Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Kornati - czy warto ?

Jacy są Chorwaci, ile co kosztuje w Chorwacji, czy warto jadać w restauracjach, co zabrać ze sobą z Polski, czym najlepiej płacić, na co szczególnie uważać oraz wszystkie inne pytania i uwagi związane z wyjazdami, także te nietypowe czy specjalistyczne, powinny znaleźć się w tym miejscu.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
RadamiaN
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) RadamiaN » 01.08.2014 08:59

meleczek napisał(a):
RadamiaN napisał(a):Jak najbardziej warto :)

Radek jaki był koszt tego rejsu w tym roku dorosły, dziecko???

Vodice w ubiegłym roku 280 Kun. Nasz synek 3 latek za free.
Cena pewnie zależy skąd wypływasz.
grzess69
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) grzess69 » 01.08.2014 09:29

Warto - ale trzeba poszukać fajnej oferty.

Płynąłem na Kornati dwa lata temu z portu Preko na wyspie Ulgian na przeciw Zadaru.
- Statek „Arbiana” – żadna rewelacja,
- coś opowiadali przez głośniki w różnych językach ale nawet moi znajomi mówiący biegle po niemiecku nic nie rozumieli,
- delfinów nie spotkaliśmy,
- rejs do kamienistej zatoczki gdzie był tylko kawałek do słonego jeziorka i punktu widokowego,
- na statku śniadanie sandwich, na obiad rybka, mały kawałek mięsa i surówka, do tego butelka wina białego lub czerwonego na parę,
- sok i woda mineralna do picia dla dzieci – taka rozcieńczona Fanta – do woli,
- na powitanie i dalszą część rejsu Rakija do woli, a że spotkaliśmy bardzo sympatycznych Litwinów którzy akurat obchodzili urodziny jednej z koleżanek to na miękkich nogach wracałem na kwaterę
Jedynym felerem było to że kupiliśmy bilety u naganiacza który przedstawił się nam jako Antonio - agent firmy InterHome i on nam pokaże atrakcje turystyczne regionu. Co on naobiecywał – dużo by było pisać … Ale cóż człowiek uczy się na błędach. Za rejs 5 osób dorosłych i dwoje dzieci 13lat zapłaciliśmy 213 Euro.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 01.08.2014 09:32

Pisałem o Ante z Pakostane.

Obrazek
Lechoo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lechoo » 01.08.2014 10:59

meleczek napisał(a):Lechoo a może ty mi napiszesz ile kosztował rejs od osoby

Płaciłem 270kun, dziecko 5 lat free.
mino
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mino » 02.08.2014 05:58

Witam wszystkich.
Mam pytanie czy ktoś wypływał na Kornati z wyspy VIR?
jak było i jakie tam są ceny takiej wycieczki.
ALABAMA
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ALABAMA » 02.08.2014 07:42

Witam Czy są rejsy na Kornati z Senj?, będziemy obok 3 dni około i na mapie sprawdziłam, że to całkiem blisko
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.08.2014 12:12

mino napisał(a):Witam wszystkich.
Mam pytanie czy ktoś wypływał na Kornati z wyspy VIR?
jak było i jakie tam są ceny takiej wycieczki.

Z wyspy autobusem do Zadaru, potem statkiem na Kornati i do powrót do Zadaru ... i autobusem na Vir :wink:
http://www.virturizam-agency.hr/ekskurzije/
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.08.2014 12:19

ALABAMA napisał(a):Witam Czy są rejsy na Kornati z Senj?, będziemy obok 3 dni około i na mapie sprawdziłam, że to całkiem blisko

Z Śenj na Kornati nie wycieczek statkiem - za daleko :idea:
mino
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mino » 02.08.2014 19:45

Znajomi mówili, że z Viru też są wycieczki na Kornati.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.08.2014 20:04

To dopytaj znajomych czy na Kornati płynęli statkiem z wyspy Vir czy z Zadaru.
noras
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) noras » 02.08.2014 20:07

Byłem w dwóch wersjach - z Zadaru i z Murteru. Rejs z Zadaru to tak naprawdę nie Kornati tylko PP Telasica. Rejs z Murteru zdecydowanie lepszy i polecam taką wersję.
mino
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) mino » 02.08.2014 20:37

Mówili tylko, że chodzili naganiacze ale dopytywali się o szczegóły.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.08.2014 20:42

mino napisał(a):Mówili tylko, że chodzili naganiacze ale dopytywali się o szczegóły.

Czyli znajomi nie płynęli na Kornati, więc dokładnie nie wiedzą, jak wyglądała wycieczka.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 02.08.2014 20:44

noras napisał(a):Byłem w dwóch wersjach - z Zadaru i z Murteru. Rejs z Zadaru to tak naprawdę nie Kornati tylko PP Telasica. Rejs z Murteru zdecydowanie lepszy i polecam taką wersję.

Będąc pobytowo na wyspie Vir, trudno płynąć na Kornati z wyspy Murter :wink:
plessek
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) plessek » 09.08.2014 20:21

Cena na dziś u Boszko 260 kun, junior 1/2 ceny. Konkurencja 200 kun.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ceny, usługi, przepisy, porady różne

Kornati - czy warto ? - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone
Jakie dane przetwarzamy i w jakim celu?

Serwis internetowy Cro.pl Chorwacja Online wykorzystuje pliki cookie i pokrewne technologie, które umożliwiają i ułatwiają Ci korzystanie z jego zasobów (np. utrzymują sesję użytkownika). Ponadto, pliki cookie mogą być założone i wraz z innymi metodami zbierania preferencji wykorzystywane przez naszych zaufanych partnerów w celu wyświetlenia Ci reklam spersonalizowanych oraz do celów statystycznych. Korzystając z serwisu wyrażasz jednocześnie zgodę na wykorzystanie plików cookie i treści spersonalizowane, możesz jednakże wyłączyć niektóre z plików cookies. Ewentualnie, możesz wyłączyć pliki cookie w opcjach swojej przeglądarki internetowej.

Jeśli masz u nas konto, możemy również przetwarzać wprowadzone przez Ciebie dane, które zostały zapisane w Twoim profilu (e-mail oraz nick użytkownika są niezbędne do posiadania konta, pozostałe dane są wprowadzane dobrowolnie). Nie musisz się jednak martwić, jakiekolwiek dane wprowadzone przez Ciebie do bazy cro.pl nie będą bez Twojej zgody przekazane innym podmiotom (poza sytuacjami, które są wymagane przez prawo) i służą jedynie do korzystania z serwisu cro.pl. Nie odsprzedamy więc Twojego e-maila ani innej zapisanej w profilu danej żadnemu zewnętrznemu podmiotowi. Szczegółowe informacje znajdziesz w polityce prywatności oraz Regulaminie.

akceptuję, przejdź do serwisu
ustawienia cookies