No to ja jeszcze słówko o przewodniku GW...
Cieeeekawe :
pozdr
Maciej napisał(a):Janusz ale jakie linie ? Drogo trochę, kabiny brałeś ? Oferta jackpot powinna być niższa. Ja kupowałem bodaj w marcu(rejs w czerwcu) i płaciłem za 2 os plus auto coś około 110 a wiadomo że auto najdroższe. Inna sprawa ze euro było wtedy złotówkę droższe.
Co do cen to podobnie jak we Włoszech (a rzadko niestety w HR) w każdej knajpie są tzw. zestawy dnia za 15-20 euro od osoby dostajesz obiadek plus winko i jeszcze kawa z deserem się trafi
Edit. no jednak ceny trochę pozmieniali tak na szybko sprawdziłem drugą połowę czerwca na corsica ferries - dla czterech osób w te i nazad Bastia-Livorno wyszło 200 euro bez paru centów. W promocji niby liczą za auto 1 euro ale za pasażerów już niestety więcej. Inna sprawa że przy dzisiejszych cenach euro i tak jest nieźle
ally napisał(a):Janusz w taki razie będziemy czekać na Twoje relacje mam nadzieje, że wyspa się spodoba.
kasper68 napisał(a):W tym roku wybieram się z rodzinką na Korsykę. Trochę poza sezonem bo 14 czerwca, ale sądzę że będzie już odpowiednio ciepło . Ze względu na dzieci wybraliśmy wschodnie wybrzeże, zakwaterowanie mamy w Bravone. Oczywiście różne wycieczki poplanowane ale trochę przerażają mnie te ich drogi. Ma ktoś jakieś doświadczenie ile czasu może zająć przejazd z Alerii do Corte, z Corte do Ajaccio ( droga s 193, chyba? ), oraz z Corte do Porto ?
kasper68 napisał(a):W tym roku wybieram się z rodzinką na Korsykę. Trochę poza sezonem bo 14 czerwca, ale sądzę że będzie już odpowiednio ciepło . Ze względu na dzieci wybraliśmy wschodnie wybrzeże, zakwaterowanie mamy w Bravone. Oczywiście różne wycieczki poplanowane ale trochę przerażają mnie te ich drogi. Ma ktoś jakieś doświadczenie ile czasu może zająć przejazd z Alerii do Corte, z Corte do Ajaccio ( droga s 193, chyba? ), oraz z Corte do Porto ?