Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój?

Wszystkie rozmowy na tematy turystyczne nie związane z wcześniejszymi działami mogą trafiać tutaj. Zachowanie się naszych rodaków za granicą, wybór kraju wakacyjnego wyjazdu, czy korzystać z biur podróży.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 22.03.2008 18:13

Janusz Bajcer napisał(a):Wydaje mi się, że niepodległość Kosova to już ostatni problem w tamtym regionie.
Nowe kraje powinny zakopać "topór wojenny" i zacząć współpracować między sobą na zdrowych , dobrosąsiedzkich warunkach.
:papa:

Obym się mylił, ale problemy mogą zacząć się ponownie, choćby z tego powodu, że Serbia z Kosowem nigdy, a przynajmniej nie w jakiejś realnej perspektywie czasu, nie będzie współpracować "na zdrowych , dobrosąsiedzkich warunkach", z tej prostej przyczyny, że te relacje nie są zdrowe, ani dobrosąsiedzkie.
adamk3
Cromaniak
Re: Stany Zjednoczone uzbroją Kosowo. Zabawa się zaczyna?

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 22.03.2008 18:17

Janusz Bajcer napisał(a):

Magda Hartman - a cóż to jest za autorytet :?: 8O

To jedna z wielu dziennikarek, która na pardon.pl przedstawia swoje własne poglądy , tak samo jak mu wszyscy tu na forum

Dziennikarka ta popiera przemysłowe wykorzystanie zwłok ludzkich

8O :evil:

ok pani Hartman może dla ciebie pisze bzdury, a reszta to też kłamstwa:?: :?: :?:

http://www.foxnews.com/story/0,2933,339573,00.html

http://www.wprost.pl/ar/126088/Lawrow-d ... -z-prawem/

Ławrow: dostawy broni do Kosowa sprzeczne z prawem międzynarodowym i narusza stabilność w regionie.

Rezolucja 1244 Rady Bezpieczeństwa ONZ.

"Rezolucja ta nie dopuszcza utworzenia przez Kosowo własnej armii, ani żadnych dostaw uzbrojenia poza tymi dla sił kontyngentu międzynarodowego, który tam przebywa na podstawie mandatu Rady Bezpieczeństwa" - powiedział minister Ławrow.

http://www.rp.pl/artykul/109668.html

dostawy sprzętu wojskowego do Kosowa, mówiąc, że to "umocni bezpieczeństwo Stanów Zjednoczonych
-------------------------------------------------------

Pozdrawiam
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 22.03.2008 18:28

... i pomyśleć, że jeszcze 10 lat temu administracja USA umieściła UCK na 3. miejscu najbardziej niebezpiecznych organizacji terrorystycznych. 8O
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2008 19:31

adamk3 napisał(a):ok pani Hartman może dla ciebie pisze bzdury, a reszta to też kłamstwa:?: :?: :?:

Ławrow: dostawy broni do Kosowa sprzeczne z prawem międzynarodowym i narusza stabilność w regionie.

Pozdrawiam

Pani Hartman pisze bzdury :!: :!: :!:

Co do reszty to nie bzdury , tylko jak świat światem USA i Rosja po II wojnie światowej zawsze walczą o przewodzenie na Świecie. :wink:

Jeśli ktoś ma przewodzić (a musi) to ja wolę aby nie przewodziła Rosja, lecz USA :lol:
akkon
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) akkon » 22.03.2008 19:37

krystek napisał(a):... i pomyśleć, że jeszcze 10 lat temu administracja USA umieściła UCK na 3. miejscu najbardziej niebezpiecznych organizacji terrorystycznych.

A pomyśleć że jeszcze 10 lat temu polski internet dopiero raczkował ...
No i że 10 lat temu byłeś o 10 lat młodszy.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2008 19:38

krystek napisał(a):
Janusz Bajcer napisał(a):Wydaje mi się, że niepodległość Kosova to już ostatni problem w tamtym regionie.
Nowe kraje powinny zakopać "topór wojenny" i zacząć współpracować między sobą na zdrowych , dobrosąsiedzkich warunkach.

Obym się mylił, ale problemy mogą zacząć się ponownie, choćby z tego powodu, że Serbia z Kosowem nigdy, a przynajmniej nie w jakiejś realnej perspektywie czasu, nie będzie współpracować "na zdrowych , dobrosąsiedzkich warunkach", z tej prostej przyczyny, że te relacje nie są zdrowe, ani dobrosąsiedzkie.

To najwyższa pora aby Serbia te relacje zmieniła, i przestała zapatrywać się na Rosję.
Kosovo Serbowie "stracili" na własne życzenie i nie uczą się na własnych błędach.

Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2008 20:03

akkon napisał(a):
krystek napisał(a):... i pomyśleć, że jeszcze 10 lat temu administracja USA umieściła UCK na 3. miejscu najbardziej niebezpiecznych organizacji terrorystycznych.

A pomyśleć że jeszcze 10 lat temu polski internet dopiero raczkował ...
No i że 10 lat temu byłeś o 10 lat młodszy.

I pomyśleć że to właśnie w tej nie dobrej Ameryce wymyślono INTERNET, dzięki któremu możemy sobie teraz wymieniać poglądy na temat niepodległego Kosova :lol:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 22.03.2008 20:18

Janusz traktuję jak najbardziej humorystycznie. :lol:
Jeśli idzie o Bałkany to na razie czarno widzę to zakopanie toporu wojennego i współpracę. Chyba na razie po obu stronach nie bardzo widać chęc do jednego i trugiego. :cry:
krystek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) krystek » 22.03.2008 20:18

Janusz Bajcer napisał(a):I pomyśleć że to właśnie w tej nie dobrej Ameryce wymyślono INTERNET, dzięki któremu możemy sobie teraz wymieniać poglądy na temat niepodległego Kosova :lol:

Nigdzie nie napisałem, że USA są niedobre. Jest dla mnie zupełnie zrozumiałe postępowanie ich władz. Przecież mają działać we własnym interesie i dla umocnienia swojego państwa. Zrobią to wszystkimi możliwymi sposobami, nawet, gdyby trzeba było np. ponownie uzbroić pewnego szejka wywodzącego się z Arabii Saudyjskiej, czy też obalić kolejny rząd w imię demokracji. Obserwujmy fakty i wyciągajmy z nich wnioski. :papa:
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 22.03.2008 20:22

Jescze tylko jedna sprawa o Śląsku. Ja mam nadzieję, że nigdy na to nie wpadną aby się z polski wypisać. Ale zawsze może się trafić jakiś oszołom z głupim pomysłem. W koncu Kosowo też długo nie było oddzielnym państwem/zawsze ktoś nad nimi panował/ a w końcu się stało.
adamk3
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) adamk3 » 22.03.2008 20:24

Janusz Bajcer napisał(a):
adamk3 napisał(a):ok pani Hartman może dla ciebie pisze bzdury, a reszta to też kłamstwa:?: :?: :?:

Pozdrawiam

Pani Hartman pisze bzdury :!: :!: :!:

Co do reszty to nie bzdury , tylko jak świat światem USA i Rosja po II wojnie światowej zawsze walczą o przewodzenie na Świecie. :wink:

Jeśli ktoś ma przewodzić (a musi) to ja wolę aby nie przewodziła Rosja, lecz USA :lol:

Łamanie prawa też akceptujesz?
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2008 20:27

LRobert napisał(a):Janusz traktuję jak najbardziej humorystycznie. :lol:
Jeśli idzie o Bałkany to na razie czarno widzę to zakopanie toporu wojennego i współpracę. Chyba na razie po obu stronach nie bardzo widać chęc do jednego i trugiego. :cry:

Czas leczy rany - trzeba być dobrej myśli. :lol:
jadrankika
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) jadrankika » 22.03.2008 20:33

A ja to jestem taką jędzą ,która codziennie wszystkich serbów swiata wysyła " U PIĆ...MAT...". Powinno się ich wszystkich zebrać i odpalic w kosmos !

Za Albańczykami też nie przepadam ,lecz trzymam ich stronę - są przecież potomkami ILIRÓW . To oni mają najwięcej prawa na Bałkan !!!!
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2008 20:35

adamk3 napisał(a): Łamanie prawa też akceptujesz?

I kto mówi o łamaniu prawa :?: Ławrow :!:
Niech przestrzegają prawa i demokracji u siebie w Rosji, dopiero później mogą tego żądać od innych :!:

Nowa Rosja a Prawo międzynarodowe
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 22.03.2008 20:40

jadrankika napisał(a):A ja to jestem taką jędzą ,która codziennie wszystkich serbów swiata wysyła " U PIĆ...MAT...". Powinno się ich wszystkich zebrać i odpalic w kosmos !

Za Albańczykami też nie przepadam ,lecz trzymam ich stronę - są przecież potomkami ILIRÓW . To oni mają najwięcej prawa na Bałkan !!!!

:lol: No ale ostro pojechałaś :wink: i to w Wielką Sobotę :?:
A tytuł jędzy zaraz dostanie od "serbofilów" :wink: :lol:

Pozdrawiam moją tłumaczkę :wink: :lol: :papa:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko

Kosowo niepodległe? Nowy plan UE - wojna czy pokój? - strona 105
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone