Korzystal ktos z tego polaczenia SkyEurope?
Jak wyglada temat wypozyczenia auta na lotnisku w Splicie?
pozdrowienia!
Marcin29 napisał(a):Korzystal ktos z tego polaczenia SkyEurope?
Jak wyglada temat wypozyczenia auta na lotnisku w Splicie?
pozdrowienia!
latitude75 napisał(a):Witam!
Właśnie w ubiegłą niedzielę wróciliśmy z Baskiej Vody. Przelot w obie strony właśnie z Koszyc. W razie pytań służę wszelkimi odpowiedziami!
Pozdrawiam,
Marcin
latitude75 napisał(a):Odprawa w SkyEurope jest jak najbardziej OK. Odlot jest, o ile dobrze pamiętam o 7.10 (nie 7.40!). Z siedzeniem obok siebie nie ma żadnego problemu - mówisz o tym osobie, która Was odprawia i takie miejsca dostajecie. Z tym że myślę, że warto się pospieszy z przyjściem do odprawy bo potem miejsc szybko ubywa... Sądzą, że przyjście dwie godziny wcześniej to trochę przesada, ale warto pojawi się tak 1h20m przed odlotem jeżeli chcecie te miejsca obok siebie.
Samolot świetny - nowiutki Boeing 737-700 NG - wygodne skórzane siedzenia, duży komfort. Sky Europe kupiło kilkanaście takich maszyn i bardzo się chwalą że mają najmłodzą flotę samolotów w całej Europie. Żadnych zastrzeżeń - obsługa miła, na pokładzie nic nie kupowaliśmy bo drogo.
Z parkingiem rzeczywiście nie ma problemu. P3 (parking długoterminowy) jest dosyc duży i choc zwykle stoi tam sporo aut to wolne miejsce zawsze się znajdzie. Podjezdżasz pod budkę, naciskasz guzik, pobierasz wydrukowany bilet, potem podjeżdzasz pod szlaban na P3, wkładasz w szczelinę otrzymany wcześniej bilet, szlaban idzie w górę, parkujesz i (ważne!) chowasz bilet parkingowy w bezpieczne miejsce. To wszystko.
Po powrocie masz dwa wyjścia - albo płacisz za parking w automacie na lotnisku albo u pana w budce. Nieprzyjemne zaskoczenie to takie, że mimo że na stronie i na tablicach widnieje cena 1600 Sk za tygodniowe parkowanie, to tablica po włożeniu biletu wywala Ci cenę za 8 dni - 1760 Sk. Winny jest system, który rygorystycznie zlicza dni po 24 godziny - przykładowo pobierasz bilet w niedzielę o 6.10 to przylatując ze Splitu w następną niedzielę ok. 10.15 system twierdzi, że siedem dni to się skończyło o 6.10, a teraz parkujesz już ósmy dzień. Kompletny absurd... Ja się wykłóciłem i dałem tylko 1600 Sk, ale wymagało to dłuższej rozmowy z panem w budce - więc Twój wybór.
Mam nadzieję, że trochę pomogłem.
Pozdrawiam
Marcin
Powrót do Alternatywne środki lokomocji