ROCHEN napisał(a): Dla mnie nie jest autorytetem ani Janusz ani PAP, jak i niezawodny
czy akkon.
No i dobrze, kolego R.
Masz swoje autorytety, i tak 3maj.
Janusz Bajcer napisał(a):ROCHEN napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):krystek napisał(a):Jeszcze jeden artykuł, który nie spodoba się wszystkim ....
Miłej lektury.
Ja za lekturę dziękuję - Madzia pisze bzdury
Ciekawe podejście, niedawno Janusz jako lekture obowiązkową
zalecał nam PAPa opis podróży do Kosowa.
Znaczy,że PAP i jego koledzy to autorytety, to co nie jest zgodne
z ich poglądami się odrzuca.
Dla mnie nie jest autorytetem ani Janusz ani PAP, jak i niezawodny
czy akkon. Żegnam
ROHENIE - lekturę PAP (relacja nie tylko z podróży do Kosova) polecałem z tego powodu, że warto przeczytać co ma do powiedzenia i pokazania osoba będąca osobiście w poszczególnych krajach.
A był tam nie tylko PAP, inni też i wszyscy widzieli pozytywne zmiany zachodzące w krajach bałkańskich.
Natomiast trudno uznać mi za autorytet osobę , której poglądy są mi obce.
Powtarzam - im więcej czytam artykułów Magdy Hartman, utwierdza mnie to w przekonaniu, że pisze bzdury.
I nie chodzi tu akurat a artykuł podany prze Krystka, poczytaj ROCHENIE inne jej artykuły, ale wnioski sobie wysuniesz swoje.
Pozdrawiam - Janusz.
Janusz Bajcer napisał(a):adamk3
angielskiego w szkole mnie nie uczono - ponieważ uczono mnie obowiązkowo rosyjskiego, jednak tak "skutecznie", że już dawno wszystko zapomniałem.
A z "Ruskich" to lubię najwięcej "ruskie pierogi"
mkm napisał(a):
Czy Emir Kusturica też według Ciebie mówi bzdury
akkon napisał(a):A jak się odniesiesz do milczenia RB ONZ, która - wbrew żądaniom Serbii - jak dotąd nie unieważniła "jednostronnego i bezprawnego aktu oderwania Kosowa od Serbii" ?
akkon napisał(a): A na poważnie - kwestią czasu jest przyjęcie Kosowa do ONZ - założysz się ?
akkon napisał(a):3. Tak, w ChRL strasznie łamie się prawa czlowieka. Tylko że Zachód to widzi, a Rosja nie. Zgadza się ?
akkon napisał(a):Mam prośbę - nie kłam.
Zdecydowania większość państw jeszcze oficjalnie nie wypowiedziała. A to jest różnica.
mkm napisał(a):Czy Emir Kusturica też według Ciebie mówi bzdury
Maciej napisał(a):mkm napisał(a):
Nie Emir tylko Nemanja, tak pokochał swoją półserbskość że przyjął w zeszłym roku prawosławie
A tak serio to żaden autorytet, Underground nakręcił za pieniadze Milosevica, był wspierany przez reżim i nie przeszkadzało mu płonące w tym czasie "jego" Sarajevo.
a dla równowagi to uważam za wielki skandal, pieprzona polityczna poprawność, chłopak nie ma szans na kolejny medal tylko dlatego ze kocha swój kraj.
Chore.
Maciej napisał(a):mkm napisał(a):
Nie Emir tylko Nemanja, tak pokochał swoją półserbskość że przyjął w zeszłym roku prawosławie
A tak serio to żaden autorytet, Underground nakręcił za pieniadze Milosevica, był wspierany przez reżim i nie przeszkadzało mu płonące w tym czasie "jego" Sarajevo.
a dla równowagi to uważam za wielki skandal, pieprzona polityczna poprawność, chłopak nie ma szans na kolejny medal tylko dlatego ze kocha swój kraj.
Chore.
Janusz Bajcer napisał(a):mkm napisał(a):Czy Emir Kusturica też według Ciebie mówi bzdury
Nie "mkm" - Kusturica nie mówi bzdur.
Broni emocjonalnie i subiektywnie swojego i części Serbów poglądu, i ma do tego prawo.
Ale sprawa jest przesądzona - Kosovo jest niepodległe.
I nic tu "mega duma" Serbów nie "wyduma"
Jak wyobrażasz sobie zmianę tego faktu
Natomiast Magda pisze bzdury - jak znajdę ich więcej, to zapodam.
Ps. Do tej pory nikt nie odpowiedział na pytanie dlaczego Czechosłowacja mogła podzielić się pokojowo , dlaczego nawet Rosja nie oponowała na powstanie nowych/starych państw w miejsce byłych republik radzieckich, z których część jest już UE.
mkm napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):mkm napisał(a):Czy Emir Kusturica też według Ciebie mówi bzdury
Nie "mkm" - Kusturica nie mówi bzdur.
Broni emocjonalnie i subiektywnie swojego i części Serbów poglądu, i ma do tego prawo.
Ale sprawa jest przesądzona - Kosovo jest niepodległe.
I nic tu "mega duma" Serbów nie "wyduma"
Jak wyobrażasz sobie zmianę tego faktu
Natomiast Magda pisze bzdury - jak znajdę ich więcej, to zapodam.
Ps. Do tej pory nikt nie odpowiedział na pytanie dlaczego Czechosłowacja mogła podzielić się pokojowo , dlaczego nawet Rosja nie oponowała na powstanie nowych/starych państw w miejsce byłych republik radzieckich, z których część jest już UE.
A dlaczego Czechy i Słowacja , a nawet Chorwacja , Węgry , Bułgaria , Albania poddały się bez bicia Hitlerowi , popierając jego politykę i tworząc w wielu przypadkach własne państwa faszystowskie A dlaczego Serbowie i Polacy tego nie zrobili Jak myślisz Janusz ?
Maciej napisał(a):Janusz, przy całej mojej dla Ciebie sympatii, argumenty słabe, na odległość nie można kochać ? Nie wiem jak studiowanie w USA ma wykluczać miłość do Ojczyzny.
Maciej napisał(a):Janusz, przy całej mojej dla Ciebie sympatii, argumenty słabe, na odległość nie można kochać ? Nie wiem jak studiowanie w USA ma wykluczać miłość do Ojczyzny.
MKM, o czetnikach Mihajlovica współpracujących z Hitlerem pewnie nie czytałeś ? To serbscy odpowiednicy chorwackich Ustaszy tylko może nieco mniej znani
A w antyfaszystowskiej partyzantce Tity większość stanowili Chorwaci więc trochę się to kłóci z Twoją tezą Chorwaci=hitlerowscy kolaboranci.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko