napisał(a) mkm » 21.11.2007 18:34
PAP napisał(a):mkm napisał(a):Za bardzo uległeś propagandzie antyserbskiej i to wszystko .
Aaaaa ... to wiele tłumaczy
... parę tygodni temu taki jeden smutny i mały pan w TV też mówił, że przegrał, bo media robiły mu wrogą propagandę czy spisek czy jakoś tam
Ale rozumiem, że te twoje filmiki są absolutnie 1000% propaganda free
... i Ty im ufasz bezgranicznie
... i ten serbski generał, coście razem soki pili, też tylko pomagał w 1999 roku zagubionym nie serbskim Kosovarom odnaleźć drogę do Albanii
Zdecydowanie , o 1000% mam większe zaufanie do Serbów ponieważ to porządni i uczciwi ludzie . Tak wynika z moich osobistych doświadczeń i nic na to nie poradzę.
Generał nie pomagał już żadnym Albańcom szukać drogi do ich Ojczyzny , ponieważ od 1989 przeszedł na zasłużoną emeryturę ( w wojsku mówi się - w stan spoczynku ). Co wieczór przy '' bevandzie '' opowiadał o Jugosłwii , jej rozkwicie i rozpadzie , o Kosovie , Chorwacji , Bośni , o Tito, Tudjmanie , Mladicu i jeszcze wielu , wielu innych .
Bardzo dobrze i ciepło wyrażał się o Polsce . W jego słowach nie było nienawiści , był tylko wielki żal , że doszło do takiego rozlewu krwi. Był też wielki żal do całej Europy że nie przeciwstawiła się barbarzyńskim nalotom amerykańskim na Serbię. Był tym wszystkim trochę podłamany.
Spotkałem na swej drodze jeszcze wielu innych Serbów i za każdym razem wywierali na mnie jak najbardziej pozytywne wrażenie.
Jeżeli popierasz w sporze o Kosovo Albańców to Twoja rzecz - nic niestety na to nieporadzimy