Janusz Bajcer napisał(a):
A kradzieży samochodów nikt Polaków nie przebije - choć to akurat STEREOTYP
To jest akurat bzdura, nie stereotyp. W kradzieżach aut przodują Wyspy Brytyjskie. Kontynentalna Europa jest daaaleko w tyle.
Pozdrawiam
Rafał
Janusz Bajcer napisał(a):
asikx napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):
To jest akurat bzdura, nie stereotyp. W kradzieżach aut przodują Wyspy Brytyjskie. Kontynentalna Europa jest daaaleko w tyle.
Pozdrawiam
Rafał
asikx napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):
Pozdrawiam
Rafał
adamk3 napisał(a):Jakie interesy? Ropa, oczywiście. Ropa na Bałkanach? Profesor Altvater obdarza mnie współczującym spojrzeniem. Kosowo jest jedynie przyczółkiem, z którego NATO przez Kaukaz chce zagarnąć Azję Centralną.
adamk3 napisał(a):Czy nie znam doktryny Kissingera? Czy nie zwróciłem uwagi, że w Pakcie była luka między Węgrami a Grecją? I proszę, została zlikwidowana.
adamk3 napisał(a):Z profesorem Elmarem Altvaterem rozmawiał Maciej Zaremba
szopen napisał(a):To dopiero ciekawa sytuacja: Jezeli Serbia przestanie obslugiwac dlug Kosowa, to przyzna, ze Kosowo nie jest czescia Serbii. Z drugiej strony, jezeli Kosowo uwaza sie za suwerenne panstwo, powinno nie zgodzic sie na to, by dlug zostal splacany przez Serbie
Janusz Bajcer napisał(a):adamk3
Croentuzjasta
Adamie - gratuluje wyboru miejsc zamieszkania
Choć wygląda to na jawna prowokację
Bez protektoratu Moskwy BELGRAD i SERBIA będą piękniejsze.
niezawodny napisał(a):adamk3 napisał(a):Jakie interesy? Ropa, oczywiście. Ropa na Bałkanach? Profesor Altvater obdarza mnie współczującym spojrzeniem. Kosowo jest jedynie przyczółkiem, z którego NATO przez Kaukaz chce zagarnąć Azję Centralną.
Ale się usmiałem. Ten "profesor" musi uzupełnić podstawową wiedzię z geografii... Gdzie Kosowo a gdzie Azja centralna? Następnie "profesor" musi uzupełnić wiedzę z zakresu transportu ropy bo do jej tłoczenia z Azji centralnej Kosowo jest całkowicie zbędne - Turcja jest bliżej i ma nieograniczony dostęp do morza a konkretnie do 3-ch mórz. Dawno podobnej bzdury nie czytałem.adamk3 napisał(a):Czy nie znam doktryny Kissingera? Czy nie zwróciłem uwagi, że w Pakcie była luka między Węgrami a Grecją? I proszę, została zlikwidowana.
A czy teraz Węgry graniczą z Grecją Wiedziałem że "profesor" miał pałę z geografiiadamk3 napisał(a):Z profesorem Elmarem Altvaterem rozmawiał Maciej Zaremba
A świstak siedzi i dalej zawija w te sreberka...
Czy ty kolego adamk3 jesteś zdolny do samodzielnej oceny prostych zagadnień typu geografia Jeśli nie to miej litość a przynajmniej szacunek dla tych którzy na geografii się znają. A przede wszystkim sugeruję własną analizę tekstu zamiast jego bezkrytyczne cytowanie. Wszystkie linki i cytaty jakie tu obficie rzucasz mają taką wartość merytoryczną jak wskazałem ci powyżej...
To już lepiej napisz coś od siebie...
niezawodny napisał(a):szopen napisał(a):To dopiero ciekawa sytuacja: Jezeli Serbia przestanie obslugiwac dlug Kosowa, to przyzna, ze Kosowo nie jest czescia Serbii. Z drugiej strony, jezeli Kosowo uwaza sie za suwerenne panstwo, powinno nie zgodzic sie na to, by dlug zostal splacany przez Serbie
Aha, czyli jak narobię długów to wystarczy że powiem; "od tej chwili to nie mój dług" i już długu nie mam?
Serbia oczywiście nadal zgodnie z prawem międzynarodowym odpowiada za wszystkie swoje długi a nie ma czegoś takiego jak "długi Kosowa" przed 1999 rokiem. BTW Serbia znowu strzela sobie gola bo takim stanowiskiem de facto uznała niepodległość Kosowa - ale to w sumie bardzo dobrze.
adamk3 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):adamk3
Croentuzjasta
To fajne miejsca które dobrze poznałem.
Pozdrawiam
Janusz Bajcer napisał(a):adamk3 napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):adamk3
Croentuzjasta
To fajne miejsca które dobrze poznałem.
Pozdrawiam
W Moskwie też byłem - "pociągiem przyjaźni"
ale nigdy tam nie chciałbym mieszkać - ani dawniej, ani teraz.
fokstrot napisał(a):@Janusz
swierdzilem, ze nie jestem slepym fascynatem UE. nie wiem dlaczego od razu okreslasz mnie przeciwnikiem tego stowarzyszenia.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko