asikx napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Tito stworzył "kocioł" , który w końcu pękł, [/url]
Janusz, z poważaniem, uzupełnij wiedzę ze źródeł nieco innych, niż ulubiona przez Ciebie Wikiepedia. Nie Tito tworzył ten kocioł - podwaliny Jugosławii tworzono w pierwszej połowie XIX wieku, zaś zasadnicze jej ramy utworzono w ramach SHS i późniejszej monarchii.
Pozdrawiam
Rafał
asikx napisał(a):Janusz Bajcer napisał(a):Tito stworzył "kocioł" , który w końcu pękł, [/url]
Janusz, z poważaniem, uzupełnij wiedzę ze źródeł nieco innych, niż ulubiona przez Ciebie Wikiepedia. Nie Tito tworzył ten kocioł - podwaliny Jugosławii tworzono w pierwszej połowie XIX wieku, zaś zasadnicze jej ramy utworzono w ramach SHS i późniejszej monarchii.
Pozdrawiam
Rafał
szopen napisał(a):Panie Januszu,
Jak juz pisałem, armia Jugosławiańska miała OBOWIĄZEK bronić konstytucji.
Janusz Bajcer napisał(a):szopen napisał(a):Panie Januszu,
Jak juz pisałem, armia Jugosławiańska miała OBOWIĄZEK bronić konstytucji.
Konstytucja PRL
Czyli polskie władze i Generał Jaruzelski też (poprzez wsadzenie opozycji do więzień, łamanie charakterów , straszenie, mordowanie, i w końcu wprowadzając stan wojenny)
fokstrot napisał(a):Boze jak sie czyta te bzdury to wlos sie na glowie jezy.
UCK nie bylo organizacja terrorystyczna, agresja NATO na Serbie nie byla agresja tylko akcja rozjemcza i humanitarnym przedsiewzieciem...
wiem, ze niektorzy na forum czuja ogramna sympatie do Ablanii, Albanczykow etc ale szerzenie bzdur jest juz przesada
adamk3 napisał(a):xpictianoc napisał(a):UCK nie bylo terrorystyczne, terroryzm to coś innego.
To mi przypomina trochę taka scene kiedy Palestyńczyk rzuca kamieniem a żołnierze strzelają z automatów.
Jako znawca tematu powinieneś się zapoznać szczegółowo z tematem.
UCK było uznawane przez CIA podobnie jak Al-Kaida itd., – jako organizacje terrorystyczne.
Znajdź tu /na dole/:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbrojne_or ... orystyczne
Terroryzm dla przypomnienia:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Terroryzm
tygrys500 napisał(a):Muzułmańska dywizja Waffen SS (albańska Skanderbeg) w czasie drugiej wojny światowej wymordowała wiele tysięcy kosowskich Serbów. W miejsce wymordowanych Serbów Hitler sprowadził do Kosova Albańczyków z Albani.
Pod koniec wojny dywizja Waffen SS Skanderbek ( złożona z Albańczyków ) została przekierowana do Polski by dalej mordować dzieci, gwałcić kobiety ,palic nasze domy.
fokstrot napisał(a):Boze jak sie czyta te bzdury to wlos sie na glowie jezy.
UCK nie bylo organizacja terrorystyczna, agresja NATO na Serbie nie byla agresja tylko akcja rozjemcza i humanitarnym przedsiewzieciem...
wiem, ze niektorzy na forum czuja ogramna sympatie do Ablanii, Albanczykow etc ale szerzenie bzdur jest juz przesada
szopen napisał(a):akkon napisał(a):Ale tak sie składa, że przez ostatnich kilka lat siły NATO i policji spod znaku ONZ zajmowały się głównie ochroną Serbów. Zabierzmy zatem polskich policjantów z Mitrovicy. Albańscy policjanci sami sobie poradzą z Serbami. Tak ma być ?
Zabierzmy polskich policjantów i wpuścmy serbskich. I spokój.
A co do tej ochrony, to w jej czasie ALbańczykom udało się zabić coś koło 5 tyś Serbów, Romów i Gorańców, a od 200 do 300 tysięcy wypędzić. Przypominają się marcowe pogromy 2004.
Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko