krystek napisał(a):Jeżeli jedziesz przez Bratysławę, to spokojnie możesz ominąć Wiedeń. Zaoszczędzisz czas i paliwo, jest szybciej i mniej km do przejechania.
Pzdr
Przemolo napisał(a):Gdy rok temu jechalem przez Wieden, to w korkach na obwodnicach zeszlo mi chyba ponad 2 godziny (byl srodek tygodnia, wrzesien - godz. 8-9 rano). Jakie macie doswiadczenia z korkami w tamtych okolicach?
FUX napisał(a):Przemolo napisał(a):Gdy rok temu jechalem przez Wieden, to w korkach na obwodnicach zeszlo mi chyba ponad 2 godziny (byl srodek tygodnia, wrzesien - godz. 8-9 rano). Jakie macie doswiadczenia z korkami w tamtych okolicach?
Jeden wyjątek. Jechałem Brno,Breclav,Wiedeń. W tamtą stronę piątek po południu przemknąłem. Z powrotem piątek po południu 2.5 h. Kilkakrotnie sprawdzane. Korki raczej na wjeżdzie do Wiednia od strony Grazu. Pozdr Fux
WoYo napisał(a):zapytam jak ominąć Wiedeń?
pozdrawiam
krystek napisał(a):WoYo napisał(a):zapytam jak ominąć Wiedeń?
pozdrawiam
Z przejścia Jarovce/Kittsee w Bratysławie trzeba kierować się na Eisenstadt drogą krajową B50, a od Eisenstadt drogami szybkiego ruchu S31 i S4 do węzła Wiener Neustadt na A2. Całość ok 100 km, ponad połowa to drogi szybkiego ruchu, kilka miejscowości po drodze, ogólnie mały ruch i trudno zabłądzić nawet w nocy.
Pzdr
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi