Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kornati - czy warto ?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 09.08.2014 20:41

Za jakość trzeba zapłacić.
Napitki, dla zainteresowanych, no limit.
:wink:
meleczek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) meleczek » 10.08.2014 16:37

proszę napiszcie o której wypływa Ante z pakostane . :D
Jestem w Zadarze i chce z nim jutro płynąć. dzięki za odpowiedzi :papa:
Pogoda rewelacja upał :lol: upał
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 10.08.2014 17:06

O 8ej, ale nie wiem, czy w poniedziałek płynie. I raczej zawsze ma komplet.
Telefonu nie mam.

Zrób dzisiaj wycieczke do Pakostane i u gościa na promenadzie kup bilety.

https://www.facebook.com/abm.tours.7

http://www.imenik.hr/moj/detalji/200231 ... ours-d-o-o
rocker
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rocker » 02.09.2014 21:06

pozdrav z Promajny.

Bylismy w sobotę, każdemu kto się waha polecam. Nie jest to fishpicnic na Brać i Hvar.
Podróż z Ante była Boska, nawet do delfinów podpłynął ekstra na jakieś 15min i pozwolił skoczyć do wody.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 02.09.2014 21:56

:mrgreen:
blue.wings
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blue.wings » 19.06.2015 13:38

Warto wybrać się na fakultatywne rejsy Brijuni i Kornati? mocno buja? dlugo sie plynie z Puli na Brijuni i czy buja na tej trasie i niespokojne morze? jakie wrażenia z tych rejsów? Slyszałąm,że z Zadaru Kornati nie warto,że długo się płynie,że nud ai że mocno buja i ludzie mają niemiłe wspomnienia. Porszę o relację.
krakusowa
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) krakusowa » 20.06.2015 21:18

blue.wings napisał(a):Warto wybrać się na fakultatywne rejsy Brijuni i Kornati? mocno buja? dlugo sie plynie z Puli na Brijuni i czy buja na tej trasie i niespokojne morze? jakie wrażenia z tych rejsów? Slyszałąm,że z Zadaru Kornati nie warto,że długo się płynie,że nud ai że mocno buja i ludzie mają niemiłe wspomnienia. Porszę o relację.

Na Brijuni nie byłam więc nie wiem, czy warto. 8O
Na tzw Kornati płynęliśmy dwukrotnie z Pakostane w 2002 i 2010 roku.
Wróciliśmy bardzo zadowoleni, całodzienna wyprawa - trochę na stateczku, trochę spacerując po jednej z wysp Długa Wyspa (Dugi Otok), na której utworzono Park Przyrodniczy Telašćica. W cenie rejsu napitki na statku - wino i po kilka kieliszeczków rakiji, na wyspie obiad ryba z grilla+surówka+wino :D
Widoki piękne, za każdym razem było spokojne morze , nie bujało. Ja bardzo lubię pływać, morze mnie uspokaja :lol:
Pamiętam w 2012 roku bylismy we wrześniu i na rejs popłynelismy małym stateczkiem , było nas tylko kilka osób. Fajna sprawa, taki kameralny rejs. :D
Jesli lubisz kontakt z naturą to polecam.

Pamiętam w 2012 roku bylismy we wrześniu i na rejs popłynelismy małym stateczkiem , było nas kilka osób. Fajna sprawa, taki kameralny rejs.
blue.wings
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blue.wings » 20.06.2015 22:05

Dziękuję za informację. Pozdrawiam serdecznie:)
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 21.06.2015 08:28

Płynęliśmy z Puli. Morze jak jezioro.
Koło Briuni przepływaliśmy. Wtedy był jakiś problem ze zwiedzaniem tej wyspy. To był 1998 rok.
Wycieczka była do Rovinji i Limskiego kanału, plażowanie na wysepce Sveti Andrija. Część tekstylna i nie.
blue.wings
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blue.wings » 27.06.2015 13:53

fiolek napisał(a):
blue.wings napisał(a):\
Pamiętam w 2012 roku bylismy we wrześniu i na rejs popłynelismy małym stateczkiem , było nas tylko kilka osób. Fajna sprawa, taki kameralny rejs. :D
Jesli lubisz kontakt z naturą to polecam.

Czy ten rejs jest wskazany dla osób, które nie potrafia pływać? bardzo chciałabym płynąć w te resjy n kornati i Brijuni,ale nie potrafie pływać i nie wiem czy to nie jest niebezpieczne. Kiedyś byłam na rejsie na wyspę Bol i zastał Nas na morzu sztorm, kapitan miał nietęga mine i cała załoga ledwo udało się nam dopłynąc do Baska Voda, rzucało stateczkiem okrutnie,były przechyły,zalewało pokład..kobiety płakały i modliły się, była panika i strach..fatalne wspomnienia... i od tej pory nie ukrywam boję się rejsów mimo,że bardzo lubię.
Dodatkowo dochodzi strach, przed tym,że nie potrafie pływać i w razie "wywrotki" stateczku nie mam szans się uratować.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 27.06.2015 13:56

blue.wings napisał(a):
Czy ten rejs jest wskazany dla osób, które nie potrafia pływać? bardzo chciałabym płynąć w te resjy n kornati i Brijuni,ale nie potrafie pływać i nie wiem czy to nie jest niebezpieczne.

Jak najbardziej.
Płynie się łódką, nie wpław.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 27.06.2015 14:04

Płynie się z reguły dość dużym statkiem.
Na statku są koła ratunkowe i kamizelki.
Ja nie słyszałem o jakimś zatonięciu statku wycieczkowego podczas rejsu na Kornati.
Jeśli jest duże załamanie pogody i sztorm, statki wycieczkowe nie wypływają.
kokos0
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kokos0 » 27.06.2015 14:58

Był już ktoś w tym roku statkiem na Kornati ? jeżeli tak to jakie są ceny w tym roku?
blue.wings
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) blue.wings » 28.06.2015 18:15

kokos0 napisał(a):Był już ktoś w tym roku statkiem na Kornati ? jeżeli tak to jakie są ceny w tym roku?

Z Zadaru 40-42e .Ja płynę 8 lipca.
Był ktoś z Was na Brijuni? płynę 6 lipca i jestem ciekawa jak wygląda rejs podobno 40e z Puli
marcello78
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcello78 » 13.07.2015 11:00

Witam, w sierpniu wybieram się do Petrcane, chciałbym przy tej okazji wybrać się na Kornati, czy ktoś może korzystał z tej oferty? http://www.kornat-excursions.hr/pl/.

Po zapoznaniu się z kilkoma wątkami widzę że raczej problemu z realizacją tej wycieczki nie będzie, pewnie z samego Petrcane nic nie znajdę ale to tylko kawałek do Zadaru, skąd wypływa m.in. to co linkuję.

Podczas urlopu planuję jeszcze skoczyć na wyspę Pag, zobaczyć Nin, oczywiście Zadar, i wspomniane Kornati. Czy w tych okolicach możecie jeszcze coś polecić? Dodam że Krka oraz Plitvice już mam zaliczone :)

Pozdrawiam
Marcin
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Kornati - czy warto ? - strona 10
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies