich podbojów, a szczególnie upadku państwa serbskiego w wyniku bitwy na Kosowym Polu. Bezpośrednią przyczyną masakry w Srebrenicy był odwet za podobne egzekucje bośniackie na Serbach, w których często zagładzie ulegały kobiety i małe dzieci.

http://www.cafebabel.com/pl/article.asp?T=T&Id=7505

dzień po rocznicy wydarzeń w Srebrenicy, bośniaccy Serbowie z pobliskiej wioski o nazwie Kravica uczcili pamięć swoich ofiar - około trzech tysięcy cywili z okolicznych wsi zabitych najprawdopodobniej przez armię bośniackich muzułmanów podczas wojny. Jak widać, wspominanie bliskich ciągle jest powiązane z pamięcią o wojnie.

--------------------------------------------------

sami również musimy myśleć nie tylko powtarzać.............:!: :!: :!: :!:

Julian Tuwim

--------------------------------------------------------------------------------

Do prostego człowieka

Gdy znów do murów klajstrem świeżym
Przylepiać zaczną obwieszczenia,
Gdy "do ludności", "do żołnierzy"
Na alarm czarny druk uderzy
I byle drab, i byle szczeniak
W odwieczne kłamstwo ich uwierzy,
Że trzeba iść i z armat walić,
Mordować, grabić, truć i palić;
Gdy zaczną na tysięczną modłę
Ojczyznę szarpać deklinacją
I łudzić kolorowym godłem,
I judzić "historyczną racją",
O piędzi, chwale i rubieży,
O ojcach, dziadach i sztandarach,
O bohaterach i ofiarach;
Gdy wyjdzie biskup, pastor, rabin
Pobłogosławić twój karabin,
Bo mu sam Pan Bóg szepnął z nieba,
Że za ojczyznę - bić się trzeba;
Kiedy rozścierwi się, rozchami
Wrzask liter pierwszych stron dzienników,
A stado dzikich bab - kwiatami
Obrzucać zacznie "żołnierzyków". -
- O, przyjacielu nieuczony,
Mój bliźni z tej czy innej ziemi!
Wiedz, że na trwogę biją w dzwony
Króle z pannami brzuchatemi;
Wiedz, że to bujda, granda zwykła,
Gdy ci wołają: "Broń na ramię!",
Że im gdzieś nafta z ziemi sikła
I obrodziła dolarami;
Że coś im w bankach nie sztymuje,
Że gdzieś zwęszyli kasy pełne
Lub upatrzyły tłuste szuje
Cło jakieś grubsze na bawełnę.
Rżnij karabinem w bruk ulicy!
Twoja jest krew, a ich jest nafta!
I od stolicy do stolicy
Zawołaj broniąc swej krwawicy:
"Bujać - to my, panowie szlachta!"

Pozdrawiam
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 23.03.2008 22:25

Rekord z dedykacją dla serbskiego Kosova - :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.03.2008 22:47

mkm napisał(a):

Trochę herezji o Illyrach :wink: :lol:
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 23.03.2008 23:10

mkm napisał(a):

To nie herezje ,to fakty . Na naukę nigdy nie jest za póżno ....
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 23.03.2008 23:26

tygrys500 napisał(a):
mkm napisał(a):

jadrankikia delikatnie mowiąc zeszmaciłaś się :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

BRE , z twoich ust BRE, to dla mnie najlepszy komplement,BRE.
Pozdrów swoich braci ćetników.
Delikatnie mówiąc boli me kurac za te !!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 23.03.2008 23:41

jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 24.03.2008 00:50

Janusz Bajcer napisał(a):
mkm napisał(a):

Januszu,świetna lekcja historii.Niektórym się to przyda...
Obejrzałam też dwa czetniczkie spoty na tym blogu(na więcej już nie miałam siły).Jak wiesz ,znam ten język i wiedząc już bardzo dobrze do czego są zdolni srb.,po wysłuchaniu ich chorych,faszystowskich tekstów ,znowu nie mogę uwierzyć ,że może być powtórka z niedalekiej przeszłości.Piszecie tu Panowie o Rezolucjach i takich tam politycznych trelach -morelach ,a nie wiecie do czego te bestie się agitują.A dzieje się to kilkaset kilometrów od naszych domów.Tam cały czas sączy sie albańska krew...Szkoda ,że nie do wszystkich was dotrzeć mogą prymitywne teksty srb.zwyrodnialców . (obejrzyj proszę spot- VTO kosowo je srbija.Jest to adresowane do Kosowian,czyli "co my z wami ŚIBTARAMI zrobimy-jak was będziemy zabijać,masakrować i zgładzać,a wasze kobiety wysterylizujemy.STRASZNE!!).A koszulka dupka MILORADA?dla niektórych to dobry żart i chcą kupić taką na allegro ,a nie zdają sobie chyba sprawy ile bólu,śmierci i nieszczęścia przyniósł srb.nacjonalizm.
Iskren pozdrav.
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 24.03.2008 09:23

jadrankika napisał(a):
Delikatnie mówiąc boli me kurac za te !!!

Jezeli boly Cie ku..c, to idz do lekarza :lol:
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 24.03.2008 09:25

jadrankika napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):
mkm napisał(a):

Januszu,świetna lekcja historii.Niektórym się to przyda...
Obejrzałam też dwa czetniczkie spoty na tym blogu(na więcej już nie miałam siły).Jak wiesz ,znam ten język i wiedząc już bardzo dobrze do czego są zdolni srb.,po wysłuchaniu ich chorych,faszystowskich tekstów ,znowu nie mogę uwierzyć ,że może być powtórka z niedalekiej przeszłości.Piszecie tu Panowie o Rezolucjach i takich tam politycznych trelach -morelach ,a nie wiecie do czego te bestie się agitują.A dzieje się to kilkaset kilometrów od naszych domów.Tam cały czas sączy sie albańska krew...Szkoda ,że nie do wszystkich was dotrzeć mogą prymitywne teksty srb.zwyrodnialców . (obejrzyj proszę spot- VTO kosowo je srbija.Jest to adresowane do Kosowian,czyli "co my z wami ŚIBTARAMI zrobimy-jak was będziemy zabijać,masakrować i zgładzać,a wasze kobiety wysterylizujemy.STRASZNE!!).A koszulka dupka MILORADA?dla niektórych to dobry żart i chcą kupić taką na allegro ,a nie zdają sobie chyba sprawy ile bólu,śmierci i nieszczęścia przyniósł srb.nacjonalizm.
Iskren pozdrav.

ALBANOFILIZM TOTALNY :!:
-------------------------------------------------------------------------------------
Naprijed Srbija :!: :D :!:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój? - strona 107
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone