Janusz Bajcer napisał(a):mkm - to nie jest odpowiedź na pytania.
Muszę skonsultować się z prof. Eminowiczem w sprawie odpowiedzi na Twoje pytania Już niedługo omówimy te kwestie na '' naszej górce '' na przeciw Babiej
Pozdrav.
krystek napisał(a):Nawet na tej tragedii niektórzy mogą zarobić. Btw, poszły wszystkie w trzy dni.
Ps. Rozważania niektórych "wszystkowiedzących" na temat patriotyzmu są żenujące. Kto Wam dał prawo oceny tych ludzi, co to zmienia, że np. Cavic urodził się i mieszka w USA. To co jest gorszym Serbem i nie ma prawa wyrażać swoich uczyć ?
adamk3 napisał(a):Cena idzie do góry - trzeba się spieszyć na tamtą nie zdążyłem.
http://allegro.pl/item329177096_kosovo_je_srbija_.html
niezawodny napisał(a):adamk3 napisał(a):Cena idzie do góry - trzeba się spieszyć na tamtą nie zdążyłem.
Myślę że musisz się pospieszyć bo na tych koszulkach jest wydrukowana mapa wielkiej Serbii (z Kosowem, MNE, BiH, Krajiną) więc z pewnością pójdą jak woda...
To będzie twoja relikwia, tylko przydałby się jeszcze jakiś motyw religijny - np. ikona ze świętym Slobo...
niezawodny napisał(a):adamk3 napisał(a):Cena idzie do góry - trzeba się spieszyć na tamtą nie zdążyłem.
Myślę że musisz się pospieszyć bo na tych koszulkach jest wydrukowana mapa wielkiej Serbii (z Kosowem, MNE, BiH, Krajiną) więc z pewnością pójdą jak woda...
To będzie twoja relikwia, tylko przydałby się jeszcze jakiś motyw religijny - np. ikona ze świętym Slobo...
LRobert napisał(a):Akkon a propo tego co napisałeś i miłości ojczyzny na odległość. Przed wyborami słyszałem fajny kawał:
Jaki jest szczyt bezczelności?
Wyjechać z Polski i głosować na PIS.
Jeszcze druga sprawa. Ciekawe jakie byłyby reakcje gdyby sejmik jakiegoś polskiego województwa podjął uchwałę, że wypisuje się z Polski i tworzy oddzielne państwo. Pomijam oczywiście powody takiej decyzji bo te mogą być bardzo różne? Chodzi mi o reakcje w Polsce i UE.
LRobert napisał(a):Janusz nie czepiaj się. Ja akurat za tym posłem nie przepadam, chociaż muszę niestety przyznać, że dla województwa trochę zrobił/nie mysle tu o sławnym dworcu/ a jeszcze więcej gadał, że zrobił.
Bardziej chodziło mi o Ślask. Tam podjeto próbę wpisania Ślązaków jako naród. Następnym krokiem mogłaby być próba utworzenia państwa. Na razie się nie udało, ale nie wiadomo co czas przyniesie. I ciekawe co wtedy mówiliby popierający wolne Kosowo. Ciekawe czy ich zdanie byłoby takie jak teraz czy też przeszliby na poglądy Serbów. My z daleka możemy sobie popierać jedną lub drugą stronę. Nie wiemy jednak jak to wszystko wygląda na miejscu. Tam niestety trwa konflikt nie tylko między Serbami czy Albańczykami z Kosowa, tam swoje inetresy próbuje rozgrywać wiele państw w tym tych najwiekszych. Wszyscy chcą zyskać strefę wpływów i najmniej zależy im na interesie Serbów czy Albańczyków. Z bliska przez pryzmat tragedii rodzinnych cały problem wygląda na pewno inaczej. Miejmy nadzieję, że my nie bedziemy musieli z bliska zajmować się takimi sprawami.
Janusz Bajcer napisał(a):Goran też był dobry
LRobert napisał(a):Janusz nie czepiaj się.
Miejmy nadzieję, że my nie bedziemy musieli z bliska zajmować się takimi sprawami.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko