A Kosovo to też już państwo uznane przez wiele krajów świata (na mapach już jest) i w przyszłości zostanie członkiem ONZ.
Pozdrawiam. [/quote]
No chyba , że jak w maju bydzie wilijo
mkm napisał(a):Co do Crveny - to celowo użyłem tego błędnego określenia żebyś miał o czym pisać , bo na sporcie to w ogóle się nie znasz i jak widać nie masz nic do powiedzenia !
Na deser LEGENDARNA AKCJA SERBÓW - Jak sam widzisz Serbowie umieją zwycięsko wychodzić z niesamowitych opresji
Janusz Bajcer napisał(a):Przepraszam wszystkich nie lubiących Wikipedii, ale się nią kolejny raz posłużę - jak ktoś ma inne, lepsze źródło o Kosovie po polsku, to proszę o podanie.
Jak ktoś nie lubi Wikipedii, to może linków nie otwierać przymusu nie ma.
Kosowo - ten artykuł dotyczy niedawnego lub trwającego wydarzenia. Informacje w nim zamieszczone mogą się zmienić.
Adanie - Kosovo jest państwem, mimo ze Serbia i kilka innych krajów go nie uznaje.
Jest wiele państw nieuznawanych, a jednak tworzą państwo
Jeszcze raz wikipedia
mkm - pożyjemy, zobaczymy droga Kosova do członkostwa w ONZ będzie długa, ale wcześniej czy później nastąpi.
akkon napisał(a):mkm napisał(a):Co do Crveny - to celowo użyłem tego błędnego określenia żebyś miał o czym pisać , bo na sporcie to w ogóle się nie znasz i jak widać nie masz nic do powiedzenia !
Doprawdy ? A mi się wydaje, że jesteś po prostu niedouczony i - nie mówię że podstaw gramatycznych - ale nawet czegoś w rodzaju logicznego rozumienia obcego jezyka - po prostu nie posiadasz.
Przepraszam...nie obcego, tylko serbskiego.Na deser LEGENDARNA AKCJA SERBÓW - Jak sam widzisz Serbowie umieją zwycięsko wychodzić z niesamowitych opresji
Największym sukcesem Serbów będzie przekonanie świata, że nie byli katami, tylko ofiarami. Na razie udaje im się to tylko wobec Rosji i takich jak ty.
akkon napisał(a):Największym sukcesem Serbów będzie przekonanie świata, że nie byli katami, tylko ofiarami. Na razie udaje im się to tylko wobec Rosji i takich jak ty.
szopen napisał(a):Co do autonomii,,, czy wy w ogole wiecie jakie byly propozycje Serbow?
(...)
Mowienie o pewnym przyszłym flekowaniu Albanczykow jest nieporozumieniem i przykladem skrajnej serbofobii. Serbia obecnie jest demokratycznym krajem, a Milosevic zostal obalony osiem lat temu.
Janusz Bajcer napisał(a):Adamie - dziękuję za powtórzenie linków z Wikipedii.
A jak widać sytuacja się zmienia na arenie międzynarodowej i Kosovo uznaje jako państwo co raz więcej krajów - nawet najbliżsi sąsiedzi.
adamk3 napisał(a):Janusz ponad 80% krajów nie uznaje tego tworu, jak Albańczyk z Kosowa będzie chciał wyjechać /do 80% świata/ musi posłużyć się paszportem Serbskim.
niezawodny napisał(a):Jak Chiny i Rosja posiądą kiedyś wynalazek demokracji i praw człowieka to chętnie powitam ich w gronie państw cywilizowanych i będę liczył się z ich opinią. Dziś do tego grona zaliczyć ich się nie da, więc jak dla mnie ich opinia n/t świata ma takie samo znaczenie jak opinia rzeczonych, nadrzewnych Papuasów.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko