Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Korsyka 2008

Francja produkuje ponad 1 500 rodzajów serów. Francuzi są odpowiedzialni za stworzenie metrycznego systemu miar i wag w 1793 roku. Francja nie jest ojczyzną croissanta - to ciasto pochodzi z Austrii. Kipferl – przodek croissanta, który narodził się w wiedeńskich kawiarniach w XIII wieku – był oryginalnym porannym słodyczem w kształcie półksiężyca.
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 29.08.2008 10:56

janusz.w. napisał(a): Czyli jak Cię ciągnie to w przyszłym roku... :wink:

pozdr

Raczej nie....ale kto wie co życie przyniesie,kto wie :D Napewno się nie obrażę :lol: jeśli akurat Korsyka wypali!
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 29.08.2008 11:36

Lidio,
Książki autorów baaaaardzo różnych, co kto lubi :!: Ja na przykład podczas tego wyjazdu preferowałem Michelina i Marco Polo :lol:

marsylia,
Absolutnie nie było pozowane :lol: Tak przeważnie wyglądają u nas wieczory... I zawsze jest problem przy pakowaniu na wyjazdy, bo każdy upycha po kilka swoich książek :!:

Janusz,
...czyli ze śpiewnikami pudło :!: :lol: Co do nierozgrzania, to widzisz, że wino nie jest jeszcze otwarte :wink: Zapomnieli :!: Ale ja natychmiast naprawiłem to niedopatrzenie :wink:

pozdr
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 29.08.2008 12:48

Przeczytane-chyba czas zacząć zwiedzać słoneczną Italię i pisać swoją oplowską historię :)
Łukasz.D
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Łukasz.D » 29.08.2008 13:14

Fantastyczna relacja, zdjęcia genialne.
Tylko dziwię się że Janusz jeszcze nie wrzucił linka który wytłumaczy nam zasady gry w bule ?
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 29.08.2008 22:09

JacYamaha napisał(a):Przeczytane-chyba czas zacząć zwiedzać słoneczną Italię i pisać swoją oplowską historię :)

Koniecznie :!: Ale pamiętaj, że jeździsz Astrą II :wink: na szczęście nie kombi... :lol:

pozdr
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 29.08.2008 22:13

Łukasz Darowski napisał(a):Fantastyczna relacja, zdjęcia genialne.
Tylko dziwię się że Janusz jeszcze nie wrzucił linka który wytłumaczy nam zasady gry w bule ?

Dzięki za uznanie :!: :D
Janusz nie wrzucił linka, bo pewnie zajmuje Go "...powrót do żródeł" :wink:

pozdr
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 30.08.2008 20:24

Śledziłam tę relację od początku, chociaż milcząco... Włoskie wyspy to miejsca przeze mnie jeszcze nieodkryte (może to się kiedyś zmieni), dzięki Tobie tajemniczość jednej z nich trochę się rozwiała 8) .
Wielkie dzięki za wspaniałe opisy i piękne zdjęcia.
Pozdrawiam serdecznie, Danka
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 31.08.2008 13:04

dangol napisał(a):Śledziłam tę relację od początku, chociaż milcząco... Włoskie wyspy to miejsca przeze mnie jeszcze nieodkryte (może to się kiedyś zmieni), dzięki Tobie tajemniczość jednej z nich trochę się rozwiała 8) .
Wielkie dzięki za wspaniałe opisy i piękne zdjęcia.
Pozdrawiam serdecznie, Danka

Dzięki :!:
Cieszę się, że mogłem trochę porozwiewać :wink: :!: , fajnie, że Ci się podobało :D

pozdr

P.S.
Wspomnę tylko nieśmiało..., :oops: że Korsyka jest francuska :wink:
kd
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kd » 31.08.2008 15:07

Wróciliśmy .... niestety :( , zauroczeni Korsyką . Jak dojdziemy do siebie po podróży wrzucę kilka fotek. Już planuję następne wakacje na Korsyce - tym razem całe na zachodnim wybrzeżu, pozostał niedosyt , stanowczo za krótko! Pozdrawiam
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 31.08.2008 19:24

janusz.w napisał(a): Wspomnę tylko nieśmiało...

No to dałam plamę :oops: :oops: :oops: :oops: :lol:
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 01.09.2008 08:06

kd napisał(a):Wróciliśmy .... niestety :( , zauroczeni Korsyką . Jak dojdziemy do siebie po podróży wrzucę kilka fotek. Już planuję następne wakacje na Korsyce - tym razem całe na zachodnim wybrzeżu, pozostał niedosyt , stanowczo za krótko! Pozdrawiam

O jeny :!: 8O To już... :?: Czas leci strasznie szybko :!: Czekam wobec tego na Twoją relację i zdjęcia :!:

pozdr
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 01.09.2008 22:19

I ja sobie wreszcie wróciłam po miesiącu i się napawam szmaragdami i lazurami Korsyki :D Ech jak miiiiiiło! Wspominałyśmy Was w Nicei (taka trochę szalona niezaplanowana wizyta w naszym tegorocznym smykaniu się gdzieś między Turynem i Portugalią :lol: :lol: :lol: ) spoglądając na prom odpływajacy na Korsykę...

Cudne te klify i plażyczki. Ech... To teraz ruszajcie na Sardynię! Też nie byłam, ale też bym chciała :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
janusz.w.
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janusz.w. » 02.09.2008 09:02

shtriga napisał(a):I ja sobie wreszcie wróciłam po miesiącu i się napawam szmaragdami i lazurami Korsyki :D Ech jak miiiiiiło! Wspominałyśmy Was w Nicei (taka trochę szalona niezaplanowana wizyta w naszym tegorocznym smykaniu się gdzieś między Turynem i Portugalią :lol: :lol: :lol: ) spoglądając na prom odpływajacy na Korsykę...

Cudne te klify i plażyczki. Ech... To teraz ruszajcie na Sardynię! Też nie byłam, ale też bym chciała :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Fiu, fiu, fiu - Turyn, Nicea - wielki świat :wink: ... Portugalia, zastanawiam się mocno nad wakacjami w Portugalii, mam nadzieję, że napiszesz relację i wrzucisz zdjęcia :!:
A z wyjazdem na Korsykę to było tak, że w zeszłym roku kupiłem przewodniki o Sardynii i Korsyce... No i po analizie wyszło mi, że wolę na Korsykę :lol: Sardynia męczy mnie jednak nadal... Niestety ostatnio naczytałem się o bardzo kiepskich kempingach na tej wyspie i teraz nie wiem co robić :?
Czy ktoś coś wie na temat kempingów na Sardynii :?: :!:

pozdr
ally
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ally » 02.09.2008 09:42

Ooooo widzę, że dyskucja idzie w dobrą stronę => Portugalia, Sardynia!!!!

Janusz. Ja przede wszystkim zauważyłam, że kempingi na Sardyni są droższe niż te na Korsyce :( i to mnie przede wszystkim odstraszyło. Portugalia nie jest tak droga a nawet bym powiedziała, że jest na poziomie Chorwacji, a nawet tanie (sprawdzalam to jakiś czas temu kiedy euro było znacznie droższe, teraz trzeba by powtórzyć kalkulacje). Portugalia o tyle jest "niewygodna", że trzeba tam dojechać więc aby to miało sens trzeba mieć ze 4 tygodnie wakacji i po drodze też zobaczyć co nieco, tak aby nie jechać na "oślep" tylu kilometrów.

Jeśli chodzi o kempingi portugalskie polecam tą strokę: http://www.roteiro-campista.pt/frame-ge ... ues-uk.htm mozna się zorientować co i jak.
Mnie ciekawi jak jest z takimi małymi kempingami, nie należącymi do żadnego stowarzyszenia kempingów itd.
U-la
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) U-la » 02.09.2008 11:10

Nie będę rozmywać tego wątku, ale coś tam kiedyś napisze o naszej Portugalii. Tylko wspomnę, że byłyśmy tam na kempach w Peniche, Olhao i Lagos. Jak dla mnie - bardzo ok. To o samych kempach. Bo o okolicy to szerzej przy okazji :D Wcześniej pomieszkałyśmy na kempie w Biot niedaleko Antibes na Lazurowym :D

Nie orientuję się już zbyt dobrze w cenach chorwackich, ale jak nigdy na wakacjach nie szalałam za bardzo, to w Portugalii - owszem!!! Jedno z nielicznych miejsc na tym świecie chyba, gdzie nad morzem (tzn. oceanem :D ) owoce morza i ryby nie są tak drogie, jak by się człowiek obawiał.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Francja - France

Korsyka 2008 - strona 7
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies