Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korsyka: góry, wąwozy, klify, megality

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 04.01.2012 22:39

Kulka, odnieś się jakoś po ludzku, bo ja zupełnie zdurniałam 8O :roll: :lol: Czlowiek wypoczywa jak chce, nie? Zaraz i ja zacznę się wstydzić, że pod namiotem nie mieszkam lub w bagażniku auta. A jak nie mieszkam tam, bo nie lubię, to chyba jednoznaczne, że wolę luksusy, tak? :lool: :roll:
Krajst, to chore myślenie, przepraszam...

Widzisz, Joanka, cóżeś narobiła? :lol: :wink:

Joanka23 napisał(a):Ej! 8O
Ja to napisałam, bo jak sobie pomyślałam, że miałabym na takim urwisku spać to zdecydowanie wolałabym w namiocie :!:

:lool:
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 04.01.2012 22:50

Jestem akurat w innej części naszego pięknego świata, więc do komentarzy odniosę się później. Teraz wpadam tylko na mgnienie wiosny ;) by Cię, Aniu uspokoić - Paweł nie miał żadnych osobistych wycieczek na myśli. Te same słowa wypowiedziane bezpośrednio w towarzystwie, poparte odpowiednią mimiką wywołałyby uśmiechy i ogólną wesołość, podczas gdy w internecie zawsze można szukać nieistniejących podtekstów. Ale - nie warto.

Bardzo się cieszę z Waszych komentarzy i zawsze zakładam dobrą wolę piszących. Wiem, że Ty też. Musiałem tylko wtrącić swoje 3gr, by do wirtualnych rękoczynów nie doszło. Nie chciałbym, żeby mi w ferworze komputer z biurka spadł. ;)

Pozdrawiam,
Wojtek
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 04.01.2012 22:59

Franz napisał(a):Paweł nie miał żadnych osobistych wycieczek na myśli.

Mam nadzieję, choć... kto go tam wie :wink:
Czułam się w obowiązku odpowiedzieć po prostu, bo wywołano mnie do tablicy.

Franz napisał(a):Te same słowa wypowiedziane bezpośrednio w towarzystwie, poparte odpowiednią mimiką wywołałyby uśmiechy i ogólną wesołość, podczas gdy w internecie zawsze można szukać nieistniejących podtekstów

Podtekstów, aluzji, drugiego dna... Dlatego formułować myśli trzeba dosyć jasno, bo wrażliwych na forum nie brakuje (i nie o sobie tu piszę, wbrew pozorom). Dobrze, że są emotikony, czasem - :wink: - wyjaśnia wiele. Choć niepewność zostaje :D

Franz napisał(a):Bardzo się cieszę z Waszych komentarzy i zawsze zakładam dobrą wolę piszących. Wiem, że Ty też.

Ja też. Zawsze. Mimo wszystko nawinie chcę wierzyć, że ludzie nie są źli :wink:

Franz napisał(a): by do wirtualnych rękoczynów nie doszło. Nie chciałbym, żeby mi w ferworze komputer z biurka spadł. ;)

Pamiętaj, że jest tu już kilku bohaterów tej miss understanding :lol: Ale skoro to mnie pogroziłeś paluszkiem na wstępie, przepraszam... :D

I pozdrawiam,
Anka
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 04.01.2012 23:07

mahadarbi napisał(a):Pamiętaj, że jest tu już kilku bohaterów tej miss understanding :lol: Ale skoro to mnie pogroziłeś paluszkiem na wstępie, przepraszam... :D

Nie pogroziłem. :lol:
Chyba już wiesz, że zdążyłem Cię polubić. Zwróciłem się do Ciebie, bo wiem, ze Ty prędzej tu zajrzysz niż Paweł. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 04.01.2012 23:15

Franz napisał(a):Zwróciłem się do Ciebie, bo wiem, ze Ty prędzej tu zajrzysz niż Paweł. 8)

Trochę pokrętny to argument :lol: Zagląda bowiem i co pikantniejsze aluzje wyciąga z kontekstu :wink: :lol: Ot, to się nazywa mieć wejście :lol:

Franz napisał(a):Chyba już wiesz, że zdążyłem Cię polubić.

Kij i marchewka :lol: Tak, wiem... :oops:

Pozdrawiam,
Anka
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 04.01.2012 23:52

mahadarbi napisał(a):Trochę pokrętny to argument :lol:

Really?!
To zobaczymy, czy i kiedy doczekasz się odpowiedzi. ;)

mahadarbi napisał(a):Kij i marchewka :lol: Tak, wiem... :oops:

Myślę, ze dobrze wiesz. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 05.01.2012 04:16

Ooooo jaka dyskusja się wywiązała :wink: :D

mahadarbi napisał(a):Zagląda bowiem i co pikantniejsze aluzje wyciąga z kontekstu

Czyli miałem rację, że to była aluzja :? .
Franz napisał(a):prędzej tu zajrzysz niż Paweł.

Zaglądam prawie zawsze i prawie wszędzie, ale nie komentuję za każdym razem podobnie jak większość "zaglądaczy" :D . Tylko czasem :wink: .

mahadarbi napisał(a):Czułam się w obowiązku odpowiedzieć po prostu, bo wywołano mnie do tablicy.

Poczułem się w dokładnie takim samym obowiązku z tego samego powodu.

A że nabijanie bezsensownych postów w internetowych dyskusjach czy pogaduszkach nie należy do moich ulubionych rozrywek, na tym poprzestanę.
mahadarbi napisał(a):Czlowiek wypoczywa jak chce, nie?

Tu się zgadzam.

PS.
mahadarbi napisał(a):miss understanding

Ciekawe, czy miałaś na myśli sposób rozumowania dorastających panienek (cokolwiek to by miało oznaczać :wink: ), czy może jednak TO :lol:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 05.01.2012 09:47

kulka53 napisał(a):Ooooo jaka dyskusja się wywiązała :wink: :D

Włożyłeś poniekąd kij w mrowisko.

kulka53 napisał(a):
mahadarbi napisał(a):Zagląda bowiem i co pikantniejsze aluzje wyciąga z kontekstu

Czyli miałem rację, że to była aluzja :?

Nadinterpretacja jeszcze nic dobrego do życia nie wniosła :wink:

kulka53 napisał(a):
mahadarbi napisał(a):miss understanding

Ciekawe, czy miałaś na myśli sposób rozumowania dorastających panienek (cokolwiek to by miało oznaczać :wink: ), czy może jednak TO :lol:

A zgadnij?
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 05.01.2012 21:53

Joanka23 napisał(a):Wygląda na to, że trzeba się pośpieszyć zanim się poobrywa i będzie tak jak z paluchem... :wink:

Pamiętasz ten Dedo de Dios! :D
Tam się spóźniłem zaledwie dwa miesiące i morze utrąciło ten wystawiony środkowy paluch. Nie pokazano mi go... ;)

mahadarbi napisał(a):Niestety :cry: Plany na chwilę obecną zmieniam i przerzucam się na... Sardynię. To całkiem blisko od Korsyki :lol: Choć ta nie daje mi spokoju... kusi przeokropnie... A to, co zrobił mi teraz Wojtek... sama rozumiesz? :roll: :wink:

Na ostatnio zamieszczonych fotkach - podobnie jak na niektórych wcześniejszych - widać tu i ówdzie Sardynię. 8)

Pozdrawiam,
Wojtek
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 05.01.2012 22:09

He, he .. no fajnie sobie razgawor prowadzicie ... :D
Podoba mi się ... :D

.. i na razie niech tak zostanie ... 8) :lol:

A pozdrawiam wszystkich na tym wątku jadnakowosz ... :D
Franz
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Franz » 05.01.2012 22:12

Crayfish napisał(a):Widać, że od czasu do czasu coś się odłącza od całości.
Kwestia tylko jak długi ten okres.

Powinni je oznaczyć tabliczkami z datami. ;)

kulka53 napisał(a):Korsykę odłożyliśmy na "kiedyś tam" , być może to błąd. No ale tydzień na takiej ciekawej, acz ogromnej wyspie to zbyt mało :? , a na więcej czasu jakby brak :?

My poświęciliśmy trzy tygodnie na Korsykę i Sardynię, więc na każdą z wysp przypadło około 10 dni.

Pozdrawiam,
Wojtek
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 05.01.2012 22:36

Franz napisał(a):My poświęciliśmy trzy tygodnie na Korsykę i Sardynię, więc na każdą z wysp przypadło około 10 dni.

Czyli że w dwa tygodnie nie ogarnę tej drugiej? :cry:

Pozdrawiam,
Anka
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 05.01.2012 22:43

:oops:
Ostatnio edytowano 05.01.2012 22:44 przez Crayfish, łącznie edytowano 1 raz
Crayfish
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Crayfish » 05.01.2012 22:44

mahadarbi napisał(a):
Franz napisał(a):My poświęciliśmy trzy tygodnie na Korsykę i Sardynię, więc na każdą z wysp przypadło około 10 dni.

Pozdrawiam,
Anka

:mrgreen: :mrgreen: NIE :mrgreen:
mahadarbi
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mahadarbi » 05.01.2012 22:48

Crayfish napisał(a):
mahadarbi napisał(a):

Pozdrawiam,
Anka

:mrgreen: :mrgreen: NIE :mrgreen:

Aluzju poniała, ale nic a nic się nie uśmiała :wink: :mrgreen:

Ej, do tylu rachować raczej daję radę, ogólnie pytałam, bez związku z matematyką. Wojtek? :wink:
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Korsyka: góry, wąwozy, klify, megality - strona 38
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone